• cumhuriyetin ilk veteriner fakültesi
    türkiye'deki tüm veteriner fakültelerinin annesi
    hala kurulduğu yıldaki teçhizat ve binalara sahiptir
    bir miktar tozlu yane
  • askeri amaçla 1842 yilinda istanbul'da kurulan, daha sonra ankara'ya tasinan ve 1946 yilinda ankara üniversitesi'nin bünyesine giren, türkiye'nin en eski, en köklü ve tabi ki en iyi veteriner fakültesi.
  • 1842 yılında istanbul'da kurulmuş 1846 yılında ankara üniversitesi'nin bünyesine girmiştir. kurulduğu yıllardaki teçhizat ve binalara sahiptir çünkü geçmişine ve genel olarak geçmiş kavramına derinden bağlıdır, bunu üniversite öğrencisini hoca sınıfa girince zorla ayağa kaldırıp, ilkokul sıralarında bir gezintiye çıkararak örnekler. tıp fakültelerinde olduğu gibi kürsülerden oluşur, değerlendirme yaparken genelleme yapmak kimi kürsülere haksızlık olur, olsundur.
    ab'ye akreditasyon çalışmaları doğrultusunda yönetmeliğini ve ders geçme sistemini dönem sonuna doğru değiştirerek öğrencilerini dumura uğratmış, panik ataklar yaşatmış, bunu ab'ye uyum için yapmış olmasıyla öğrencilerine ironi'yi unutulmaz bir biçimde öğretmiştir.
  • dışkapı semtinde bulunan, acil polikliniğinde pazar günleri aşı dahil bir çok hizmeti gerçekleştirebileceğiniz, güleryüzlü veterinerlerin bulunduğu fakülte.
  • türkiye'de dijital röntgen ünitesine sahip tek veteriner fakültesi.
  • özellikle asistanlarının saçmalayabilme potansiyeli bir hayli yüksek olan bir fakültedir bu fakülte. kimi yeni asistanlar, körler imparatorluğunda olduklarını unutup az gören tek gözleri yüzünden kendilerini imparator sanabilirler. bu yanılgıyla, karşısındaki insanların, üniversite öğrencisi olduğunu unutup, onlara ego tatminlerinde kullanabilecekleri ilk okul öğrencisi muamelesi yapabilirler. ellerindeki kısıtlı yetkileri, canları sıkkınsa, ya da paşa gönülleri istiyorsa, kişilerin aleyhine kullanabilirler. misal, uygulama salonunda bir gün keyifleri yerindeyken omuz atarak şaka yaptıkları öğrencileri, ertesi gün uygulama salonunun adabına uygun hareket etmiyorlar diye, sınıftan kovabilirler. hayır, ikaz edip dersten çıkartmazlar, kovarlar tabii öncesinde azarlamayı ihmal etmeden.. bilmem, bilirler mi, üniversite öğrencisinin eğitim hakkını ne olursa olsun elinden almanın suç olduğunu...

    burda, öğrencileri sindirmek gibi bir eğilim vardır her ne hikmetse. anadolunun bağrından kopup gelmeyi başarmış, bir taraftan büyük şehirde yaşamaya adapte olmaya çalışan birçok insanın olduğu bir bölümde, bu insanlara insan olduklarını, üniversitede okuduklarını ve herkesin sosyal statüsü, ekonomik durumu ne olursa olsun saygı görmeyi hak ettiğini ve dolayısıyla diğer insanlara saygı göstermeleri gerektiğini, üniversitede okumanın, sayfalarca bilgi ezberleyip, hocaların karşısında sinmek, el pençe divan durmak ve böylece bir üniversite bitirerek meslek sahibi olmak anlamına gelmediğini öğretmek yerine, onları sindirerek, ezerek, arada da "abi"lik yaparak klinikte hasta sahibiyle nasıl konuşması gerektiğini bilmeyen, kızlara öküz gibi bakan, öküz gibi bakmasalar bile her kıza asılan, sosyalleşememiş veya medenileşememiş bireyler haline getirirler, ya da oldukları gibi kalmalarına neden olurlar. bu da bir kısır döngü yaratır (istisnalar muhakkak ki vardır), bu kısır döngü şöyle oluyor efendim; yukarıda anlatılan şekilde bu fakülteden mezun olan ve akademik kariyer yapmak isteyenler, yine bu fakültede kaldıklarından ve burda öğretim görevlisi olduklarından, sindirilmiş, ezik öğrenci modelinden, bir üstü tarafından ezilebilitesi sabit, yalnız altındakileri yani öğrencileri sindiren insanlar olarak fakültenin döngüsüne giriyorlar.

    aklıma gelen birkaç kişinin tüm bu yazılanları hak etmediğini düşünerek, istisnalar olduğunu bir kere belirtmek ve artık susmak istiyorum.

    (bkz: sözlüğe içini dökmek)
  • 5 sene okumaktan tatmin olmayıp bi 4 sene daha ebem ile cinsel münasebetine pezevenklik yaptığım nadide yer. her gün sabahında hocalarının bir kısmını ipe çekmek gereğini hissetmeme rağmen bir garip çekime kapılıp gittiğim yer. bir nevi ikinci evim.
  • --- spoiler ---

    --- spoiler ---
    5. yılın sonunda ;
    -akredite olup süper vet hek oldun mu ?
    -ne diosun amına bile koydum.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---
  • diğer fakültelerden ayırılarak dışkapı semtinde bulunan, öss ile karşılaştırılamayacak kadar zor bir eğitimi olan fakülte. tatil sürelerinin azlığı ve vizelerinin yaklaşık 1 ay sürmesi öğrencileri bıktırmaya yetmiştir.
  • kampüsündeki binaların yeraltı tünelleriyle birbirine bağlı olduğu şeklinde şehir efsanesine sahip okul
hesabın var mı? giriş yap