• ankara'nın şaibeli ve kazananının belli olmadığı bir seçimle iş başına gelmiş son belediye başkanının ilk icraatı. ankara'da 20 gündür denenen 24 saat ulaşım uygulamasının kaldırılması. bu süre içerisinde 13 bin insan bu seferlerden faydalanmış ve uygulama başarısız olmuş. kafa olarak bir ceviz kabuğunu doldurmayacak beyinlerin yönettiği başkentte, tabi ki 13 bin kişi kullanır. ha, 13 bin kişi az demiyorum, 13 kişi bile kullansa, sen devlete bağlı bir hizmet kurumusun, bunu yapmak zo-run-da-sın. sen dükkanını işleten bir işletmeci gibi içeri giren müşteri sayısına bakarsan, zaten 20 yıldır belli olduğu üzere siktir boktan bir başkent ortaya çıkarırsın.

    21:00'den sonra hayatın durduğu bir başkenti sen ortaya çıkardın. insanların 10larca yıldır alıştığı bir düzen var, mahkum edilmiş bir düzen. bu düzenin 20 gün içerisinde değişeceğini beklemek tam anlamı ile bir şark kurnazlığıdır, aymazlıktır.

    mekanları yıllarca 23:00'da kapanmaya mecbur et, gece çalışması gibi bir kültürden zaten hiç bahsetmiyorum. insanlar neye mahkum edilirse alışkanlıklarını da ona göre düzenler. 20 yılda ortaya çıkmış, köyden hallice, ezan okununca evlerine çekilen bir başkent yaratmışsın, 20 günde değişmesini bekliyorsun. tiksindik, yine tiksindik.
  • ortalama 20 yolcuya ulaşılamadı deniyor ama hangi otobüs rush hour hariç gün içinde 20 yolcuyla hareket ediyor?

    "gündüz seferleri 6 saatlik ortalamada otobüs başı 7.5 yolcu
    gece seferleri 6 saatlik ortalamada otobüs başı 3,75 yolcu" (bkz: #43269459)
  • tipik i.melih klasiği.

    yaptığı hizmet mi bi düşünelm!
    gece otobüs seferlerinde 2 katı fiyat.
    her hat için otobüs başına ortalama 20 kişi (gece 12 sabah 6 arası)

    hizmet değil arkadaşlar. göz boyama. denedik olmadı.o arada son metro seferinin saati de 23 e çekildi.

    23den sonra ne işiniz var sokakta? zıbarın yatın evinizde. terbiyesizler sizi!!
  • malumun ilamı. melih'in tamamen "denedik olmadı işte" diyebilmek ve bunu rakamlara dökerek aklınca bir mantık çerçevesine oturtabilmek amacıyla gerçekleştirdiği bu göstermelik icraatin başka türlü sonlanacağını zannetmek yanlış olurdu zaten. ego'nun zarar ettiği gerekçesiyle hak olan toplu taşımayı kısıtlayan bir belediye başkanı söz konusu. ayrıca karayalçın'dan kalan borçlar.

    şu saatten sonra melih gitmedikçe tek çözüm her gece şehrin belli yerlerinde ufak akp mitingleri düzenlemek. böylelikle hem bolca otobüs bulunur, hem de ulaşım bedaya gelir. üstüne katılım payı ve gece atıştırmalık kumanya da alırız. mis.
  • saçmalıktır.
  • "gece dışarı çıkanların zina amaçlı ve alkollü olduklarını düşünerek alınmış tedbirdir. artık ankara daha namuslu ve az alkol bir yer olacak elhamdürillah"...

    yolcu sayısı düştünün iç sesi yukardaki gibidir badem bıyıklı beyin özürlülerin.
  • olaya toplu taşıma olarak değil kar odağıyla bakıldığının ayan beyan kanıtı.
  • kaldırılan otobüsler yerine "özel" (belko vs.) gibi bir ulaşım alternatifi getirecektir. kamuoyu oluşturmadan iş yapmaz sayın melih gökçek.
  • hicbir rakama ve mantiga sigmayan super olay. bir sehirde 24 saat boyunca ulasim olmak zorunda. kelle hesabi yapilmaz. kâri nasil arttiracagin senin sorunun. alternatif cozum yollari uretirsin. metroyu en az ikiye kadar calistirirsin vs.
    belediye zarar ediyorsa senin sorunun. halk sana her turlu vergiyi bu hizmeti almak icin veriyor. aldigin paralarla carki donduremiyorsan istifa et canim. bak kapi orda.
hesabın var mı? giriş yap