• ön edit: başlık sınırı

    olay ankarada sincandaki akşemsettin ilkokulunda gerçekleşmiş. okul müdürü dinen caiz değil diyerek kadın öğretmenlere topuklu ayakkabı giyme yasağı getirmiş. hatta ve hatta açıklamasında "ayağın yaradılış hali fıtridir, onu aksi bir şekle sokmak ise fıtratın dışına çıkmak demektir. fıtratın dışına çıkılması ise gösteriş, kendini hissettirme, farklı görünme, fantezi merakı ya da özenti gibi durumlarda yaşanır. bunların hiçbiri dinimizce caiz değildir." demiş.

    adam ayaktan fanteziye geçmiş lan. bu tipler ultra sapık falan olmalı özel hayatlarında aq. sen topuktan bu sonucu çıkarıyorsan etekten falan neler çıkarırsın acaba?

    elbette kimsenin tesettürü ve yaşam tarzı sorgulanma konusu olamaz. ancak bu uygulama ile ilgili 'ikna odalarında tesettür çıkarttırıyorlardı' diyen hiper özgürlükçü arkadaşların yorumlarını almak isterim.

    kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/…meyi_yasakladi_.html#
    kaynak 2: https://tr.sputniknews.com/…lu-ayakkabi-caiz-degil/
  • herkes kafasına göre bir şeyleri yasaklayabiliyorsa, anayasaya, yasalara, hukuka, savcılara, mahkemelere, yargıçlara ne gerek var ki? hitler türkiye cumhuriyetine geldi de bizim mi haberimiz yok?

    dikkat ederseniz resmi yazıda dine bir vurgu yok. alt kattan duyuluyor, öğrencinin dikkati dağılıyor, ama elden verilen kâğıtta caiz degil vurgusu var. kanuni açıdan da sağlam yürüyor :)

    peygamberimiz zamanında ayakkabı ya da topuklusu mu vardı da böyle fetvalar veriyorsunuz? saçmaladıkça insanlar sizden ve dinden uzaklaşıyor. atatürk boşuna tarikat ve cemaatları kapatmadı. bir eğitimci olarak insanlığın geleceği önündeki en büyük engel sizsiniz.

    ayıp kardeşim be. hep kıyafet hep kıyafet.. birinizde deyin ki “çocuğa taciz tecavüz, kadına tecavüz şiddet caiz değildir”. biriniz de deyin ki “çalmak çırpmak, yalan söylemek, iftira atmak.. caiz değildir”.
  • kimlere kaldık dedirten olay. okul müdürü okul başarısını arttırmak için çabalamak yerine bayan öğretmenlerin ayakkabısıyla uğraşıyor. neymiş efenim, çıkardığı sesten tahrik olunurmuş. nasıl manyak insanlarsınız siz ya, düşünsenize bu zihniyet senin benim çocuğumuzun okuduğu okulları yönetiyor(!) tehlike ciddi boyutta.
  • ilk başlığı görünce çocuklara gelmiş zannettim yasak. yeni modellerde saçma sapan bir topuk vurgusu var çünkü çocuk ayakkabılarında da. sağlıksız.

    yasak öğretmenlere gelmiş. normal. ben ilk atandığımda halka küpelerimle örnek oluyormuşum diye uyarı almıştım idareden. mesleğe başlayalı 1 ay olmuş daha. ohaaa dedim* sınıftan dışarı çıkmıyorum ki, teneffüsümüz bile yok. neyin örnek olması bu. ( etkinlik zamanı da çıkartırım takıları bir kenara koyardım. çocuklarla sürekli hareket halindeyiz herhangi bir takılma zamanı zarar gelmesin diye. )

    velhasıl kelam örnek oluyoruz a dostlar her şeyimizle. çocuklar güzel davranışlarımızı örnek almıyorlarmış takımızı tukumuzu, topuklu ayakkabımızı örnek alıyorlarmış...

    şaşıramadığım yasak...
  • bir okul müdürünün yapamayacağı eylemdir. okul müdürlerinin öğretmenlerin kıyafetlerine karışma yetkisi yoktur. o müdür içinden geçenleri dile getirmiş. öğretmenler de bunu kabul ettilerse vay hallerine....
    sanırım ülkemizdeki en büyük sorun kimsenin yönetmelikleri okumaması.
  • görevden acilen el çektirilmesi ve hakkında başkasının özgürlüğünü kısıtlamak, toplumda ayrımcılık oluşturmak vb suçlarından dava açılıp ceza alması gereken bir kişiyi içeren olay.
hesabın var mı? giriş yap