• eksicilerin hakkinda ne düşündüğünü merak ettiğim olaydır. beyaz haber'de izleyip başlığı açmaya karar verdim. öğretmenin yaptığı hoş değil ancak haberde öğretmen acımasızca linç edilmiş. eksicilerin ne düşündüğünü merak ediyorum. https://youtu.be/qthp_hb7a80

    duzenleme: başlığa tepki gösterilmiş ancak olay haberde ve video başlığında bu şekilde verildiği için başlık da böyle açıldı.
  • ortada şiddet göremiyorum. sadece bilinçsiz, otizmli çocuğa eğitim verecek yeterliliğe sahip olmayan bir öğretmen ve inatla ilgi isteyen, kontrol edilemeyen bir otistik çocuk var.

    videodan çok başlığı açanın başlık açma şekli rahatsız etti beni, ekşicilerin ne düşündüğünü merak ediyormuş!.. gerçekten format namına bir şey kalmadı. foruma döndük. format hassasi yazarlar bile artık rahata taktı umursamıyor.

    öyle başlık mı açılır amq? hay açacağın başlığı...
  • ortada bir şiddet görmediğim görüntülerdir. ne yapmış kız sopayla girişmiş mi çocuğa? kaldı ki kendi psikolojisi de o kadar iyi durumda görünmüyor.
  • öğretmen yetiştiren bölümler perişan öğretmen seçme sınavı içler acısı. sonuç bu.
    öğretmenin hicbir yeterliliği yok belli ki.. sandalyeyi atarken acziyetine acıdım çocuktan daha acınacak durumda..
  • orta da şiddetten çok öğretmenin bitmiş psikolojisini görebiliyorum, bir an onun yerine kendimi koydum, gerçekten çok zor ve meşakkatli bir iş.

    şiddet falan yok boşu boşuna linç kampanyası yürütülmesi yanlış, izlediğim görüntülerde.(bkz: tükenmişlik sendromu) var.
  • videoyu neresiyle izledi de başlık açıp, üstüne bir de ikinci entry'i girdi diye merak ettiğim bir yazarın paylaştığı görüntü.

    olayda şiddet yok. otizmli çocuk kadına gereğinden fazla yaklaşmış her insan kendi alanına giren insanı refleks olarak uzaklaştırır. asansörde tanımadığınız insanlarla bir arada olduğunuzda yüzünüzü başka yere dönmenizin sebebi budur.

    videoda şiddet falan yok. sadece otizmli çocuğun çığlıkları var.
  • gün geçmiyor ki ülkemde kötü olaylar gerçekleşmesin denilesi üzücü olaydır.

    şahsi görüşüm hocanın bıktığından dolayı patlamasından dolayıdır. sadece itmiş. şiddet göremedim.

    edit : birazdan bana yüklenecekler. yüklenin. her şey ortada. o çocuk size de öyle davransa sizler nasıl tepki verecektiniz acaba ? olayın arkasında bizlerin bilmediği bir şeylerin olduğu bariz ortada. hoca bezmiş. yapacak bir şeyi kalmamış patlamış.
  • otizmli bir öğrencin varsa eşek gibi öğreneceksin nasıl davranılması gerektiğini. yığınla internet sitesi ve kitap var. zaten bep raporunu düzgün hazırlaman için bu bilgilere haiz olman gerekir. maaşı almayı biliyorsun, işin bu senin. yapamıyorsan da bırak. o çocuğa nasıl yaklaşılacağını bilen biri girsin dersine.
  • olmayan şiddettir.
    görüntüler gerçekten çok acı, otizmli çocuk doğal olarak iç güdüsel davranıyor ve ilgi istiyor. öğretmen ise sadece durumu yönetemiyor. çünkü büyük ihtimalle otizmli kişileri eğitebilecek yeterli formasyonu ve bilgisi yok. açığa alınmış olduğu belirtilmiş ancak açığa alınma sebebinin şiddet olduğunu düşünmüyorum, görüntülerdeki durumda böyle tepki veren bir öğretmen daha zor şartlarda işin içinden çıkamayacaktır. burada üzülmesi gerekilen durum öğretmenin yeterli olmayışı ve bu çocukların hak ettiği eğitimi alamamasıdır.
  • otizmli babasıyım.. görüntüler gayet de şiddet içerir. ne bekliyorsunuz, çocuğu bıçaklamasını mı? bu görüntüler otizmli çocuğa şiddettir. ancak çocuk kadar öğretmene de üzüldüm. öğretmen bitmiş..
    ayrıca bu çocuk kaynaştırma öğrencisi olmasa daha iyiymiş. ram doğru yönlendirmemiş. çocuk özel alt sınıfta daha iyi eğitim alabilir.
    tekrar öğretmene geleyim.. türkiyede öğretmenler otizmin o'sundan bihaber. ne doğru düzgün eğitim alıyorlar, ne de oryantasyon.. çocuklar da saldım çayıra, mevlam kayıra..
hesabın var mı? giriş yap