• bunun canlanmasını talep eden, otobüs seferlerinin uzatılmasını isteyenler var. şuradan destekleyebilirsiniz. belki gerçekten bir şeyler değişir/gelişir.
  • insana yönelik değildir.
  • saat 23:00'dan sonra büyük ihtimalle özel taşımayı * kullanmaya sizi mecbur bırakan sistem.
  • dün kullandığım ve hemen hemen her gün bünyemde eve dönüş sendromu yaratan taşımadır.

    kullandığım hatta kapasitesinin üstünde yolcu varken inatla otobüs sayısını arttırmayarak semtin kendilerine vermediği her oyun öcünü alır gibi sevgili büyükşehir belediyesi başkanı. kalabalık yeterince can sıkıcı değilmiş gibi üstüne bir de telefonla bağıra bağıra konuşanlar, birbirleriyle saçma sapan sebeplerle kavga edenler, ona buna sataşan şoförlerle daha da hayattan soğutur.
    ve neredeyse bütün yaz yatıp eylülde asfalt dökmeye başlayarak yolları daha da sıkıştırmaları cabası.
    bandrol konusunu şimdilik konuşmuyorum bile.
  • toplu tasima aracinda oturanlar bakimindan bireysel tasimanin soz konusu oldugu sistem. eger bir otobuste yanyana olan iki koltuk da bossa, ankarali vatandas gider pencere kenarina oturmaz, koridor tarafina oturur ki, sonradan binenleri yan tarafa oturabilir miyim diye yalvartabilsin. be kansiz mal mulk gormemis fakir pezevenk, iki koltukta bossa otur cam kenarina. seni sonradan otobuse binen vatandasi yalvartmadan, otobus hareket halindeyken bir suru oturma cabasina girmekten orgazm olan pezevenk, sen binme otobuse.*
  • istanbul'dakinden hallicedir.
  • ankarada toplu taşıma sistemi çeşitlerini sayalım.
    1. kızılay-batıkent arası metro
    2. aşti-dikimevi arası ankaray
    3. ego otobüsleri
    4. halk otobüsleri
    5. dolmuşlar
    6. ne dolmuş ne otobüs olan beyaz midibüsler.

    ilk 3ü kartlı biniş sistemli, diğer 3ü para ödemeli. bu kadar saçma bir ulaşım düzeni kurmak büyük beceri (!) gerektirmektedir. otobüs ağını genişletse diğer son 3e hic gerek kalmaz ama yapmaz melih başgan. ve hic birisini de akşam iş cıkısı evinize oturarak gidemezsiniz.

    niye yapmaz açmak gerekirse devasa bir para olayı var bunlarda. hat paraları plaka paraları, ruhsatları milyonları buluyor. e şimdi bunlardan gelen paralar da cok cazip. yoksa ne diye ego otobüslerinin sayısını arttırsın. ulaştırmayı özel sektöre dayayıp milleti buna mahkum etti. e araç sayısı da artınca bu sefer yollar tıkanmaya başladı. kendi içinde kısır bir döngü halini aldı bu durum.

    boşuna mı ankara otobüsçüler, servisçiler odası gazi hastanesi karşısındaki üst geçite " teşekkürler melih başkan. sayende trafik rahatladı" diye yalama bir pankart astı. hala da ordadır.

    rantın büyük olduğu yerde hizmet ikinci planda. olan vatandaşa oluyor ankaralıya oluyor.
  • rezalettir. gündüz tıkış tıkış gidersiniz o trafikte. bir de demiyolar mı arabasını kullanmasın insanlar toplu taşıma kullansınlar. ulan kim çeker o eziyeti. sen şimdiki talebi karşılayamıyosun toplu taşımaya. gece ise 23 ten sonra otobüs yok. başkent değil köy amk.
  • bunu kullananların kızılay'a varmadan biryerlere gitmesi pek vaki değildir. tüm hatları kızılay'a çıkar. bu nedenledir ki kuzey güney doğrultusunda aynı hizada bulunan batıkent-demetevler hattındaki semtler eskişehir yolundaki devlet dairelerine ve üniversitelere ulaşmak için doğu batı yönünde kızılay'dan geçen bir u çizmek zorunda kalırlar. halbuki eskişehir yoluna konulabilecek dikey hatlar işleri bayağı kolaylaştıracak ve şehir merkezinin trafik yükünü azaltacaktır. bunu düşünebilen bir melih gökçek'i bilim insanları henüz bulamamıştır. ayrıca bu ulaşım planı nedeniyle şehrin bir kısmı yatak odasından hallicedir. merkezin yükünün semtlere dağılmasını da engeller.
  • evden çıktığınızda sizi mutlaka ya kızılay'a ya da ulus'a ulaştırmaya ayarlanmış bir şey.
    bu iki merkeze ulaşmadan başka bir yere gitmek neredeyse imkansızdır. örneğin mamak'tayım yenimahalle'ye gitmek istiyorum. ulus'a gidip tekrar binmem gerekiyor. veya ayrancı'dayım emek'e gitmek istiyorum. yine olmadı, kızılay'dan/ulus'tan araç değiştirmem gerekiyor. tabii ki tüm alternatif rotalar için birer otobüs hattı konamaz ama en azından şehri dışından dolaşan hatlar pekala konabilir.
    fışkiyeler daha önemli ama.
hesabın var mı? giriş yap