• ciddi ciddi sabir ve calisma gerektiren bir istir; tecrube etmek isteyenler hemen kizilay-karanfil sokaga gidebilirler mesela. zira orada kimse duz yurumek nedir bilmez gibidir; insanlar tuhaf ve ani hareketlerle size carpip durular. bu yuzden sinirliyseniz "bari yuruyuse cikayim" diye bir secenek ankara'da soz konusu olamaz.

    zaten dusunuyorum da, bir ankarali (sehrin merkezinde yasiyorsa) kafa dagitmak icin yuruyuse cikmaz sanirim..
  • yoğun kar yağışındaher dışarı çıkışta penguen gibi kaymayla sonuçlanan eylem
  • kaldırımlardaki karlar dondurucu soğuklarla beraber buz haline gelince çok zordur, çok. gün güçtikçe penguene benzemeye başlar, yürümemek için elinizden ne geliyorsa yaparsınız.
  • ankarada yedek subaylığımı yaptığım dönemde hem işsiz güçsüzlükten hem de haftada 100km yurumek konusundaki takıntımdan dolayı yaklaşık 13 ayda sokak sokak tüm ankarayı gezerek tamamladığım eylemdi. yıl 1996 ekşi sözlük o zaman var olsaydı güzel bir sokak sokak ankara patlatırdım tabii *

    ankara da aynı zamanda kişisel "bir günde en fazla yürüme rekorumu da" kırmıştım. yaklaşık 50 kmlik parkur balgattan başlıyarak önce dikmen tepesinin arka tarafında gölbaşı manzaralı araziden geçiyor, yıldız mahallesinden geçerek türkili mahallesine iniyor, orada çok arkalardan dolanarak cebeci kızılay ulus tandoğan bahçelievler ve dikmen olarak sona eriyordu (eeee bu 50 km etmezki demeyin) bu 42 km lik kısmıydı tam yatıp uyuyacakken arkadaşın dürtüklemesi ile sinemaya (tunus caddesi girişine) git gel ile o gün 50 km'yi tamamlamıştım

    ankarada yürümek kışın ayazda yazın tozda yürümektir ama hiç terletmez diyerek bitireyim
  • nedense adamı istanbul'da yürümekten daha fazla yoran bir eylemdir. beşiktaş'tan sultanahmet'e yürüyerek giderim hiç de aman aman yorulmam, ama kızılay'dan tunalı'ya bir kez yürüdüm canım çıktı. etrafta bakmaya değer bir şey olmamasından herhalde.
  • once sag ayak, sonra sol ayagin ileri dogru ardışık adımlar atmasıyla olur.
    haa, geri geri yurumek isteyenler için, her iki ayagin yine aynen bu şekilde ama geriye dogru adımlar atması gerekliliğini vurgulamalıyım ki uygulamada bi yanlışlık olmasın.

    bir alternatif daha onerebilirim:

    once sol ayak, sonra sağ ayak olarak da denenebilir.
  • bulutsuzluk ozlemi nin ankara sokaklari sarkisinda anlatilan durum (bkz: #2251242)
  • sırf bir yerden bir yere gitmek amaçlı yürüyorsanız mesafeler yakın olduğu için kolaydır yürümek.. ama canınız sıkılmışsa biraz yürüyüş yapıyım iyi gelir diye çıkmışsanız yola gidecek yer bulunmaz.. her yer binadır çünkü.. gri betonlar arasında yürümek daha da kötü yapar insanı..
hesabın var mı? giriş yap