• türk dostu olmaktan türk aşığı olma sıfatına geçiş yapmış, tasavvuf düşkünü, mevlana aşığı, gezmediği görmediği türbe kalmamış profesör.
  • türkiye'ye aşk mektuplarım isminde kültür bakanlığından çıkan bir kitabı ve bizi bizden iyi anlatacak derecede güzel bir türkçesi olan zarif hanımefendi. türk aşığı.
  • bugün 81 yaşında ölmüş. roma üniversitesi edebiyat fakültesi türk dili ve edebiyatı profesörü olan anna masala'nın hayatı hakkında bilgi için bkz.
  • soyadı maşallah'tan geliyormuş. söyleyenin yalancısıyım. türkiye'ye aşk mektuplarım kitabında atatürkü yere göğe konduramamış. burdan yola çıkarak çelişkilerle dolu olduğunu anlıyoruz. iyi işler yapmamış mı? yapmıştır muhakkak ama bizi çözmüş yalamış yutmuş falan abartmaya gerek yok.. diyalogçuların türkçülerin hamaset sevicilerin falan arayıp bulamayacağı bi profil. hoşlaşmadığım birinden bahsediyor gibi oldum ama sonuçta bi kitapçığını okudum sadece.
  • "siz türkler, hazine sandığının üzerine oturup dilenen dilencilere benziyorsunuz. oturmuşsunuz hazine sandığının üzerine, fakat neyin üstüne oturduğunuzun farkında olmadan açmışsınız ellerinizi batı’ya dilencilik yapıyorsunuz. oysa zahmet edip üzerine oturduğunuz sandığı açsanız, sizin kendi inançlarınızdan,
    kültürünüzden, geleneklerinizden kaynaklanan öyle muhteşem,öyle zengin bir hazineniz var ki!" tespitini yapmış italyan doğu bilimci.
hesabın var mı? giriş yap