• 1919 moskova doğumlu psikoterapist. fransa'da büyümüş ve eğitim almış hala da orada yaşıyor allah uzun ömür versin. birlikte çalıştığı isimler arasında sanırım bir tek ben yokum. anne ancelin açısından büyük kayıp tabii. olsun. margaret mead, carl rogers filan hep sevdiğimiz isimler. her ne kadar sağlıklı yas ne ross diye hönkürsek de elisabeth kübler-ross'u da severiz.
    hatunun isim anneliği yaptığı alan ve ufuk açıcı kitabı için: (bkz: psikosoybilim)
  • adini bir turlu telaffuz edemedigim, psikosoybilim isimli kitabi ile tanistigim ve hemen sevdigim bilgili insandir.
  • 23 mart'ta hayatını kaybeden bilim insanı.
  • müthiş üretken gerçek bir bilim insanıdır. 1919'da doğup 2018'de hayatını kaybeden ve neredeyse bir yüzyıla yayılan hayatında psikosoybilim kavramını kuramcısı ve öncüsü olarak bilime kazandırmıştır. hiç öyle emekli filan da olmadan gayet son günlerine kadar üretmeye devam etmiştir.

    psikosoybilim, psikodrama, moreno hakkındaki yorumları: https://www.youtube.com/watch?v=9lr3rfnpvgu

    https://www.goodreads.com/…e_ancelin_sch_tzenberger

    ha bir de bu coaching, kişisel gelişim, well being, wellness, aile dizimi şarlatanları var ki, schützenberger'in psikosoybilimi üzerinden kendileri yaratmışcasına seminerler düzenleyip, kuramlar (!) yaratıyor, insanlara yardım ettiklerini sanarak (veya öyle göstererek) paraları cebe indiriyorlar. işte bir tanesi son zamanların moda semineri: recall healing . özellikle de insanların aşil noktaları olan kronik hastalıklar, şişmanlık gibi konularda psikosoybilimi kullanarak saçmalıyorlar.
hesabın var mı? giriş yap