• helal denetim ve sertifika merkezi koşar adım savcılığa dilekçe vermiş, malum haber sitesi de satır aralarında "urun kahpeye, koman yiğitler" diyerek vermiş coşkuyu, yerimden fırlayıp o melunların canına okuyacaktım da zor tuttular.

    http://www.haber7.com/…ne-kampanyasina-suc-duyurusu

    edit; olay eski. kenar başlıklar arasında dururdu, zamanı geldi çıkardım.
  • suç duyurusunun kendisinden çok aşağıda yer alan okuyucu yorumlarının kanımı dondurduğu duyuru. bu millete iyilik yaramaz amk. zaten kanımca atatürk 'ün en büyük hatası bu millete hayatını adamaktı. bırakacaksın köle gibi yaşasınlar.
  • (bkz: la nausée)
  • bir bebeğin 6 aydan küçükken bir şekilde anne sütünden mahrum kalmasının ne demek olduğunun farkında olmayanların, farkındalarsa da umursamayanların yaptığı harekettir. insan canı lan bu, bebek canı, ufacık, ağzı dili olmayan, 100 gram süte muhtaç bebek canı. size ne o yavrunun içtiği sütten, yazık değil mi. güzel bişiler de olmasın mı bu ülkede hep geriye mi gidilsin.
  • en başta dürüst ve tutarlı olalım; anne sütü bağışı kampanyası dinen sakıncalıdır. kıvırmayalım. mayoyla denize girmek gibi, rakı içmek gibi, evlilik dışı seks gibi. en başta faiz gibi. sakıncalı bir şey. bunun hala-dayı-teyze vs ile evlenme yasakları da var. var da var yani. din günahı yasakladığı gibi günaha açılan kapıları da yasaklar.
    süt kardeşler arası evlilik yasağını sorgulamak da değil mesele. inancın illa ki mantıklı olması şart değil. adamlara göre günah. benim için konu kapanıyor burada.

    soru başka. soru ciddi. soru artık basitçe on yüz bebeğin nasıl beslendiği değil. soru devletin ve hukuk sistemimizin referanslarıyla alakalı.

    çok uzun süredir devlet ve hukuk dinen yasak olanı illa ve mutlaka yasaklama huyundan vaz geçti. allah varsa, ahiret varsa, hesabınızı orada görün, bu dünya işlerini kutsal metinlere göre düzenleyemeyiz dendi. malum; insan tanrıyı önce gökte bir tahta sürdü sonra da öldürdü.

    soru şu; dinen yasak olanın hukuken de yasak olması talebi karşılanabilir mi? karşılanmalı mı?
    laik devlette o suç duyurusu dilekçesini kıvırıp o adamların götüne sokmak lazım. tamam kardeşim sen uy dininin yasak ve emirlerine ama bana karışma.
  • başından sonuna kadar saçma salak düşüncüler içeren, dincilerde sike sürülecek akıl olmadığını gösteren haberimsi.
  • ortaya ilimi bilimi sürmek, peygamber de şöyle yapmıştı vs demek o kadar anlamsız ve boş ki bu durumu eleştirirken...

    ortada bir gerçek var; ülkenin büyük kısmının inandığı bir din için bu eylem sakınca teşkil ediyor. eğer iyi denetlenmezse, ileride o dine göre "kardeş" sayılabilecek insanların evlilik/cinsel birliktelik vs yaşama ihtimalleri söz konusu.

    bu durum istediği kadar saçma olsun, istediği kadar ilkel olsun, istediği kadar gerzekçe görünsün ama, ilgili dinin değişmesi mümkün olmayan kuralları bunun böyle olduğunu söylüyor. ortada bir gerçek var apaçık.

    hal böyleyken ve anne sütü bankası son derece zaruri bir ihtiyaç haline gelmiş iken hala; "vay yobazlar", "peygamber de bilmemkimi almıştı" vs gibi ortaokul çocuklarına özgü argümanlarla ortaya çıkmak nedir?

    arkadaşım bu ülkenin "yapısı" bellidir. bu ülkede, uygulamalar dini gerekçelere göre ortaya konulamaz veya yasaklanamaz. sen konuya buradan gireceksin, dini gerekçelerle uygulamalara müdahale edilemez diyeceksin.

    ondan sonra çıkıp; "evet, böyle de bir realite var insanların hassas olduğu" deyip, ilgili kişilerin mağduriyet yaşamaması için uygulamada yapılacak düzenlemeleri tartışacaksın. yani kimseyi mağdur etmeyecek, herkesi ikna edecek yöntemi bulacaksın.

    sen inançlı insanları endişeye sevkeden konulardaki düzeltileri yapmazsan, bağcılar'da oturan ve sütü gelmeyen zehra, kalkıp süt bankasına gidecek mi sanıyorsun?
  • --- spoiler ---

    burda önemli olan amac.. anlasildigi kadariyla bu sahis burda cocuklarin beslenmesini önemsemis görünerek aslinda neslin bozulmasini amaclamis

    --- spoiler ---

    ben anlamadım, anne sütünden ne geçebilir acaba nesli bozmak için? diye sorduran yorumlar içeren habere konu duyuru. ama anladığım bir şey var ki bu yorumu yapana anne sütünden az vitamin geçmiş, beyni çalışmıyor.

    zaten baştan beri anlamsız bir şekilde karşı çıkılıyor dinaltına saklanarak deve kuşları gibi. merak ediyorum sonu nereye varacak bu cin fikirlerin?

    (bkz: #32347871)
hesabın var mı? giriş yap