• neyse ki tümü değil ama en dandik ikisi bende : biri göz bozukluğu ( annemden miras) diğeri çillenmeye meyilli bir cilt (bu her ikisinin genlerinin ortak saldırısı)
  • kesinlikle sahip olduğum durumdur. gerçi şimdilik allah'a şükür bir hastalık çıkmadı karşıma ve umuyorum ki hastalık konusunda da en dandik genleri taşımıyorumdur.

    aslında fiziksel olarak en dandik genleri taşıdığım için üzüntülü değilim. şükürler olsun bir sorunum yok.

    evet, dandik genlerden bahsedeyim biraz.

    annem, geniş omuzlu, ince belli, orta boylu, geniş kalçalı (kesinlikle basen değil) bir kadındır.

    babam ise dar omuzlu, beli içe doğru ve bundan dolayı göbekli, dar kalçalı, uzun boylu bir adamdır.

    ben, dar omuzlu, göbekli, dar kalçalı, orta boyluyum. (annemle babamın en dandik genlerine sahibim)

    niye geniş omuzlu, ince belli ve uzun boylu değilim ki? yani şikayetçi değilim tabi ama en dandik genleri almış olmak garibime gidiyor.

    ha bir de baba tarafımda göz bozukluğu var, annemlerde ise gözler kartal gibi. gelin görün ki gözlüklüyüm. bu ne lan? hayır, hastalıklar konusunda da en dandik genleri aldıysam eğer, ilerleyen yaşlarımda tansiyon, şeker, akciğer, kalp hastalıkları ile uğraşmak zorunda kalabilirim. şükürler olsun ki ailede kansere yakalanan yok. en azından kanser geçmişimiz yok. ilk ben olacaksam da allah'ın takdiridir. allah korusun elbette. hepimizi korusun.
  • kendimi genetik çöplük olarak tanımlamama yol açan hadise. babada güzeller güzeli bir burun, anneninki kemerli tabii ki ben kemerli buruna sahibim. hayatım boyunca en çok istediğim şey düz şaçken gidip babadan kıvırcığı kapmışım. annemin cildi nefistir, babamınki yağ deposu, buradan aldığım genlerimle de sivilcesel bağlamda 9 yaşında başladığım ergenliğim şükür ki 21 yaşında son bulabildi. sarı saç, yeşil göz doğru yerden alınmış ona tamam da, annenin kara kaşları ne alaka? sarı saç, siyaha yakın kaş falan. zaten doğru yerden alınan saç ve göz rengi de pek işe yaramıyor diğer genetik tercihlerim sayesinde. tabii annemin sülalesinde mevcut olan yiyip kilo almama olayının da şahsımda bulunmadığını armut vücutlu, sonrasında enikonu şişman baba sülalesine benzeyen vücut tipim dolayısıyla korkudan günde iki saatimi spor salonuna gömdüğümü de söylemeden geçemeyeceğim! böyle hayat olmaz olsun lan!
  • pesimist toplantı yeridir. anne babalarımızın 3 tane geni, 3 tane özelliği var zaten. ben de babamın sinirini almışım ki bunun genetik olduğundan şüphem var ama aynı adamdan saçlarımı ve ince bileklerimi de almışım. annemin dengesiz ruh hallerini nasıl almışsam aynı kadının cilt rengi ve yapısını da almışım (çok şükür yarabbim, babamın cidden çok sorunlu bir cildi var, o kardeşlere gitmiş). yahu sahip olduğunuzun yarısı bir bireyden diğeri öbüründen gelíyor, iyi şeyler de var kötüler de.

    edit: yalnız hem sinirli ve hem dengesiz, olabilecek en berbat kombinasyon olmuş.
  • tipiniz üzerinde çok ciddi sorunlara ve küçük yaşlarda kimlik bunalımlarına sebep olabilecek durum. eğer benim gibi anneniz, babanız ve kardeşiniz sarışın ve yeşil gözlüyse; ama siz gayet kahverengiyseniz hem çevrenizdekilerin bilimum sütçü, tüpçü, kapıcı, kapıda bulunma vs geyiklerine katlanmak zorunda kalırsınız, sonra akşam ağlaya ağlaya eve gider, ben sizin çocuğunuz değil miyim dersiniz; hem de büyüyünce o çok sevdiğiniz yeşil gözlere o kadar yakınken sizi es geçen genlerinize saydırırsınız.
  • ileride çocuklarınızın da sizi referans gösterecekleri genleri taşımaktır
  • dandik genlerin baskın olmasından kaynaklanır. ya da kendimi öyle avutuyorum.
  • (bkz: twins)
    (bkz: danny de vito)
  • başlığı okuyunca "vay amk bu benim işte" dediğim durum.

    esmer, karayağız bir babayla beyaz tenli sarışın bir ananın oğluyum. bizimkiler ben doğmadan önce gözlerim anneminkilere (ela renklidir çünkü) saçlarım babamınkilere (siyah, sık ve gür) benzesin temennisinde bulunmuşlar, tam tersi olmuş. gözler, kaşlar tıpkı babaya (kahverengi) saçlar anneye benzemiş. annemle tek göz tek benzerliğim ondaki astigmatın bende de olması. işin daha vahim olanı anne tarafındaki saç dökülmesi olayından muzdaripim ve ilerleyen yıllarda rahmetli dayım ve dedem gibi kafamın tepesi açık kalacak. saçları kazıtayım diyorum lakin babamın ki gibi geniş, köşeli bir kafam olduğundan kötü bir görüntü ortaya çıkıyor.

    neyse devam edelim. annede, dayılarda ve teyzede olduğu gibi biraz bozuk bir çene yapım var. pederin dişleri, çene yapısı on numara ve maalesef bu konuda bir gram benzerliğimiz yok. yanlız pederin o yağlı, vıcır vıcır cildine sahibim. ayrıca pederde ki gibi özellikle bacaklarım kürk gibi kıllı. anne tarafında benim gibi kıllı adam yok. ha bir de karakter bakımından pederin bilimum kötü özelliklerini almışım: inatçılık, asabiyet, dediğim dedik olma durumu. bu kadar olur yahu pes.

    son olarak hem annenin hem babanın tansiyon problemi var. şu ana kadar bende birşey çıkmadı ama ilerleyen yaşlarda o da patlak verir nasıl olsa.

    yanlız şuna şükrediyorum; allahtan bizimkiler ben doğmadan önce tipimle daha doğrusu benimle ilgili daha fazla bir temennide bulunmamışlar. bulunsalarmış kim bilir nasıl bir ucube olmuşum.
hesabın var mı? giriş yap