• sistemin ne hale geldiğini görünce beni karamsarlığa iten öğrencidir.

    olay temmuz ayında başımdan geçti. öğretim üyesi olan çok yakın arkadaşımın telefonu yanımda çaldı. arayan kişi ile arkadaşım yaklaşık yarım saat konuşması ardından "ben bu mesleği eğer bana önümüzdeki yıl sadece yüksek lisans ve doktora dersi vermezlerse bırakıyorum" diyerek yanıma geldi. ne olduğunu sorunca ise yanıt oldukça trajikomikti.

    çocuk vizeye giriyor ancak finale girmiyor. sonra bütünlemeye girip kalıyor. en son bitirme sınavı gibi bir sınav var sanırım, buna da -bakın burası çok önemli- girmiyor. hocasına hocam eğer bu sınavı geçemezsem atılırmışım (!!!!???) diyor, beni geçirin diye rica ediyor. hoca da kendisini memleketine uğurluyor haliyle.

    burada araya girip hocam siz 500 tane sınav niye yapıyorsunuz bir ders için diyorum, meğer sistem artık böyleymiş, tebrik ediyorum. öğrenciler artık hocalarla "hocam siz geçirmeseniz bütünleme var, o da olmazsa bitirme var, o da olmazsa yaz okulu var, geçirin siz de yorulmayın" diye dalga geçer hale gelmişler. hayret ettim.

    neyse gelen telefona geri dönersek meğer bu seferde çocuğun annesi arıyor ve oğlumu geçirin diyor. hoca diyor ki çocuk sınava girmemiş, geçemez, yaptığım iş kanun dışı olur diye cevap verince, biliyoruz herhalde cahil değiliz diye üste çıkmış.

    üniversite yıllarımda hocalarımın odasına girmeyi ve onları aramayı bırak, hocaların katlarına çıkmanın büyük bir adrenalin patlaması yaşattığı bünyemi dumur etti bu durum. hocalarım çok ağır insanlardı. sistemin öğrenciyi hızlıca mezun etmek üzerine kurulmuş olması da öğrencinin savsaklamasini arttırmış ve hocaların ağırlığını çok azaltmış. her üniversite bu halde ise yazık cidden.
  • insanlara parayla diploma satan bir üniversite de olması normal bir olaydır.
    burası çokomelli: başlığı açan suser hangi üniversite olduğundan bahsetmemiş ama apartman dairesinde ki bir özel üniversite olduğuna eminim. bunlar daha iyi günlerimiz emin olun daha neler göreceğiz.
  • o çocuğun(kazık kadar adam olduğunu biliyorum ama, zihin olarak kastediyorum.) ortaöğretimden nasıl mezun olduğunu sanıyorsunuz. akademisyen arkadaşlar için üzgünüm ama, artık sizde bunları yaşayacaksınız. bu arada kapınıza "teşekkür için 1 puana ihtiyacım var." diyerek gelen dilenciler olabilir. onlara artık yükseköğretindesiniz diye laf anlatmakla vakit harcamayın. çünkü alışmış kudurmuştan beterdir.
hesabın var mı? giriş yap