• yanında bulunulduğu her gün 2 kilo alındığı göz önüne alındığında, file doğru evriltebilecek hadise
  • bu işin muhtemel sonu anneyle yaşlanmak olsa gerek; ya da (bkz: evde kalmak).
  • on yıllık deneyimlerim sonucu bilmişlik taslayabilme hakkımı kullanıyorum:

    -zamanla aranızda para ilişkisi kalmamalı. oluyorsa da ondan size değil, sizden ona yönelik tek taraflı bir akış olmalı.
    -anneyle arkadaş olmak ilişkinin zamanla bir karı-koca ilişkisine dönmesine engel olmakta uygulanacak en iyi yöntemdir. bunun için yalansız yaşayabilecek noktaya gelebilmek kritiktir. herkesin yanında (hadi patron veya profları bir yana koyalım) nasıl kendinizseniz annenin yanında da kendiniz olmak arkadaşlığın gelişmesinde sanırım temel etmen.
    -yukarıda yazılı olanlar oğul-anne ilişkisine dair önerilerdir. hatunlar bir an önce koca bulmalı veya kendi evine çıkmalı. bu kadar netim bu konuda. ya da birbirinizin ömrünü törpüleyin, siz bilirsiniz... son olarak baba ya vefat etmiş ya da görüşülmeyen insanlar kategorisindedir.
    ek: en son öneri ise anneye ikinci bahar için bir fırsat vermek ve sittir olup gitmektir...
  • yazın gelmesiyle hasret bırakandır.

    emekli tabi artık leylek misali takılıyor. (aslında bu sene çok bile kaldı) yaz geldi, hop yazlığa. üç beş gün kafa dinler sonra başlar hısım, akraba, arkadaş evine gezmeye.

    işten yorgun argın geliyorum. yemeğini kendin yap, bulaşığını yıka, çamaşırını kendin yıka hele o ütü yok mu o ütü.

    (fark etmişsinizdir, yazar ruhsuzun teki)

    millet istediği kadar annesiyle yaşayan erkeğe burun kıvırsın. alışan bırakamıyor be abi...

    o yüzden diyorum ki 'anneeeeee'...(gel eylül, ekim gel)
  • "her gece her gece dışardasın.ne anlıyorsun evladım?olmaz ki böyle.insan bir gece evinde oturur.oturmaz da yani uyuyoruz biz o vakitte.yeter" ve nice paylamalarını çekmemek adına 3 gece sıkkın sıkkın evde oturup 4 gece haber bile vermeden sabaha karşı eve dönmektir.evden her çıkışta vicdan azabı çekmektir.bunlarla birlikte sakin bir akşam evde otururken türk kahvesi yapan, sigaranı yakan tatlı bir dilberin hep evde bulunması demektir.
  • (bkz: anneci) , (bkz: çok sevmek) , (bkz: ana kuzusu)
    eğer söz konusu başlıkla kastedilen şey ' anneyle aynı evde yaşamak ' , daha doğrusu ' annenin evinde yaşamak ' ise , bu ya bir tercih meselesidir ya da mecburiyet.
    en güzeli , kişinin kendi ayakları üzerinde durabildiği andan itibaren ayrı eve çıkmasıdır.
  • (bkz: ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz)

    canlarin en caniyla yasamlarin en rahati keyfi.
  • filmi çıkmış.

    (bkz: throw momma from the train)

    .
  • hayatimin en guzel gunlerini gecirdigim doneme denk gelen ogedir anneyle yasamak. su anda hayatimdaki faktorlerin hemen hepsi ayni, annemle yasamam haric. belki o nedenledir ki asla o kadar mutlu, ya da huzurlu olamadim bir daha. dunyanin en candan, sizi en karsiliksiz seven ev arkadasidir, can yoldasidir. kavga da edersiniz, ama ev arkadasinizla yapacaginiz kavganin etkisi gunler surerken anneyle yapilan kavganin alevi birkac saat sonra gecer, gene barisilir ve sohbete, televizyon izlemeye, ya da dertlesmeye devam edilir. ayrica annedir o, usurseniz kazar orer giydirir, asla ac yatirmaz sizi. gece gec de gelseniz, icip icip kussaniz da basinizda bekler, dirdir yapmaz, sadece iyi olun ister. dunyanin en guzel yemeklerini pisirir. siz iste fazla mesai yapmis, yorgun gelmis, mutsuzluk ataklari gecirirken hic beklemediginiz surprizlerle hic beklemediginiz bir anda sizi mutlu eder ya size aldigi yeni bir gomlek ya da cok istediginiz baska birseyi alarak ya da buzdolabindan en sevdiginiz tatliyi cikarip masaya sessizce koyarak yuzunde hinzir bir gulumsemeyle.

    gercekten de ana gibi yar olmaz. kimse sizi o kadar cok sevmez, sevemez. o yuzden kiymetini bilin beraber gecirdiginiz vaktin. sonsuza kadar surmeyecek sizin annenizin gonlunun tahtinda oturdugunuz gunler. evlenir gidersiniz, esinizden ayni muamelenin yuzde birini goremezsiniz.
  • son günlerde, son birkaç ayda değerini daha iyi anladığım hadisedir. buna kimin ne diyeceği umurumda değil fakat 35 senede hatun milletinden çektiklerimden sonra kimse bana ana kuzusu olduğumu söyleyemez. söylese bile umurumda olmaz. çünkü, ana gibi yar olmaz
hesabın var mı? giriş yap