• geçen gün turizmci bir arkadaşımdan duyarak afalladığım haberdir.
    antalya bölgesindeki büyük otellerin hemen hiç birinde tek erkek olarak müşteri kabul edilmiyormuş artık.

    önce yıllarca barlara damsız alınmadılar, sonra ukraynada türk erkeklere fahişelerin evde hizmet vermeyi reddettiği bilgisi geldi. şimdi de tek erkek olarak bir otele bile gidemiyomuşsun. pii..
  • otelde tanıdık varsa sorun olmayan problem.
  • açıklamalarına, "otelimize single, double, triple bay grupları misafir edilmez" yazar, pabuçumun işletmecileri. bir de öyle doğru düzgün bir yere yazmazlar bunu, 50 tane otel arasından seçersin, tam para ödeyecekken uyarı çıkar. dahası 50 otelin 45'i sap ay pardon bay müşteri kabul etmeyince ne oluyor? ne olacak kalan 5 otelde havuz başında baklavasına çift kale maçlar oluyor.

    yok hacı, ultra her şey dahil 5 yıldızlı otelin de tadı kaçmış, into the wild'a bağlamak lazım.
  • kabul edilemez bulduğum uygulama. ortada bir mağduriyet olmadığını iddia etmiyorum ama konuyla ilgisi olmayan beni mağdur etmek bir çözüm değil. ancak kolaycılık. haydi diyelim ikili üçlü grupları almadın, teker teker niye almıyorsun hazret? bir adamın kendi başına tatile gelmesi alamayacağın bir risk haline mi geldi? öyleyse, cidden toplum olarak ne yapabiliriz diye düşünmemiz gerekiyor. ama o halde bile yapılanı haksız buluyorum, bana tacizci muamelesi yapılmasını doğru bir pozitif ayrımcılık uygulaması olarak görmüyorum. fuhuş çok oluyor diye evlilik cüzdanı istenmesi kadar aşağılayıcı bir durum bence.
  • ortadoğu tipi bir faşizm örneği.
  • bu işletmelerin büyük bir kısmının turizm işletmesi olduğunu düşünerek, durumdan mağdur olduğunu düşünen kimsenin, turizm bakanlığına şikayette bulunmamasını anlamlandıramadığım uygulamadır.
    adamı eşek kılığına sokup, anırta anırta sikerler çok afedersin.
  • çalışmalarımıza göre 2,3,4,5 kişilik erkek gruplarının da alınmaması gibi sonuçlar doğuruyor.
  • başka şehirde yaşayan ortak arkadaşınızı ziyarete gittiğinizde ya da başka şehirde ki tarihi bir mekanı görmek istediğinizde, yanınızda bir bayan arkadaşınız (sadece arkadaşız, çekmeyin) varsa, ayrı oda isteseniz bile bayan arkadaşınıza "hayat kadını" muamelesi yapılarak, adeta aşağılanarak yollandığınız oteller ülkesinde artık tek başına tatil yapan erkeklerin de potansiyel "sapık, tecavüzcü" sayıldığı bir ülke olduğumuzun örneğidir efenim...

    (bkz: ne cümle oldu be)
  • tek kişilik odalar tutarak otel içinde sızacak vurucu timlerin önüne geçme çalışmasıdır. kendi vatandaşına arıza olarak bakan ve gelmesini engellemeye çalışan işletmeler acaba hiç yerli turistin gelmemesi durumunda ne yapacakları merak konusudur çünkü yabancı turistler paket ile gelmektedir ve yerli turistin ödediği ücretten çok daha az ödemektedir.
  • kıyı şeridini yabancılara kiralaması bir yana, kendi vatandaşından utanan enteresanlar enteresanı güzel ülkemin şaşırtmayan olayı. bunun bir benzeri de cağnım ülkemin turistlerini otellerinde kendi vatandaşından daha ucuza ikamet ettirmesidir.

    hanzomuzla, entelimizle; çok enteresan bir ülkeyiz, vesselam.
hesabın var mı? giriş yap