• kaynak

    melek ipek'in ifadesi

    edinilen bilgiye göre olay sabah saat 08.00 sıralarında döşemealtı ilçesi ılıca mahallesi’nde iki katlı müstakil bir evde meydana geldi. servis şoförlüğü yapan 36 yaşındaki ramazan ipek, 12 yıldır evli olduğu eşi 31 yaşındaki melek ipek’le iddiaya göre gece boyu tartıştı.

    tartışmanın ilerleyen bölümünde iddiaya göre ramazan ipek, eşini kelepçe takarak darp etmeye devam etti.

    iddiaya öre ramazan ipek’in kendisini ve çocuklarını öldüreceğini söylemesi üzerine melek ipek, sabah erken saatte servis yapmak için evden çıkıp bir saat sonra servisten dönen eşinin üzerine av tüfeği ile ateş etti.

    melek ipek, daha sonra durumu 112 acil çağrı merkezine bildirdi. ihbarla bölgeye gelen sağlık ekipleri ramazan ipek’in yaşamını yitirdiğini belirledi. döşemealtı ilçe jandarma komutanlığı ekipleri ise evin çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

    çiftin iki çocuğu olay yerinden uzaklaştırılırken, melek ipek gözaltına alındı. melek ipek’in aldığı darbeler sonucu sağ gözünün şiş ve morluk içinde olduğu görüldü. evdeki bir camda tüfekten çıkan merminin izi dikkat çekti. olay yerine gelen çiftin yakınları gözyaşlarına boğulurken, jandarma ekiplerince güçlükle sakinleştirildi. olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından ramazan ipek’in cansız bedeni adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

    kan donduran cümlelerin yer aldığı ifadede melek ipek, "öldürmemesi için yalvardım. kızlarımın üstüne kapandım. tüfeğin dipçiği ile kafama vurdu. gözüm, yüzüm, kolum ve omzumdan yaralandım. çıplak halde ve ellerim kelepçeliydi. rambo bıçağıyla göğsümden yaraladı. avda kullandığı naylon iple cenin pozisyonunda olacak şekilde banyoda buldum kendimi. tecavüz ettiğini hissettim. çay kaşığı ve saç tel tokaları ile kelepçeyi açmaya çalıştık ama açamadık" dedi
  • bir mağara adamından daha kurtulmuşuz.

    bir melek daha melek olmadan ülkenin adaletsiz sisteminden önce kendi adaletini buldurmuştur dedirten haber...

    ekleme : edepsizce mesaj yazan bazı ucubeler var onları kaale almadığımı bildirmek istiyorum. hani 'oo küfrettik haddini bildi ekleme yapıyor' falan gibi düşünülmesin.. mesaj ile medeni şekilde tarafıma ulaşan arkadaşların dediklerine istinaden ekliyorum...

    haklısınız , bu girişte adalet yerine yanlışlıkla şiddeti övüyormuş onu destekliyormuş gibi gösterdim. şiddet yanlısı bir insan hiç olmadım. olmam. ailemden böyle birşey görmedim. çevrem aynı şekilde iletişim becerileri biraz da olsa gelişmiş bir topluluk...

    asıl anlatmak istediğim kadınlara yapılan şiddetin karşılıksız kaldığı bu ülkede , karşılık verebilen kadınların da bulunabildiği ve şiddet yanlısı mağara adamlarının korkmalarına biraz da olsa çekinerek 'ulan kadınlar adamları öldürmeye başladı bizimki de akşam evde bıcakla beklemesin 'dedirterek sindirmeyi anlatmak isteyen bir yaklaşımdır.

    ülkenin adalet sistemi şayet birgün tam sistem oturursa bu girişim beni utandırsın ve ne kadar yanlış yazmışım toplumu şiddete meylettirmişim diye düşünüp sileyim...
  • anralya?
  • yine erkeğe şiddet ve yine büyük sessizlik. bu ülkenin en büyük ayıbı şiddetin sadece kadına yönelik olduğunu sanması. (dikkat.! giriş cümlesinde ironi vardır. dolaylı anlatımı anlamayanlar veya okuduğunu yorumlama da zayıf olanlar bu yazıyı okumasın lütfen. )

    erkekler hiçbir zaman şiddet ve eşitlik konusunda kadınlara destek vermeyecekler. vermesinler de zaten.

    ne zaman kadınlar çıkar:

    bize de askere gitmek istiyoruz,
    boşanmalar da nafaka istemiyoruz
    bugün yine bir insan (erkek/kadın farketmez) öldürüldü.
    çocuklar şiddet içeriğinin bir kısmını da annelerden öğreniyor
    eğitim sistemi şiddeti önlemeye yönelik yeniden düzenlenmeli

    ve benzeri konularda eylem yaparlarsa o zaman destek görürler.

    edit: özelden gelen bazı mesajlara yazdığım cevapları paylaşma ihtiyacı duydum. yazıyı yazma gerekçem tek taraflı ve cinsiyetçi bir şiddet anlayışının yanlış olduğunu belirtmek içindi. öncelikli olarak toplumsal olarak şiddetle baş etmeyi hedef almak taraftarıyım. kadına şiddet diye bir şey yoktur. insana yönelik şiddet vardır. öldürülen erkeklerde şiddete maruz kalmıştır. kadın zayıftır diye bir şey yoktur. fiziksel olarak zayıf olan her erkekte güçlü bir kadın veya erkek tarafından öldürülebilir. kadına şiddete tepki veren bir çok kadın kendi çocuklarına şiddet uyguluyorken bu iş bu şekilde çözülmez. sizce çocuklar şiddeti kimden öğreniyor? sadece babalardan mı?

    bu tip başlıkların bilinçli şekilde paylaşıldığını düşünüyorum.

    "kadına şiddete" karşı olup da tarafıma küfürlü mesajlar atanlar oldu. küfür etmekte şiddetin alasıdır. iki yüzlü insanlar var aramızda. hem şiddete hayır diyeceksin hem de işine gelmeyen durumlarda istediğin gibi şiddet uygulayacaksın. sizin iki yüzlü samimiyetinize tüküreyim.

    edit 2 : özelden gelen sayısız küfür ve hakaret içerikli mesajlara bakarak şu yargıya vardım.

    - küfür ve hakaret şiddete girmiyor.
    - birileri dayak yememişse veya öldürülmemişse şiddetten bahsedilemez.
    - dayak yiyen veya öldürülen kadın değilse yine şiddetten bahsedilemez.

    edit 3 : gün gelecek bana özelden küfür ve hakaret edenlerden birsinin oğlu/babası/kardeşi bir cinayete kurban gittiğinde ölen erkekmiş deyip millet gülüp geçtiğinde ben mesajı yazanın suratını görmek isterim. hangi anne ve baba sadece kızının öldüğüne üzülür de oğlu öldürüldüğünde sessiz kalır.

    bazılarınız saçmalıyor artık. gerçekten şiddete karşı duran bireyler bir başka bireye onun ailesiyle ilgili küfür dolu mesaj gönderir mi? bu da bir şiddet değil midir?

    tekrar yazıyorum. şiddetin kadına/erkeğe diye bir ayırımı yoktur. 83 milyonluk bir ülkede şiddet kavramını yılda 300-400 kadın cinayetine sıkıştırmaya çalışmak doğru değildir. aksine toplumdaki şiddet eğiliminin halı altına süpürülmesidir. birileri bilinçli olarak binlerce cinayet haberi içinden bu haberleri seçip bizlere bilinçli şekilde servis etmektedir.

    bazı arkadaşlar kadın cinayetleri ülkenin medeniyet seviyesini belirler diye yorum yazmışlar. 1 yılda 10000 cinayet işlendi ve hiç birisinde kadın öldürülmedi demek mi bizi yüksek medeniyet seviyesine çekecek? ya da son 1 yılda 40 cinayet işlendi. bunun 35 tanesi ruh sağlığı bozuk (şizofreni vs) insanlar tarafından bilinçsizce yapıldı geriye kalan 5 cinayette şu sebepten oldu demek mi medeniyet seviyesini arttırır.

    bir konuyla ilgili olarak otomatiğe bağlanmış tepkiler veriyorsunuz. hakaret ederek ve küfür ederek tepki veriyorsunuz. insanların fikirlerini beğenmeyebilirsiniz ama bu size onlara küfür ve hakaret etme hakkı vermez.

    edit 4: yazıya giriş şeklini biraz dikkatli okursanız vermek istediğim "ironik" mesajı görebilirsiniz. ama bunun için önce iyi niyetle bu insan ne demek istemiş diye motive olmalısınız.

    edit 5 : bunu paylaşmam gerekliydi. küfür için arkadaş adına herkesten özür dilerim.

    co.....le
    senin g...nu s.....m.

    09.01.2021 20:52 ...

    fastboy73 -> co....le: okuma ve anlama özürlü bir tip daha. fikir yok. fikri olsa da anlatma yeteneği yok. ne yapabilir bu durumda?

    sadece tek şey: küfür etmek (bu da şiddet)

    yarın bir gün sevgilin veya eşin seni aldatsa ne yapacaksın?

    ona da küfür edersin bana da ettiğin gibi. o da kadına şiddete girer.

    fikrini beğenmediğin insana küfür edebiliyorsan seni aldatan kadına neler yaparsın allah bilir?

    10.01.2021 02:16
  • orospu çocuğunun birini eşşek cennetine yollamış. helal olsun. inşallah en ufacık bir ceza almaz.
  • kadinin yuzunde morluklar, sislikler varken g.t lalesinin birisi cikip erkege siddet filan basligi yazmis. bu ulkenin mali bitmez.
  • aynı muameleye maruz kalsam gözümü kırpmadan aynı şeyi yapacağımdan eminim. dünya bir pislikten kurtulmuş.
  • ifade doğruysa... ki doğru olduğunu düşünüyorum.
    dünyadan bir pislik temizlendiği için mutlu ve huzurluyum.

    kadın belki kötü bir eştir, tahrik etmiştir, kocasını delirtecek birçok şey yapmıştır, tanısak en nefret ettiğimiz insan tipidir vs..
    ama sen karını dövemezsin arkadaş, işkence edemezsin. o çocuklara travma yaşatamazsın. baktın eşinle mutlu değilsin, sevmiyorsun, yüzünü görmek bile istemediğin bir duruma geldiniz... sakince konuşup boşanacaksın. fiziki üstünlüğün var diye şımarırsan böyle geberip gidersin işte.

    mermiyle normal yoldan ölmek bu psikopata ödül gibi olmuş. böylelerini yaptığının on katını çektirerek öldürmek lazım. karşısındakinin nasıl bir acı ve korku hissettiğini fazlasıyla tecrübe etmeliydi ölmeden önce...
  • umarim ceza almadan kurtulur. yaşadıkları dayanılacak şeyler değil. kocası olacak barzo layigini bulmuş. darısı geri kalan bütün barzolarin başına.
  • öldürülenin ifadesi olmadığı için katilin ifadesine inanıyorsunuz.

    aynı morluklar erkeğin yüzünde olsa kendine vurdu duvara vurdu diyecek olan orospu çocukları burada ölünün üstünden bir şeyler zırvaliyor. hakim ve savcılar umarım sosyal medya bokuna bakmadan katili yargılar ve müebbet alması sağlanır.
hesabın var mı? giriş yap