• (bkz: silent hill)
  • her hafta pencereden bakıldığında "daha ne kadar yükselicek bunlar" muhabbetlerine yol açan yapılar. tayyibinmiş.
  • hani istanbul'un silüetini bozmamak adına gökdelenler sadece izin verilen -büyükdere caddesi gibi- bölgelere yapılacaktı? büyükdere caddesi veya kozyatağı aksı gibi tercihler iyiydi hadi. ranta müsait; açıklık, boşluk araziler; artı boğaz'ın veya tarihi yarımadanın silüetine tecavüz etmeyen mekanlardı.

    peki şimdi, bomonti'ye yakıştı mı o kazık kadar rezil betonlar? asıl acı haberi duymak ister misiniz? ilk defa bir gökdelen hırsı, bugüne kadar hassasiyetle -belki de gerekli mercilerin binbir hukuki girişimi ile- koruduğumuz tarihi yarımada silüetimizi darmadağın etti! bir kere darmadağın edildi mi de arkası gelir... artık moda'dan sultanahmet'e doğru baktığımızda silüetini içinde -şimdilik bir tane- alakasız beton yükseltisi görüyoruz! konut ve ofis satma hırsı, beynimizi, estetik ve tarih anlayışımızı bir anda nakavt ediyor işte böyle.

    mustafa sarıgül ve kadir topbaş, sizden de bu beklenirdi.

    olmadı yahu, uzak kaldı o merkeze. getirin sultanahmet meydanı'na sickhill'i dikin olsun bitsin!
  • bu karınca tepesinin her gün önünden geçiyorum. tam anlamıyla dibinde insanlar fakirlikten steyşın vagon arabalarda yatıp kalkıyor, çamaşırlarını yıkayıp yolun kenarındaki ağaç dallarının üstünde kurutuyorlar, çocuklar yazın yalınayak ve donsuz dolaşıyorlar. n bin doları manzarası için bayılmayı düşünenlere duyurulur...
  • çok bilindik bir fotoğrafın* türk versiyonunu çekerek gazete reklamlarında kullanmı$lardır.

    http://img199.imageshack.us/…g199/4366/s6307839.jpg

    fotoğrafın orijinali:
    http://hipogrifos.files.wordpress.com/…-29-1932.jpg
  • tüm çocukluğumun ve ilk gençlik dönemimin, hayatımın belki de en güzel yıllarının geçtiği, eskiden vog çorapları fabrikasının lojmanı olan, şimdi ise sanırım sanofi aventis firması tarafından depo olarak kullanılan, hala ara sıra üşenmeden silahşör caddesi'ni boydan boya katederek inip, karşısında şöyle bir durarak iç geçirdiğim eski apartmanımın tam yanında tüm haşmetiyle yükselmekte olan kuleler.

    benim sevgili eski evimi yıkmaya çalışabilirler diye endişe içindeyim.

    oysa, ben daha çok zengin olacağım, eski evimi satın alacağım, içine girip oturacağım, o yılları tekrar yaşayacağım. bir de, artık bu dünyada olmayan o güzel insanları geri getirebilirsem, o zaman her şey yoluna girecek.....

    (bkz: her şey çok güzel olacak)
    (bkz: çocukluk dönemi sanrıları)
    (bkz: geçmişe duyulan özlem)
    (bkz: high hopes)
  • içerisinde 45 metre yay uzunluğuna sahip, köpekbalıkları ile dolu kocaman bir silindir akvaryum olacak. bu akvaryum aynı zamanda türkiye'nin en büyük, avrupa'nin ise 6. en büyük silindir akvaryumu.

    şimdi "niye reklam yapıyon lan dürrük ?" demeyin, biz yaptık amına koyim şanım yürüsün !
  • oturulmaya başlandı burada.
    duyduğum bir efsaneye göre 40. kata kadar olan daireler satılacakmış, üstünde kalanlar ise kiralanacakmış.
  • 40. katından sonrasında fraser place hotel bulunacak olan bina. 39. kattaki manzara için istanbul kanatlarımın altında yorumunu yapabilirim. 52. kata çıkmadım ama ordaki yorumum da muhtemelen allahım sana geliyorum olurdu.
hesabın var mı? giriş yap