• öncelikle viral hastalıkta antibiyotik kullanmamayı öğrenmek gerekir. sonra gerisi gelir.
  • doğal antibiyotikler olan soğan ve sarımsak tüketmek
  • (not:grip , soğuk algınlığı gibi hastalıklar virüs kaynaklı hastalıklar olduğundan antibiyotiğin tedavi sürecine direkt bir etkisi yoktur. nitekim antibiyotik viral değil bakteriyel enfeksiyonları engellemek için kullanılır. virüsün oluşturduğu bağışıklık sistemi boşluğundan bakteriler rahatlıkla faydalanabilir. bu yüzden viral hastalıklarda antibiyotik kullanımı ileri derecede enfeksiyonu engellemek içindir. örneğin hafif bir grip tedavi edilmediğinde kısa sürede tüm solunum sistemini etkileyebilir. ses tellerinde kısıklık , bronşlarda enfeksiyon gibi yan etkileri olabilir.)

    kısacası yapılabilecek en faydalı tedavi ve korunma yöntemi bağışıklık sistemini güçlendirmektir. taze meyve ve sebze yiyerek mineral ve vitamin açığı kapatılmalıdır. maydonoz , kivi , havuç , kırmızı biber gibi besinleri özellikle tavsiye ederim. mümkünse bıçakla kesmek yerine elle kopararak vitamin kaybı minimize edilmeli. karbonatlı tuzlu su ile boğaza gargara , burun yolları temizleme yapılmalı. bir su bardağına bir tatlı kaşığı karbonat , bir çay kaşığı tuz yeterli olacaktır. ılık şekilde yapıldığında solunum yollarına yerleşmiş birçok mikroorganizmaya birebirdir. su burna çekildiğinde genzi yakabilir , problem yok. deniz suyu özellikle tavsiye edilir ama evde bahsettiğim karışım da işinizi görecektir. "ben karışım hazırlamayla uğraşmasam" diyorsanız sterimar benzeri bir burun yolları temizleyici kullanabilirsiniz. ama bununla ağzınıza , boğazınıza gargara yapamazsınız bu da yeterince dezenfektasyon sağlamaz.

    adaçayı , ıhlamur ve ballı limonlu su boğaz acısının hafiflemesine iyi gelir. hastalık sürecinde ve sonrasında belli bir süre yiyecek ve içecekler kesinlikle ılık tüketilmelidir. bu boğaz tahrişinin daha da artmasını önleyecektir. piyasadaki birçok boğaz pastilini deneyip hiçbirinden sonuç alamadım , en beğendiğim marka anzibel pastil oldu. boğaz tahrişine iyi gelir. kulak burun boğaz uzmanım tarafından tavsiye edilmiştir.

    sıvı tüketimini maksimuma çıkarmak ve sık sık dinlenmek , mümkün mertebe az ayakta durmak hastalığı kolay atlatmayı sağlayacaktır.

    tıp konusunda uzmanlığım yok , tamamen kişisel araştırmaların sonucu edindiğim bilgilerdir.
  • hasta olunan dönemde, hayvansal ürünlerin tüketimi bırakılır, çiğ sebze meyveye ağırlık verilir, un, şeker, siyah çaydan uzak durulur. taze sıkma meyve suları tüketilir ise etkili olacaktır. sarımsaklı, limonlu zeytinyağı da iyi gelmektedir.
  • bazen vücudda farklı ve daha ciddi komplikasyonlar çıkarabilen eylem,
    mesela verilen örneği düşünürsek, uzun süre iltihaplı kalan bademcikler eklem romatizması veya böbrek iltihabı şeklinde ilerleyebilmekte.
    kısacası elbette her şeye antibiyotik içmemek gerek ama gerektiği takdirde de sakınmadan kullanmak en akıllıca olanı.

    çok sonra gelen edit: başlık değişti, e tabi tanim da degişti. eylem, yöntem oldu.
  • takdir ettiğim davranıştır. zira antibiyotik kullanmak kısa vadede işe yarar gibi gözükse de, uzun vadede insanın bağışıklık sisteminin içine etmektedir. sonra insan kendini alerjiyle sınav verirken, hava 21 derecede üşürken, yaz kış klima kavgası yaparken bulabilir. bknz: ben

    bir süre ingiltere'de yaşayan ablam, yeğenim hasta olunca dr.a gitmiş. antibiyotik beklerken, adam hiçbir şey vermeden göndermiş. nice çocuklar varmış hastalıktan kırılan, kimseye antibiyotik yazmıyormuş dr.lar. ateşi 40 derece olup da düşmeyen olursa ancak... sonra biz montla gezerken, elin ingiliz turisti parmak arası terliğiyle fink atıyor ortalarda.

    dr.a görünmekte her zaman fayda var ama ilaçsız atlatmak, hasta olmadan önlemini almak, bağışıklık sistemini güçlendirmek en doğrusu.

    edit: imla
  • bazı bademcik iltihaplanmalarında en fazla 3 gün dayanabildiğim eylemdir. boğaz kıpkırmızı olunca en yakın eczaneye gidilir antibiyotikler alınır.
  • (bkz: propolis)
  • her zaman yaptığım iş. ağrı kesici, bitki çayları ki çoğunlukla ıhlamur benim yakalandığım hastalıkları yenmek için hep yeterli olmuştur. doktora bile gitmem, öküz bağışıklığı nedir bilmem ama bir zat ı muhterem ondan bende olduğunu iddia etmektedir.

    zaten eskiden ilaç mi vardı, antibiyotik mi vardı?
hesabın var mı? giriş yap