• eski mardin denilen caddenin üzerinde lokantaya çevrilmiş kervansaray tipi bir yerdir. mardin'de içki-sigara-canlı müzik-kaliteli yemek dörtlüsünü iyi seviyede bulabileceğiniz tek yerdir. diyarbakır'dan gelen koro da gayet iyidir. ilk başlarda ağır müzikler çalarlar daha sonra lorke lorke, misket, damat vb. her türlü havayı çalarlar, konuklara avluda halay çektirirler.
  • mardin'de gidilmemesi gereken mekanların
    başında gelmesi gereken yerdir.
    yemekler ve mezeler vasatın çok altında,
    fiyatları aşırı pahalı...

    garsonları hadsiz ve laubalidir.
    iki kişi yemek ve içkiye 282 tl gibi bir hesabı yüzleri
    kızarmadan getirecek kadar gözlerini para hırsı bürümüştür.

    2 çeşit soğuk meze:
    biri cacığa benzer bir şey,
    diğeri acılı ezmenin içine su katılmışı...

    ara sıcak;
    haşlama ve kızartma birer adet (porsiyon değil adet) içli köfte,

    ana yemek;
    patlıcanlı kebap,

    sonradan gelen meyve tabağı ve istanbul'un en adi yerinde bile
    daha iyisini yiyeceğiniz bir tabak çiğ köftemsi bir şey...

    içki olarak bir büyük rakı.
    evet bu hesap 282 tl.

    yan masadaki arkadaşlara da (2 kişi) yemeksiz olarak gelen hesap 220 tl.
    ki onlar 50 cl rakı içmişler.

    mekanın felsefesi;
    'buraya herkes bir kere gelir dayayabildiğimiz kadar dayayalım ki
    giderken buraya geldiğine de mardin'e geldiğine de pişman edelim'dir.

    mardin'e değil ama bu mekana geldiğimize çok pişman olduk.
    umarım mardin'e gitmeden burayı okuyan birkaç kişiyi bu mekandan kurtarabilirim.
  • fiyat-performans bakimindan sinifta kalan, yemekleri-icecekleri bes para etmez mekan. onemli bir mevkide yer aldigi icin millet kervansarayin buyusune kapilip daliyor iceriye. fiyatlar cok yuksek, guleryuzlu garson yok. mezelere, salataya, suya ve caya bile astronomik fiyatlar koymuslar. tek dertleri musterileri nasil sikebiliriz acaba olan bu yere gideceginize durumcuye gidin daha iyi.

    (bkz: ben yandım siz yanmayın dostlar)
  • mardin'de tercih edilmesi gereken son restaurant. normalde fiyat konusunda restaurantlara çemkiren biri olmadım hiç ama bir mardinli olarak diyorum ki o "kervansaray" görünümüne kanıp da içeri girmeyin.

    müşteri sikme odaklı politikası, vasat yemekleri, mezeleri. yuh olsun arkadaş. önceden alternatif yok diye gidilen bir yerdi ama artık bir dolu alternatifi var. yakın zamanda kapanmasını diliyorum.
  • uzak durulmasi gereken ancak mardinin guzel esnafi, lezzetli yemekleri, durust insanlarinin arasinda istemeseniz de agza gelebilen aci cekirdek... menudekilerin yarisi yok, var dediklerinin de yarisi masaya gelemiyor, gelebilenler berbat, garsonlar suratsiz, kaba, ukala... genelde yanlarinda bayanla viski icmeye gelen degisik tipler var. siz ailenizle sadece yemek yemeye gelseniz de kalkarken istemediginiz bir tabak cerez masaya gelip hesaba 60tl olarak yansiyor, bir tabak kavun karpuz 60tl. hesaba itiraz ederseniz sirayla buyukten kucuge tum calisanlar sizinle kavgaya hazir, ozur, ikram, nezaket yabanci olduklari kavramlar... canli muzik adi altinda istemeseniz de, dinlemeseniz de opuyorlar... mardindeki tek kotu sey !
  • eski mardin'in merkezî yerinde bulunan mekanlardan biri. kapalı değil, surların ortasında masalardan oluşuyor. fiyat performans açısından pek iyi değil. bize kaburga dolması denmesine rağmen pilav üstü tandır geldi. fiyatlar biraz uçuk, bira yirmi, kola on, 35lik rakı yüz on lira.. canlı müzik ortamı güzelleştiriyor. ve biz kalabalık bir grup olarak gittiğimiz için güzel vakit geçirdik. bir çok ilden insanla müzik ile biraz coştuk hatta*
    bir de şöyle bir şey var, yeni şehiri bilemem ama, yemeklerine takılmayacaksanız, kalabalıksanız, eski mardinde güzel vakit geçirilebilecek bir yer.
hesabın var mı? giriş yap