• antik troll, antik sözlük döneminden kalma troll tipidir.
    zamanın ötesi listesinin olduğu ve engellemenin mümkün olmadığı döneme aittir.

    zamanın ötesi listesi sayesinde kendine bir portfolyo hazırlayabilen antik troller, ince dokunuşlardan yoksundur. en kısa sürede en fazla tepkiyi çekebilmek için olabildiğince entry girerler. bu sayede entry'lerinden kaçamayan diğer yazarların siniri er ya da geç oynayacaktır ve istenen tepki çekilecektir.

    zamanın ötesi listesi linç konusunda insanları teşvik edecek, ortak düşmanı çok görünür hale getirdiği için nick altında saydırmayı ve "durun bir seri eksi de ben vereyim" dürtüsünü kolaylıkla ortaya çıkaracaktır.

    fakat sevgili yazar dostlarım, the times they are a-changin'. artık sözlükle beraber trollük müessesesi de kendini geliştirmek zorundadır. optimizasyon problemi artık

    "en kısa sürede en fazla tepki nasıl çekerim?"

    değil,

    "tepki çekecek içeriği, nasıl aklı başında diğer bilgiler arasına yedirmeliyim?"e dönmüştür.

    elbet ki antik troller kendini yenilemediği sürece 3-5 en beğenilen, 0 zamanın ötesi, bir kaç favorilenmiş entry ile tıkanıp kalacak, yaptığı işten zevk almayacak ve sonunda trollüğü bırakacaktır.

    haliyle artık trollük bir hayvanlık değil, zekice içerik oluşturma meselesi haline gelmelidir. trollerimizin kalitesi artmalıdır. bize onlardan nefret etmeyi sevdirmeli, "siktir git amk" diyip bloklatacak kadar hızlı sinir etmek yerine "ne yazmış yine hayvan" diye merak etmeye teşvik etmelidir.

    hedeflenen şiddetli duygu kızgınlık olmamalı, biraz açıp ekmanın tanımladığı temel duygulardan birini seçip onun üzerine çalışmalıdır.

    antik trollük bir içerik ve kalite meselesi değildir, çağın gerisinde kalmış, engellenmiş, yok olmaya mahkum, boktan bile olamayacak kadar dikkat çekemeyen bir şeydir.
  • antik de olsa modern de olsa troll trolldür. yüz vermeyin şunlara. iplemeyince yazmıyorlar işte.

    pomçiğimle ben hiçbirine prim vermiyoruz ve sözlüğü mükemmeliyete ulaştırmak için payımıza düşeni yapıyoruz.
  • antik de olsa, modern de olsa troll trolldür ve user created content'in ürettiği bir kullanıcı tipidir. nefret etsen de sevsen de varlıklarını sürdüreceklerdir. haliyle kendilerinden kurtulamıyorsak da en iyi ihtimalle kaliteli içerik üretmeye teşvik etmek mümkündür.
hesabın var mı? giriş yap