• reddedilemez bir realite. ne zaman bir antik yunan feylesofuna (aristo olur, platon olur, başkası olur) maruz kalmak zorunda olsam sanki ruhum içimden çekiliyormuş, beni çarmıha geriyorlarmış gibi hissediyorum. bu kadar sıkıcı ve gereksiz bir şey olamaz. açıkçası tüm yunan felsefe kitaplarının yasaklanması ve yakılması taraftarıyım. aynı şey kıta "felsefe"cileri için de geçerli ama o başka bir başlığın konusu.
  • ironi en riskli yazın hilesidir.
    sadece okuyan vasatında asgari bir zeka gerekmez,
    yazar zekasının da vasatın üzerinde olması şarttır...
    aynı zamanda, cahil cesaretiyle yapılanı "nükte" içermediği için sakil durur...
  • başlığa yazanlar sanki farabi, ibni sina, gazali falan okumuş, oğuz kağan, alp er tunga, ergenekon destanlarını ezbere biliyorlarmış gibi yazdıkları başlık. onları da okumadığınızı biliyoruz.
  • alegorinin geçtiği mağarada ot parçası olmak..

    *
  • dusunce dusmani bir ergen beyanati. antik yunan felsefesi cok koklu bir medeniyet barindirir, tartismasiz ufuk acar. hani oyle "cok sıkıcı yeaa" diyerek basite indirgenemez.
  • bunu yazan yazarın lisede mecburiyetten angarya olarak ya da üniversite sınavında çıkıyor diye felsefe okuduğu açık olan saçma önerme. evet bu antik yunan felsefesi o kadar gereksizdir ki içinden bilimler çıkarmıştır, o kadar demodedir ki bugün islamcıların yeni bir şeymiş gibi tartıştığı konuları o zamanlar sorgulamışlardır, pek çok tarikatin platon'un idealar teorisinden ilham aldığını bilmezler. hele hele aşırı leş gibi olduğu için avrupa'daki bilimsel devrimin aristoteles'in düşüncelerine dayandığını ve kendisinin orta çağ filozoflarınca ' dünyanın en akıllı adamı' olarak nitelendiği bunu söyleyen zatların aklına uğramaz.
  • "antik yunan felsefesi sıkıcı" demek, "yeni doğmuş bebek gereksiz bir varlık, bunun büyümüşü yok mu?" demekle eş değer benim gözümde. bakmayı bilen, oradaki müthiş vaatleri görebilir.

    tanım : oldukça sığ ve tutulacak yeri olmayan başlık.
hesabın var mı? giriş yap