• fiziksel hatlar üzerinden uzağa ses aktarımını ilk başaran kişi olarak tescil edilmiş kişi.
  • 11 haziran 2002'den itibaren alexander graham bell'in tarihten ismini silmi$ ki$i.
  • graham bell'den yaklaşık bir yıl kadar önce telefonu yapmış ilk olarak yanılmıyorsam.kanıtlanmış da.
  • graham bell'den 20 yil kadar once calismalara baslayip karisinin agrilarini elektrikle cozmeye calisirken tesadufen buldugu bir sistemi, daha sonra karisinin 6 dolara baska birine satmasi ve geri alacak parasi olmadigi icin patentini alamadan olmesi yuzunden sanini graham bell'e kaptiran mucit. a.b.d. birkac sene once bunu kabul edip telefonun mucidi olarak onu kabul ediyormus. haberi icin: http://www.guardian.co.uk/…ry/0,3604,738675,00.html
  • genç turkcell'in bile telefonun mucidi olarak görmek istemediği şanssız şahıs. "hayal et" kampanyası kapsamında cebe gelmiş "telefonunun mucidi kimdir?" sorusuna cevaben bu amcanın adını verince "maalesef verdiğin cevap yanlıştır" cevabını aldığımız zavallı adam. adamın zamanındaki parasızlığı bugün bile yakasını bırakmıyor. sen vakti zamanında o müthiş icadı yap, paran yok diye patentini alama, sonra gavurun biri yapsın aynı icadı, bastırsın parayı alsın patenti sen de böyle çoluğun çocuğun maskarası ol. yazık ki ne yazık. bir icad yapmadan önce kenara bir miktar para ayırın kardeşim bunun patenti var şusu var busu var aa.
  • meucci 1871 yılında geçici patent başvurusunda bulunur. ancak 1874de 10 doları toparlayamayarak telefonun patentinden olur bell ise 76da patenti alır. işin garibi meucci patent başvurusunu yaparken orjinal krokileri ve çalışma modellerini western union labratuarına yollamıştı ve bu çizimler ortadan yok oldu. o sırada tesadüf odur ki bell de burada çalışıyordu.

    kaynak: cahillikler kitabı
    (bkz: vay anam vay neler donmus serhat ya)
  • 11 haziran 2002'den beri resmi olarak telefonun mucidi kabul edilmesi neler degistirecek kestiremiyorum ama su ana kadar hicbir sey degistirmedigi kesin. insanlar halen telefonu kimin icat ettigini bilmiyor, bilenler de alexander graham bell biliyor. kaldi ki zamaninda ekmegini de bell yemis. bir eli yagda bir eli balda san sohret icerisinde kurbagalama yuzerken meucci sefil hayatinin son demlerini mahkeme koridorlarinda surunerek gecirmis. tesla benzeri bir bahtsizlik oykusu evet. o halde en azindan tesla'nin onda biri meucci'nin de hakkini arayip su underrated'ligindan bir parca da olsa kurtarmaya var misiniz?
  • hakkında şöyle sempatik bir facebook grubu vardır: http://www.facebook.com/group.php?gid=2257872394

    edit:kapanmış grup ama hala bir sayfası var facebookta http://www.facebook.com/…nio-meucci/104055339630743
  • telefonu icat eden adam. evet. o yüzden lütfen "graham bell" ismini telefonla ilgili muhabbetlerinizde, geyiklerinizde değil, uyanıklık ve üçkağıtçılıkla ilgili muhabbetlerinizde kullanınız. antonio meucci ismini de aklınızda tutmaya çalışınız. belgesel vardı bu hikayayle ilgili. onu da bulup izleyebilirsiniz. olay sadece telefonun mucidi olarak bilinmekle kalmıyor, kurduğu şirket sayesinde graham bell ve torun torbası fevkalade zengin oluyor..
hesabın var mı? giriş yap