• antonis vardis 7 agustos 1948 de atina da dogdu. muzik egitimini bitirdikten sonra atina da plaka da ki muzik mekanlarinda calisti. basta bob dylan olmak uzere cesitli unlu muzisyenle birlikte calisti ve bircok albume imza atti.
  • antonis vardis cikardigi bazi albumler :

    1978 - opamatizoami
    1986 - sigkatikoi
    1988 - tragoidame mazi
    1990 - leyki isopalia
    1993 - koinh gnomi
    1995 - stin ellas tou
    1997 - oikogeneiaki ipotesi
    1999 - xediplonontas tis skepseis mou
    2000 - ta kalitera mas xronia, einai tora
  • bugünkü yunan müziğine, öyle pek de göz önünde olmamasına rağmen bariz bir şekilde şekil vermiş güzel bestelerin sahibi, içli tınılardaki sesiyle seslendirdiği şarkılara anlam katmış sanatçı. ilk başta sıkça bilinen şarkıların bestelerinin aslında kendisine ait olduğunu öğrendiğimde şaşırmıştım, ancak kendisini dinledikçe şarkılarının üslubunu tanımak çok da zor olmuyor. üstelik bu üslup basmakalıplıktan çok ötede, 'bu şarkıyı olsa olsa antonis vardis yapmıştır' tahminlerine dayalı. öyle ki eski şarkıları da yenileride aynı tadı bırakıyor damakta.

    velhasıl karşı kıyının ezgilerine anlam katan güzel ruhlardan biridir kendisi, bir gün de canlı dinlemek kısmet olur dilerim.

    not: az önce şarkıları arasında öyle gezinirken gördüm ki pou gyrnas adlı şarkısını funda arar en son albümünde piyango adıyla yorumlamış.
  • özellikle 90'lar türk pop müziğine katkısı bir çok türk müzisyenden daha fazladır.
  • stin ugeia mas videolarında gezerken varlığından haberdar olduğum sanatçı.

    http://www.youtube.com/watch?v=_xo25c3lije

    http://www.youtube.com/watch?v=jxgj8jxw4tw
  • gün itibariyle hayatını kaybeden, türk pop müziğine katkıları yadsınamaz olan yunan müzisyen.
  • geçtiğimiz haftadan beri programım için* kendisinin bestelerinden oluşan tematik bir liste oluşturmak niyetindeydim, şunu da ekleyeyim bu da güzel olur diye. göçüp gitmiş sessizce, kendine has beyefendiliği gibi 'fevgo' diyecekmiş meğer. oysa onu en çok kimsenin bilmediği, kıyıda köşede kalmış ama fazlasıyla değer taşıyan şarkıları için severdim hep. nur içinde yatsın.
  • 2 eylül 2014 de hayata veda etmiştir. aynı gün dalarasın atina da verdiği konserde anılmıştır.
  • (bkz: anev oron)
    (bkz: başka bir şey)
hesabın var mı? giriş yap