*

  • ürünleri alternatiflerine göre kaliteli ve bir miktar pahalı olan ev tipi ve endüstriyel su arıtma cihazları üreten amerikan marka.
  • 2018 kahve festivaline katılmıştır. 2 eleman eline zil almış standda insanlara soru sorup bilirsen bedava su matarası hediye ediyor. firmayı bilmem ama çalışanları çok terbiyesiz.
  • şık ve kaliteli görünüyor ama kullanıcı yorumu alabileceğim kadar yaygın değil sanırım.

    var mıdır kullanan, yorum yapabilecek. yeşillendirsin.
  • daisy modelini yaklaşık 1 haftadır kullandığım marka. seçerken beni ikna eden yanlarını kısaca yazayım:

    -side stream dedikleri bir membran teknolojisi kullanıyor. bu teknolojinin en büyük artısı atık suyun az olması. idddia ettikleri oran 1:1, diğer arıtma cihazlarında bu değer daha yüksek oluyor (sanırım 1:3 gibi, 1 litre temiz suya 3 litre atık su). tabi kişiye göre değişen önemde bir özellik bu. kimisi "musluk suyu ucuz zaten, banane" der, kimisi "azıcık tasarruf bile önemlidir, çevreye zarar vermeyelim" der.
    -ürünün dijital arabirimi var. su sızıntısı olduğunda (sadece cihaz kutusu içinde) uyarı veriyor. filtre ömürlerini gösteriyor, azaldığında ve sona erdiğinde uyarıyor. bunlar dertsiz işletim için güzel.
    -servis ağı ve kurulum hizmetinin olması güzel. tabi bu da kişiden kişiye değişir, internetten toplama cihaz alıp kendiniz kurmayı ve filtrelerini kendiniz değiştirmeyi de tercih edebilirsiniz. ben annemi düşündüm, yarın öbür gün evden ayrıldığımda o bunları yapamayacağı için telknik servisi olan bir marka onun içini çok daha rahat ettirecekti.
    -su arıtma konusunu biraz araştırdıysanız nsf konusunu bilirsiniz, amerika merkezli bir sertifikasyon kuruluşu. sertifika verdikleri markaları da sitelerinde yayınlıyorlar. alacağınız üründe nsf onayının ne kadar önemli olduğu tartışmalı bir konu, bir yanda güven göstergesi ama bir yanda da sonuçta parayla alınan bir sertifika. bence esas kötü olan "nsf onaylı" iddiasıyla satılan onaysız ürünler. yoksa onaysız ürün aldığını bilerek, kendi tercihiyle alıyorsa kimsenin kimseye diyecek bir lafı yok. burada da şöyle bir sıkıntı var, nsf onaylı ürün almak isterseniz bunu doğrulatmak biraz zor. arıtma komponentleri için çok fazla marka var, ama bunları listede hemen bulamıyorsunuz, bazen alt markaları yer alıyor bazen üst markaları yer alıyor bazen hiç yer almıyor vs. ya da filtre onaylıyken tank onaysız olabiliyor mesela.
    halbuki "smith" diye aradığınızda ao smith çat diye bu listede çıkıyor. ve ürün toplama değil paket olarak satıldığı için bu durum bana güven verdi. biraz apple telefon almak gibi bir şey.
    -bazı forumlarda ürünün türkiye'ye özel üretilip kakalandığı, yurt dışında olmadığı yazılmış. evet aynen bu tabirle, "kakalamak". 4,5 yıl ürün geliştirme mühendisliği yapmış biri olarak söylüyorum, global markaların yerel model üretmek gibi bir yönelimleri olabiliyor, bu gayet normal bir durum. benim açımdan önemli olan markasını bu ürüne koyup kalitesini taahhüt etmesi. zaten kendi global sitesinde de belirtmiş, "water treatment systems for the turkish market" diyerek. ayrıca bir başka global sitede de firmanın türkiye adresi açık açık belirtilmiş. benim forumdaşlara tavsiyem fanatik olmamaları, başkalarının tercihlerine saygı göstermeleri ve "kakalamak" gibi tabirleri tercih etmemeleri :)
    -bu arada montaj için gelen teknik servisin yalancısıyım, daha önceden ihlas su arıtma cihazını fason olarak üretiyorlarmış. sonrasında ihlas farklı bir üretici bulmuş, bunlar da kendi markalarıyla pazara girmişler.

    bu arada almayı düşünenler için bir tavsiyede bulunayım. sitelerinde peşin ve taksitle fiyat ayrı ayrı belirtilmiş, ancak aradaki makas çok fazla. ben peşin aldım, daha sonra banka uygulamasından taksitlendirme seçeneklerine baktım. bankanın aldığı taksit masrafı çok daha uygun oluyordu. taksitli alma düşünceniz varsa hesabınızı baştan iyi yapın.
  • daisy modelini 1 sene önce aldığımda yaptığım ph ölçümünde 5 küsürler çıkınca direk aramıştım ve bana alkali filtre gelip takmışlardı. bende güvenip daha üzerine düşmemiştim. tam 1 sene sonra geçtiğimiz perşembe günü geldiklerinde yapılan ölçümde 1 sene boyunca 6.5 ph değerinde su içtiğimi gördüm. oysaki alkali filtre ile 7.5 civarı içeceğim iletilmişti.tüm filtreleri yenileyip başka bir alkali filtre taktılar ve bu seferde ph değerim 10.2!
    bir ortası yok yani. aosmith ürünü kullanıyorsanız ph değerlerine çok dikkat edin. ptesi arayıp sorunu çözmelerini isteyeceğim.
hesabın var mı? giriş yap