• "benim lens solusyonu bitmis, arkadasin, esin, dostun, kuzenin vs. evinden fln biraz aliyim de param cebimde kalsin" gibi cakal bi dusunceyle asirilip, ne oldugunu bilmeden, anlamadan lense damlatilip, lens de goze takildi mi, en az cuke bengay surmek kadar kotu etki yaratan solusyon.
  • diger solusyonlardan farklı olarak asit ile bir baz tablet ile lensi temizleyen solusyon. hidrojen peroksit,sodyum klorur ve fosfonik asit ile stabilize edilmis fosfat tampon sisteminden olusur
  • bir türlü kullanmayı beceremediğim solüsyon. diğerlerinden farksızdır diye düşünerek lens kabına koyduğum lenslerimi sabah gözüme hiçbir şeyden habersizce takınca oluşan acı ve gözümün iki saat kadar kıpkırmızı olması nedeniyle ilk başta sert lens solüsyonu sandım. sonra eczaneye gidip ilk günden attığım* prospektüse ordan bakınca bun aptallığıma geçirilmiş bir kılıf olduğunu farkettim. kullanımı az çok çözmüştüm kii (hatta bir gün doğru bile yaptım) lens kabını normal su ile yıkadığımdan sanırım*, solüsyonu koyduğumda karbonata limon sıkmışcasına kabarcıklar oluşunca bir sorunla daha karşılaştığımı anladım... *

    ayrıca diğer lens solüsyonlarından oldukça pahalıya satılması da ayrı bir özelliğidir.
  • diger lens solusyonlarina gore cok daha etkili temizleyen, pahali solusyon. lensi koyunca reaksiyonu izlemek eglencelidir, fokurlar, kabarciklar cikar. day&night gibi gece cikarilmasi gerekmeyen lenslerden kullaniyorsaniz, haftada 1 bu solusyona birakmaniz onerilir...

    ps: ne oldugunu bilmeden alip, geceden eski lens kutusuna yerlestirip, sabah goze pat diye yapistiranlar, izdiraptan geberir. misal, ben. ilk is eksiye girip ne halt ettigini kontrol etmek oldu.
  • eczanelerde herhangi bir uyarı yapılmadan satılması sonucu insanı gözünden edebilecek lens solüsyonu. kendi kabı dışında herhangi bir kapla kullanılmaması çok çok önemliymiş meğer. kendi kabında katalizör görevi gören ve minimum 4 saat içinde solüsyonu katalize eden bir mekanizma varmış. bu kap dışında (katalizörsüz) kaba koyup da gözünüze o lensleri takınca gözleriniz yanar. alev alev değil ama cidden yakıyor yani. gözüne çamaşır suyu dökmeye yakın bir etki yapıyor içeriği göz önüne alınınca.

    sevgili(!) eczacımız beni hiç uyarmayıp "bir de bu var." diye sanki diğer solüsyonlardan farksızmış gibi satınca konjonktiva tabakamı yaktım! korneamı yakmadığım için şanslıymışım. aman diyeyim bu solüsyona dikkat. tabii adam gibi kullanılırsa mis gibi temizlermiş; diğer solüsyonlardan daha etkiliymiş temizlemede o ayrı.
  • uzun süreli kullanımlarda lenslerde biriken protein artıklarını temizlemeye yarayan solüsyon. 15 gün de bir kullandığımda lenslerin daha berrak ve net görüş sağladığını söyleyebilirim.
  • lens takmaya yeni birisiyim, bir ay gunluk lens kullandiktan sonra aylik lens kullanmaya basladim.
    uzun zamandir lens kullanan bir arkadasim bundan baska bir solusyon kullanmiyor, bana da en guzel bu solusyonun temizledigini soyledi.
    bundan baska solusyon denemedim, ama rahatlikla soyleyebilirim ki gunluk lens kullanmak ile aylik lensi bu solusyonla kullanmak arasinda bir fark goremedim.
    ben lensoptik'den aldim, 1 kutusu 40 lira, 4 kutusu 150 liradan veriyorlar.
  • kullananlar varsa yesillendirebilir mi ?
hesabın var mı? giriş yap