• aynı uygulamaları almaya kalkarsanız google play'in çok daha ucuz olduğunu fark edeceğiniz versus.
  • (bkz: migros vs bim)
  • aynı uygulamanın google play'de bedava, app store'da paralı olması komik görünse de öyle değildir (tabii ki kurumsal uygulamalardan bahsetmiyorum)
    geliştiriciler, google play'e 1 kere 25$ verip uygulamalarını yayınlıyorlar. app store'a ise her sene 99$ veriyorlar. bu da geliştiricilerin app store'a bakış açısını etkiliyor muhakkak. yani reklamsız vs. kullandığınız şükela reader'ın geliştiricisine bir kez daha teşekkür edin bence.

    app store'dan haberdar değilim ama uygulamaların hızlı güncelleme almama sebebi de muhtemelen geliştiricilerden değil, apple'ın kendisinden kaynaklıdır. çünkü okuduğum kadarıyla güncellemelerin aktif edilmesi haftayı bulabiliyormuş. google play'de 4-5 saat civarlarında bu süre.

    ekleme: ya 3 sene evvel çok güzel yazılmış zaten şu (bkz: #37815912) entry'de.
  • (bkz: az ama öz yorum vs üstte görünsün diye bir verdim)

    not: galaxy idman güçlüyüm
  • app store ücretlidir google playde her şeyin ücretsiz bir sürümünü bulabilirsiniz, ama eğer yorumlara ve indirilme sayısına bakmazsanız telefonunuzu çöplüğe de dönüüştürebilirsiniz.
  • google play'e uygulama yüklemek 2 dakikalık iştir. 2-3 saat içinde publish edilir.

    app store'da ise case study'lik bir olaydır. uygulamayı submission aşamasına getirmek için sertifikalarla bilmem nelerle uğraşırsınız. artık alışmış olanlar için sorun yok ancak ilk seferlerde tam bir karın ağrısıdır. submission'dan sonra, 7-15 günlük derin bir bekleyiş başlar. uygulamanın, hiç beklenilmedik bir sebepten ötürü reject yeme ihtimali vardır çünkü (bkz: app store review guidelines)*. müşteriye tarih verirken tırsma sebebidir, bunun sebebi, o app bir kere reject yedi mi, gerekli değişiklik yapıldıktan sonra bir 7-15 gün daha beklenecek olmasıdır. derin bekleyiş yine başlayacaktır.

    şahsi fikrim, eğer free bir uygulamaysa app store'un submission aşamalarıyla uğraşmaya değmez. öte yandan, app store, seçkinlik bakımından google play'e göre bayağı bir öndedir yukarıda saydığım sebeplerden dolayı.
  • gereksiz karşılaştırmalardan biridir.örneklemeler üzerinden gidiyoruz madem şöyle diyelim:

    app store, avm gibidir. sen onun kiracısısındır ve avm olanakları ile takılırsın.
    google play ise belediyedir. vergi alır sana sadece yol, ulaşım verir.ondan sonra sen ister avm aç ister home office takıl zikinde olmaz.

    bu süper örneklemeden sonra şunu diyebilirim ki appstore ne kadar büyürse o kadar google play yöntemine -mecburi- geçecektir. google play'in ise mevcut yöntemi zaten genellenmiş durumda olduğundan büyüdükçe ufak tefek düzenlemeler harici pek bir yöntem değişikliği yaşamayacaktır.
  • kütüphane vs. kitap yığını
  • apple için tehlike çanlarının çalmaya başladığının göstergesi olan versus.

    uzun süredir andrid kullanıp 1 ay önce iphone alarak ios evrenine adım attım. doğrusunu söylemek gerekirse app store ciddi manada hayal kırıklığı yarattı bende.

    evet android tarafında stabilite problemleri görülebiliyor zaman zaman ancak bu problemlerin birçoğu kısa sürede çözümleniyor. bende asus zenfone 2 vardı ve işlemcisinin intel olmasından dolayı bu uymsuzluklar sıkça karşıma çıkardı ama en fazla 1-2 hafta içinde ilgili programı yapanlar tarafından yapılan güncelleştirmelerle sorun düzeltilirdi.

    app store ise durum tam anlamıyla facia felaket bir durumda. çoğu uygulamanın yorumlarına bakın devamlı uzun süredir güncelleme yapılmadığından şikayetlerle dolu. dahası çok bilindik uygulamalar hatalarla dolu. hani önce kontrol sürecinden geçiyordu sonra yayınlanıyordu??? kesinlikle yalan

    diğer sorun ise app store da öyle program çeşidi çok filan değil. mesela bi osmanlıca sözlük yok adam gibi.

    app store tasarımı da kullanışsız açıkcası. yüklenen uygulamanın yüzde kaçı yüklenmiş tahmini kaç dakikada yüklenir belli değil... bi halka var doluyo felan.. saçma.

    bakın ios çok akıcı seri ve androide göre çok daha stabil kabul. gayet de memnunum fakat sıkıcı bi monotonluk sessizlik var açıkcası.
hesabın var mı? giriş yap