• avustralya menşeli transkripsiyon ve arama teknolojileri şirketidir.
    internet assessorlüğü ve transkripsiyon işleri için internet üzerinden çalışan freelance alımları yaparlar. ödeme ise 2 haftada bir olmak üzere paypal üzerinden hallediliyor.
    (bkz: internetten para kazanmak)

    kurumsal anasayfasına link de verelim: http://www.appen.com/
    asıl alımların ve testlerin olduğu site ise: http://appenonline.appen.com.au/
  • şu adreste bulunan konuşma ve araştırma teknolojileri şirketi. yıllar önce transkripsiyon işleri yapmak için başvurmuştum. ama yanıt gelmemişti. bugün de sosyal medya değerlendirici (social media evaluator) adında evden çalışma işi için e posta gönderdi. ben de bu pozisyona başvurdum.

    hala bir yanıt yok. ödeme nasıl olur, kesin öder mi ödemez mi hiç bir bilgim yok. boşuna heves yapmışım.

    zilyonuncu düzeltme: beni unuttular bacım, özelden yazıp durmayın, sonuç nedir diye. darlandım ayol.
  • bana şu e postayı gönderen şirkettir:

    "hello z,

    ı am writing to let you know appen is currently recruiting a team of native kurmanji speakers to work on a project of the language.

    the goal of this project is to improve user experiences for all kurmanji language users with voice recognition systems and also to preserve the language through digital storage.

    ıf you or someone you know meet the requirements below and are interested in contributing to this project, we encourage you to participate.

    requirements:

    1. you will need have a computer installed with chrome browser.
    2. you must be a native speaker of the language.
    3. you will need to have an availablity of 20 hours per week for 5-10 weeks (optional).

    the payment will be calculated based on a piecework rate of aud $0.0056 per prompt. ın this project, you will be able to complete 800 - 1000 prompts per hour.

    to join the project, you will need to study the project guideline and pass the screening test.

    the screening test is designed with english in mind. however, the same rules apply for all languages.

    we will contact you within 24 hours after completing the screening test.

    ıf you have any question, please do not hesitate to contact us.

    best regards,

    --
    samuel su
    project specialist | language resources
    p. +61 2 9468 6300 | ssu@appen.com| skype: ssu.appen
    appen | www.appen.com
    level 6, 9 help st
    chatswood nsw 2067
    australia"
  • kendileri yüz kere mail atıp başvur da başvur diye taciz etmelerine rağmen başvurduktan sonra geri dönmeleri uzun sürüyor. döndüklerinde ise iki test çözmenizi isteyip skill'lerinizi görmek istiyorlar. bunlardan biri crowdsourcing screenin test adı altında iki tane ingilizce testi içeriyor. genel olarak basit denebilir ama bazı sorular çaktırmadan ingilizce bilginiz konusunda ne kadar dürüst olduğunuzu ortaya çıkaracak şekilde çakal sorular. çözerken google'dan kopya çekebilirsiniz. ikisi de otuz küsür soruydu yanlış hatırlamıyorsam. grammar, boşluk doldurma, yanlış kelimeyi bulma, adres anlayabilme vs gibi adımları var. soruların hepsi şıklı. diğer test ise turkish spelling test. yirmi adet soru içeriyor. ruhi çenet in ses tonuyla neredeyse aynı (hatta bence o) seste biri türkçe cümleler söylüyor ve siz de onların aynısını yine türkçe şekilde yazıyorsunuz. bu basamakta dil bilgisi bilginize bakıyorlar. de da'yı ki'yi şey'i ayıramayanlar, isimlere gelen ekleri ayıramayanlar vs çuvallarlar tabi ki. örneğin cümlelerden biri: "cengiz bey'in arkadaşları gelmişler" idi. burda cengiz beyin yazarsanız yanlış oluyor gibi. ingilizce testlerindeki başarınızı o an öğrenemiyorsunuz ama türkçe testindeki başarınız o an yüzde olarak test bitince ekrana geliyor ve tatmin olmadıysanız tekrar çözebilirsiniz bu testi. bu aşamadan sonra yine beklemeye geçiyorsunuz. size uygun bir iş olduğunda mail geleceği yazıyor 'available work' kısmında. ben de beklemedeyim bakalım. sayfaları yandex toloka benzeri. umalım da fiyatlar benzemesin.

    5 yıl sonra gelen edith: neredeyse 1 yıl sonra bana uygun iş olduğunu haber vererek dönüş yaptılar. artık ihtiyacım yoktu ve kabul etmedim işleri ben. yani paraya ihtiyacınız olan bir dönemde bel bağlanabilecek bir iş değil çünkü ne zaman dönecekleri belli olmuyor.
  • 3 kategorideki işlerine de başvurduğum, web search evaluator başvurumun değerlendirilmeye alındığı şirket. google ads'de çıkan reklamların doğruluk/uygunluğunu oylayacağım. deneme testi dedikleri şeyi yaklaşık 90 dakikada bitirdim. genel olarak maillere çabuk cevap veriyorlar, hatta ben bu değerlendirme mailini diğer kutusuna düştüğü için görmemişim 2-3 gün geç fark ettim.

    ilk başvurduğunuzda 24 saat içinde dönmeniz gereken bir mail atılıyor o süreyi geçerseniz, tekrar değerlendirmeye alınmıyorsunuz. bunun dışında sürekli "bu işi yapmak isteyen başka arkadaşlarınız da var mı?" diyor, ki yönlendirdiğim bir arkadaşıma da hemen aynı iş için değerlendirme başlattılar. arama motoruna yazılan şeyleri anlayacak kadar ingilizceniz olması lazım bu iş için. diğer kategoriler daha kolaydır belki bilmiyorum.

    ödemeleri payoneer ile yapıyorlarmış, o neyin nesi henüz bilmiyorum, güncellerim...

    güncelleme: şu link üzerinden iş başvurusu yaptım ben. turkey için açık olan 3 pozisyona da başvurdum.

    daha sonra mülakat süreci başladı, cv'mi ve nüfus cüzdan fotoğrafımı yolladım. bir arkadaşım bu işi yaptığı için çekinmedim bilgilerimi yollarken. sonra bir master agreement'ı onaylamam gerekti appen global sayfası üzerinden. daha sonra google ads reklamlarını nasıl değerlendireceğime dair 28 sayfa bir yazı okudum. bir practice test yaptım, ve onların benim işi anlayıp anlamadığımı görmeleri için pre-assessment test yaptım yaklaşık 75 dakikada.
    tabii tüm bu dediklerim yazışmaların yavaşlığından dolayı 1-2 haftaya yayıldı. en son payoneer hesabı açtırmam gerekti. hesabı açtırmama rağmen, proje yöneticisinden (şirket çalışanı değil appen maillerime hemen dönüyordu) hala hesap açtırmadığıma dair mail geldi. ekran görüntüsü attım, bu sefer a evet açtırmışsın minvalinde bir mail geldi.
    en son yine ödeme almaya başlamak için 8-10 saat süreceğini söyledikleri bir "işi anladım mı testi" yapacaklarını söylediler. onların 8-10 saat dediği en yavaş insan için tahmini süre. yani belki 6-7 saatimi alabilirdi ama ben bu proje yöneticisinin maillerime dönmemesine uyuz olduğum için o son aşamayı yapmadım ve çalışmaktan vazgeçtim çünkü ayın 7'sinde başlayacağım söylenen ilk projeme ayın 20'sinde hala başlayamamıştım.

    uzun uzun anlattım, sabırlıysanız başvurun diye. arkadaşım para kazandığı için bu işten, bir yamuk yapmayacaklarını düşünüyorum ödeme konusunda. ama ben bu kadar sabırlı değilim o yüzden vazgeçtim. olsaydı günde 4 saat, haftada 20 saat flexible çalışarak saatine 5 dolardan ayda 400 dolar kazanacaktım.
    günde 1 saat çalıştığınız saati 7 dolar proje de var, o sanırım ingilizce düzeyinize ya da şansınıza göre değişiyor.

    aklıma gelenler bu kadar...

    ekleme: arkadaşlar bütün bildiklerimi yazmışım, sorunuz varsa da bana sormayın, sevgiler.
  • gelen işlere 3-4 dk içinde cevap verilmezse çok da iş alınamayandır. kesinlikle kendi diliniz haricinde, ingiliz ve amerikan aksanı için gereken evaluationlara girilmelidir.
    ödeme sistemi de türkiye için biraz sıkıntılıdır.
    (bkz: skrill)
  • maalesef bu platformda dahi 3. dünya ülkesi kıvamındayız. yengeniz, italyan olmasından mütevellit saat başı $15 alırken bana $5 veriyolar.
    social media evaluator işi gayet basit
    5 saat içerisinde en az 100 tane facebook aramasının sonucuyla olan ilgisini değerlendiriyosunuz.
    bizimki 1 saatte falan ortalama %90-91 başarı oranıyla ki istenen oran %70, işi bitiriyo
    çoğu zaman da fazla mesai talebi geliyo haftasonları da voleyi vuruyo
    payooner'dan parayı alırken biraz kesinti oluyo. %2-3 civarı transfer kesintisi ve kurdan da biraz öpüyolar. dolar 3,90 oldu rekor kırdı haberi varken parayı alayım diyosun 3,75'ten çarpıyo falan. ülke neresiyse oranın bankasına ve oranın para birimiyle ödemeyi hesabınıza gönderebiliyosunuz.

    başvuru yaparsanız mutlaka appen ismi ile ilgili bi kural oluşturup spam'a gitmesini önleyin, geç kalırsanız iş kaçar.

    not: ben çalışmıyorum.
  • leapforce şirketini bünyesine katmıştır.
    kaynak
  • eger turkiye disindan calismak gibi bir dusunceniz varsa uzgunum yapamiyorsunuz. turkce gerektiren herhangi bir projede calismak istiyorsaniz lokasyonunuzun da turkiye olmasi gerekiyor aksi taktirde fark ettikleri anda ya da bilgilendirdiginiz taktirde aninda proje disinda birakiyorlar.

    abd disi olan calisanlarina haftalik 10 saat calisma suresi (istege gore hafta sonlari da calisabilirsiniz) ve saatlik 5$ para veren internetten para kazanabileceginiz web sitesi.
  • clixsense'çilerin yakından bildiği figure eight'i satın almıştır.
hesabın var mı? giriş yap