• çeyreği ısırılmış bir elma siluetinden oluşan logo.
  • apple logosunun çeşitli anlamları olduğu öneri sunulmaktadır. ilk tasarlanan apple logosunda ünlü fizikçi isaac newton elma ağacının altında oturmaktadır. daha sonraki apple logosu tasarımı rob janoff tarafından tasarlanmıştır. bu logo bildiğimiz renkli çizgiler ve ısırılmış elmadan oluşmaktadır. şirket bu logoyu 1976 ile 1998 yılları arasında kullanmıştır. tasarlanan logoda elmanın gene ünlü fizikçi isaac newton'un bulduğu yer çekimi kanununa adandığı düşünülüyor. diğer bir düşünce ise matematikçi alan turing ve bilgisayar için önemli olan bu kişi için adandığı düşünülüyor. sebebiyse bu matematikçinin elmanın içine zehir koyarak kendini öldürmeye çalışmasıdır. apple bu logoyu 1998 yılında değiştirerek tamamen siyah yapmıştır. siyah olan bu logosunu ise 2000 yılına kadar kullanmıştır. daha sonra logosunu gri yapan apple bu logoyu halen kullanmaktadır.

    ilk apple logosu: http://upload.wikimedia.org/…a/apple_first_logo.png
    gökkuşağı şeklindeki apple logosu: http://upload.wikimedia.org/…puter_logo_rainbow.svg
    siyah apple logosu: http://upload.wikimedia.org/…a/apple_logo_black.svg
    gri tonlu ve halen kullanılan apple logosu: http://www.highyieldbond.com/…go-apple-picture1.jpg

    edit: sevgili esmeraldasarisinalma ve imarah'in bildirisi üzerine ölmüş olan linkler güncellendi
  • çeşitli varyasyonlara da uğramış logodur aynı zamanda, şöyle ki;
    çinliler tarafından elmanın diğer tarafı da ısırılmış ve sahte apple'lara logo olarak basılmıştır, ayrıca the simpsons 20.sezon 7.bölümde, yine elmanın diğer kısmı ısırılarak, mapple markasına logo yapılmıştır.
  • logonun tasarımcısının kendi ağzından hikayesine bakılırsa ne alan turing, ne sir isaac newton ile alakası olmadığı görülebilir. oldukça basit bir sebepten dolayı ısırık mevcutmuş, o da boyutsal algı.

    ısırık olmadan logonun hem elma hem de kiraz olarak yorumlanabileceğini düşündüğü için tasarımcı böyle bir yola başvurmuş. bu röportaj ihtişamlı magazinsel hikaye seven basın tarafından çok rağbet görmediği için, hala üzerinden "isaac newton mu? alan turing mi?" yarışması düzenlenmeye devam edilen logodur.
  • şirketin adı apple iken logoyu nasıl kiraz zannedebiliriz anlamadığım logo. ama alan turing'e göndermeymiş gibi algılamayı ben seviyom.
  • ısırılmış elma şeklinde olmasının sebebi domates ile karıştırılmaması içindir.
  • altın oran kurallarına göre dizayn edildiği rivayet olunur.... (bkz: phi) (bkz: fibonacci serisi)
  • yasak meyve, eşcinselliği temsil etme, ısırılarak çinde basılan çakma meyve diye anlamlar yüklüyeceğimize düz mantıkla bakalım. arkadaş elma lan elma.
  • evet arkadaşlar, heyecanla başlığı tıklayan "ayfoncu :(" arkadaşlar, umduğunuz gibi bu bilimsel bi makale ya da hayat hikayesi değil. öyle heryerde sitiv cabs acaip adam ya hikayelerine malzeme yapmayın.

    neyse, apple logosu malumunuz ısırılmış elma. bu ısırılmış elmada verilen mesaj gayet açık ve net;

    "biz size bir elma veriyorsak mutlaka bir ısırık da olsa payımızı alırız."

    illa sizin malınızdan bi yerden koparması lazım bu şirketin. ayrıca ısırılmış bir elma, aç gözlüğün de temsilidir, ayrıca kimse ısırılmış bir elmayı masa üstünde görmek istmez, iğrençtir, saygısızlıktır. çünkü bunu yapan insan sizinle o elmayı paylaşmak istemediği için ısırıp bırakmıştır.

    velhasıl bu ısırılmış elma kapitalizmin güzel bi simgesi. cuk oturmuş.
hesabın var mı? giriş yap