• tam apple teknik destek rezaleti ile ilgili başlık açmayı düşünürken, (bkz: si murg) adlı yazarın (bkz: apple türkiye rezalet günlüğü) 'ne denk gelip, yeni bir sayfa açarak katkıda bulunmak istediğim rezaletler silsilesi.

    yaşadığım aynı rezillik, sözde yetkili(!) kimsenin bir sorunu çözememesi, basit bir batarya değişimini yapamaması, saatlerce servisle yaptığım telefon görüşmeleri ve 4 haftadır elimde olmayan telefon.

    apple 6s plus telefonum herkeste olduğu gibi kendi kendine açılıp kapanmaya, bataryası %30lardan 5 dakika içerisinde %10lara düşmeye başladığında çok methedilen apple store genius bara telefonumu götürmeye karar verdim. 3 ocak'ta zaten zar zor alınan genius bar randevusunu aldım ve telefonumu götürdüm. akasya apple store’a girer girmez telefonuma bakıp bunun yurtdışı cihazı (ancak uluslararası garantili, türkiye’de geçen model) olduğunu ve telefonuma herhangi bir şey yapamayacaklarını, en yakın kvk'ya gitmem gerektiğini söyleyerek resmen başlarından attılar. ancak nişanlımın aynı durumdaki telefonu da yurtdışı cihazıydı ve zorlu center'da telefonuna bakarak kulaklığın ara parçasında sıkıntı tespit etmişler ve parça değişimi yapmışlardı. bu yüzden ısrarcı olduk ve en azından genius bar'da kontrolden geçmesini ve telefonda bir sıkıntı yoksa(?) kvk ile uğraşmak istemediğimizi belirtince, zor da olsa telefonumuza bakılması için sıraya girdik.

    (bu arada telefonunuz için randevu alırken zaten ımeı giriyorsunuz ve bu cihazın yurtdışı olduğunu sistem görüyor, madem bastan randevu vermeyin. ya da kafanıza göre bir bakıp bir bakmamazlık yapmayın.)

    akasya avm deki bir yetkili telefonumuza baktıktan sonra "pilde donanımsal arıza tespit edildiğini, pilin garanti kapsamında ücretsiz değişmesi gerektiğini ancak yurtdışı cihaz olduğu için hizmet veremeyeceklerini" söyleyerek, elimize de bunların yazılı olduğu bir belge vererek ve bizi kvk'ya yönlendirdi.

    apple akasya servis notu

    buraya kadar her şey normal bir sıkıntı yok rezalet nerede demeyin çünkü yeni başlayacak.

    26 ocak'ta telefonumu beşiktaş kvk apple teknik servise elimdeki kağıtla birlikte götürdüm. elimdeki kağıda bakmak şöyle dursun, dediğim sorunları bile doğru düzgün yazmadan telefonumu alarak bize mesaj olarak ulaşacaklarını belirttiler. ne olduğunu anlamadan 1 dk içerisinde telefonumu kvk'nın güvenli(!) kollarına teslim ettim. aradan 1 hafta geçtikten sonra telefonuma gelen mesaj üzerine telefonum olmuş diye sevinerek almaya gittiğimde, telefonumda bir sorun tespit edilmediğini söyleyerek bana telefonumu hiçbir şey yapmadan geri verdiler. telefonumda bir sorun yoksa gebze apple teknik servise neden gittiğini sorduğum zaman ise “öyle gerekti” şeklinde bir cevap aldım. elimde batarya arızasını yazan belgem var dediğimde ise “neden daha önce getirmediniz?” diyerek yeniden beni şok içine soktular.

    kvk teknik servis cevabı

    telefonu alarak yakın diye zorlu center’a yardım almak için gittik. kapıda duran bir çalışana sorunumuzu daha anlatamadan yurtdışı kelimesini duyduğu an bakmıyoruz, biz ilgilenmiyoruz, bizim dışımızda, tim cook bile gelse bu telefona baktıramaz diye resmen bizi basından attı. yetkili biri yok mu sadece derdimizi anlatacağız dediğimizde, şu an en yetkili(!) kişinin kendisi olduğunu söyledi kapıda duran(!) çalışan.

    bu işin zorlu ve kvk ile çözülemeyeceğini zaten gençliğimizden bildiğimiz üzere nişanlımla apple kıdemli servisi arayarak yardım talep ettik. ilk başlığı açan yazarın adını verdiği umut bey, bizi etiler genpa teknik servise yönlendirerek işin artık apple'da olduğunu ve daha önce apple'dan aldığımız yazıyı görebildiklerini, cihazın pilinin değişmesi gerektiğini ve gerekli işlemlerin yapılacağını söyleyerek görüşme ıd’sini genpa ile paylaşmamızı söylediler.

    sonunda apple ile muhatap olmanın verdiği heyecan ile genpa teknik servise koşarak telefonu teslim ettik. mutlu mesut bize söylenen sürenin tamamlanmasını ve telefonu sağ salim almayı beklerken bugüne kendimiz arama etkinliği oluşturarak umut beye sonunda ulaştık. aldığımız cevap ise şok edici. telefon daha gebze yetkili servise bile gitmeden genpa’da bekleyip duruyor, daha bugün testleri yapılıyormuş. sorun olursa(?) gebze’ye gönderilecekmiş.

    *apple kendi “genius”ı aracılığıyla vermiş olduğu kararı, gebze’deki kendi teknik servisiyle nasıl çeliştirip müşteri aleyhine karara varıyor ? ( kvk bizle alakalı değil diyerek kısa yoldan topu apple’a atabiliyor. )

    *apple'ın kendi teknik servisi, genius’ı bunu gözümüzün önünde 5 dakika da yaparken genpa bu kadar yetkisiz ise, neden apple kendini genpa ve kvk gibi yetkili servislere teslim ediyor?

    *ben devreye sözde apple destek kıdemli departman çalışanlarını soktuğum halde telefonum neden genpa da 5-6 gün geçmesine rağmen bir çözüme kavuşmadığı gibi, boş boş bekliyor?

    *arayan yetkili(!) kişi daha telefonumun yapılacağının bile garantisini veremezken, benden sakin sakin 3-4 haftadır telefonsuz dolaşmaya göz yummamı nasıl bekliyor?

    bu nasıl bir apple teknik desteği, bu nasıl apple güvencesi demeden geçemiyor insan. anlaşılan apple, türkiye dışında sattığı bir cihazın arkasında böyle duruyor, sözde teknik servisleri kendi markalarının imajını böyle hiçe sayıyor.

    gelişme oldukça bu entry üzerinden aktaracağım. bugünlük bu kadar.
  • amerika cihazıma aynı muameleyi gösteren apple yüzünden rezalet puanımın 10/10 olduğu başlık.

    yurtdışından alındı, vergi verilmedi diye store’larda bu cihazları köpeklemek nedir ? kvk, genpa olayına gireceksek gider android alırız zaten, ne anladım apple garantisinden marka güvencesinden.
  • (bkz: bunjurkes) düzeltme yapmak isterim,

    amerika'dan alınan cihazların serileri farklılık göstermektedir. a1687 seri numaralı cihazlar tr'de destek alabilmekte, ki daha önce amerikan aldığım baska bir cihazıma apple store'da degişim yapıldı. sizin dediginiz a1634 serisi cihazlar için gecerlidir.

    genpa'ya gelince ise, kvk ve genpa'nın böyle oldugu zaten bilinen bir gerçek. burda telefonla saglanan apple teknik servisinin bir yetersizliği söz konusudur ve görmezden gelinemez.

    kendi store'unda söylediği pil değişimini -yetkili servis aracılıgıyla- apple'ın "kendi" gebze teknik servisi sağlayamıyorsa eğer, ben burda daha fazla apple fanboyluk yapma gerekliliği göremem, kimse kusura bakmasın.
  • ıphone 4 ve iphone 6 modellerinde garantimin bitmesine 1 aydan kısa süre kala sorun yaşadım. zorlu center'a gittim 5 dakika içinde cihazların sıfırı ile değiştirildi. arkadaşım garantisi biten cihazını götürdü, tamir süresince kullanabileceği cihaz verdiler.

    300-500 lira ucuza alacağız diye yurtdışından alma işine girmeyin diye bu yüzden söylüyorum. türkiye'de her sistem boktan çalışıyor, bir de siz çakallık yapıp ucuza almaya çalışırsanız gün geliyor başınız ağrıyor.
  • yurtdışından alınan cihazın sadece 300-500 lira ucuz olduğunu zanneden yazarların doluştuğu başlık.

    ıphone x modelini ben amerikadan 4000 liraya getirmişken burada 6100 lira vererek aldınız. üstelik apple şuan yurtdışı cihaza bakmam demiyor, kendi teknik servisine yolluyor.

    fanboyluk yapayım derken 2000 lira vergi verdiğini farketmemek de enteresan.

    rezalete gelince, ilk kararıyla son kararının çelişip cihazı haklı olduğu halde tamir ettiremediğini yazmış (bkz: gestasyoneldiyabet). keşke okuduğumuzu anlayabilsek.
  • rezalet gibi rezalettir. apple zorlu ilk açıldığı zamanlarda müşteri memnuniyetine çok önem verirken giderek seviyesini sokak arası telefoncularına düşürdü. umarım çözüme ulaşır.
  • o rezalet değil özellik
  • benzer bir pil problemini iphone 6s’te yaşamış ve berbat ülkemin berbat politikaları gereği apple “ben bunlara garanti vermem” dediği için telefonumun şu anda garantisi dahi olmayan biri olarak, pili dışarıdan değiştirttim ve diyebilirim ki, telefonun ne problemi varsa, daha önce problemi çözülmüş kişilerden alternatif teknik servis numarası alınıp oraya parası neyse bırakılıp tamir ettirin. apple türkiye’nin iyi çalışmadığı yönünde söylemleri sıklıkla alıyorum. vergiler şunlar bunlar yüzünden apple’ın sınırlandırmaları yanı sıra, apple türkiye de olaylara çözümcü yaklaşmıyor. illâ diyorlar ki türkiye’den fahiş fiyatla iphone al garantisi olsun, sonra bakmayız etmeyiz. bu kadar mücadele etmeyin, işiniz çok mühimse dışarıdan çözdürün gitsin. apple care’i arayıp 30-45 dk içinde prolemimi öğrendim, apple türkiye’nin bu telefona bakamayacak olduğunu öğrendim, meseleyi sadece dışarıdan kendi imkânlarımla çözebileceğimi öğrendim ve öyle çözdüm.

    ya da yurt dışında yaşayın ve yaşam standartlarınız yükselsin, böyle şeylerle uğraşmayın. ne kadar acı değil mi?
hesabın var mı? giriş yap