• ayrıca davalara verilen isimdir. dünyanın dört bir yanındaki mahkemelerde iki firmanın amansız rekabeti sürüyor.

    davaların yer aldığı başlıca ülkeler: fransa, almanya, hollanda, kore ve avusturalya...

    davaların şekilleri şu şekilde gelişiyor:

    - apple, samsung tabletlerin kendi ürünlerine benzediğini iddia ediyor, photoshop'la samsung tabletlerin resimlerini 16:9'dan, ipad boyutlarına getirip delil diyerek mahkemeye veriyorlar. apple'ın aldığı patent ise dikdörtgen, kenarları yuvarlatılmış dokunmatik ekran patenti. böyle bir patenti varsa, içine dokunmatik fotoğraf çerçeveleri, monitörler ve tv'ler de giriyor.

    - samsung ise karşı davalarda, 3g ve umts lisanslarının izinsiz kulllanıldığını iddia ediyor. ama bunlar frand (özetle, satılması mecburi ve adil satım olmalı) statüsüne giriyor. samsung bu davaları kazanırsa, apple ya çok büyük meblağlar ile bunları satın alacak veya satın almayı reddederse, dünyanın dört bir yanında 3g ve umts teknolojili ürünleri satamayacak.

    son zafer samsung'un. son olarak avusturalya'da, önceki mahkemenin aldığı samsung tabletlerin satışının yasaklanması kararı kaldırılmıştır...
  • samsung bir suru mobil cihaz cikardigi halde(osurdugu) applein dagilmadigi karsilasmadir. ustelik bu modeller 5 inclik galaxy note, galaxy wifi 5.0 gibi guzel de urunlerdir... ama googledakilerin de dedigi gibi, android ios akdar akici olamamayacak bir teknoloji uzerinde calisir. ve bu akicilik da applein tercih edilmesindeki en onemli nedendir.
  • karşılaştırma iyi hoş da dünyanın en çok akıllı telefon satan firmasına haddini bilsin beyaz eşya takılsın felan demek komik oluyor. galaxy s satmış 20 milyon, galaxy s2 şimdiden 10 milyonun üstünde. amerika versiyonları felan derken milyon bazında almış başını gitmiş rakamlar. adamlar akılsız - akıllı telefon pazarında her zaman ilk üçte yer alacaklar kore fiziksel olarak dünya üzerinde yer aldığı sürece. samsung taklit ediyor lafına da hassiktir derim başka bir şey diyemem kimse kusura bakmasın. o mantıktan yola çıkacaksak casio dışında lcd tv alan da ayıp ediyordur. ilk onlar çıkardı. sony, samsung, lg, philips felan hep taklit ettiler çünkü. ibneler. yuvarlak felan yapsalardı halbuki. abarma diyenler şu haberi okusun lütfen.

    http://www.pcworld.com/…tablets_or_smartphones.html

    ne demiş kısaca apple yukardaki haberde. dikdörtgen ve ince cihazlar üretme. dünyada teknolojinin yapıtaşı olan firmaların (ibm, sony, motorola, xerox, casio v.s.) hepsi apple gibi yavşaklık etselerdi kendi bokumuzla oynuyor olurduk. apple bir çok konuda saygı duyulası bir firmadır ama taklit lafını ağzına sakız ederek, siktiri boktan patent yasalarını arkasına alarak (dikdörtgen ve incelik konusunda apple'ı savunan varsa beyin yerine kafatasının içine elma koydursun lütfen) ve milleti dava manyağı ederek de bildiğimiz yavşak bir puştu canlandırmaktadır. neyseki dünyanın en büyük marketi olan amerika'da mahkeme hassiktir lan ordan diyebilmiştir bu denyolara.

    son olarak apple veya başka bir firmanın mükemmel olduğunu düşünen insanlara. mükemmel bir cihaz yoktur gençler. mükemmel kelime anlamıyla eksiksiz, kusursuz, tam yetkin anlamına gelmektedir. ne apple, ne samsung, ne de diğer firmalar mükemmel bir ürün üretemezler. bir sonraki ürün her zaman daha iyi olacaktır ve 3 ay sonra o da eskiyecektir. teknoloji bunu emreder. galaxy s2 sahibi olarak şu anda mükemmel bir telefona sahip olduğumu düşünmüyorum misal. gayet güzel benim bu cihaz hakkında kurabileceğim en üst övgü cümlesidir.
  • (bkz: elma vs armut)
  • samsung'un tek ciddi farkı galaxy note ve samsung galaxy s wifi 5.0 ile yarattığı karşılaştırma.
  • birinin piyasa degeri 120 milyar dolar, diğerinin 360 milyar dolar civarıdır. bir tanesi sadece bilgisayar, os vs dışında sadece iphone ve ipad üretir, pahalıdır. diğeri her bütçeye smartphone üretir, zilyon farkli sektordedir. karşılaştırmak abesle iştigaldir.
  • gemi yapımı açısından değerlendirdiğimizde samsung dünyanın en büyüklerinden biridir, apple bu piyasada bile değildir.
  • ucak motoru konusunda apple'in ezildigi karsilastirma.
  • paletli ekskavator konusunda apple'ın ezildiği karşılaştırma.
hesabın var mı? giriş yap