• nata vega alışveriş merkezi'nin zemin katinda 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı'nda açılan türkiye’nin en uzun tüneline sahip akvaryumu. türkiye’nin en uzun tüneline sahip olan akvaryum bu anlamda avrupa'nın ikinci ve dünyanın dördüncü büyük akvaryumu.
  • dünyanın dördüncü, avrupanın ikinci, türkiye'nin en büyük akvaryumu.
    genel bilgi
    bilet fiyatı ve yorum
  • tam bir hayal kırıklığı olan mekan. açıkcası daha büyük bir yer beklemiştim tanıtımlarından ancak beklentilerimin altındaydı. çeşitlilik çok az.
  • tam bir hayal kirikligi olan mekan. hic aldirmayin oyle yok avrupa'nin ikinci, dunyanin dorduncu, turkiye'de tek falan gibi reklam kokan hareketlere. tunel ne yalan soyleyim oyle cok uzun falan degil, akvaryumu 10 dk da gezer bitirirsiniz. icerik cok az, akvaryumun en ilgi goren ve en buyuk hayvani da kaplan kopekbaligi. o da muhtemelen yavru cunku normal boyutunun cok cok altindaydi. bir de diger ilgi ceken bolum kirmizi karinli piranha bolumuydu. ama onlari da yemek yerken goremedigimiz icin oylece bakip gectik sadece. insan iceri bir et atar, ne bilim baska bir balik atar costurur yavrulari ama yok oyle sovlar malesef. lafin kisasi bunlar disinda oyle cazip bir tur yok. ha ankara icin degisik bir konsept olmus ama bir daha gidilir mi gidilmez iste o kadar. hem gitmemek lazim boyle yerlere kim bilir nasil bakiliyor o hayvanlara orda (bkz: the cove)
  • camların önünde hamsilerle bile* fotoğraf çektirmek isteyen insanlar yüzünden doğru düzgün gezemezsiniz burayı. bayağı da kalabalıktır. köpek balıklarını beslemeye çalışan dalgıçlar biraz ilgi çekerler, hatta köpek balıklarından daha fazla ilgi çekerler (kendilerini izlediğimiz yaklaşık yirmi dakika boyunca aslında nasıl besleyemediklerini ve sürekli, bir kıskacın ucunda tuttukları balıklarla "geh bili bili" hareketlerini görmüş olduk).
  • ilk basta balik sergisine gelmisim, fiyasko diye dusunurken alt kata inmemle sozumu geri aldigim akvaryum. tunelin altinda super pozlar cikiyo kopekbaligiyla. ben begendim.
  • fosil sergisinde her fosilin yanında "milyonlarca yıl önce nasıllarsa bügün de aynıdırlar" notu bulunan fosil müzesi'ne sahip mekan. sonrasında ise yazdıkları bilimsel(!) çıkarım da şudur:
    "canlılar yeryüzünde bir anda, bugünkü kusursuz ve eksiksiz yapılarıyla belirmiştir."
    "evrim'in olmadığını ispat etme" çabasında garip bir ekibe sahip mekan. keşke evrim teorisi'nin milyonlarca yıldır değişim göstermeyen türleri değil de yaşamak için doğal seleksiyona uğrayıp çatallanan(değişen) türleri açıklamak için ortaya atıldığını bilselermiş.
  • ankara'da bulunduğunu ankaralıların bilmediği akvaryum. sitesinde servis bilgileri görürseniz gördüğünüzü unutun. mesela biz kırk saat sokaklarda servis aradıktan sonra hafta sonu olmadığını öğrendik. taksi sıhhiyeden 30tl'ye gidiyor. giriş de bir öğrenci bir tam o kadar zaten. köpekbalıklarını çok sevdik. bayağı da büyükler. hemen insanın yanına gelip poz veriyo keratalar. selfie çekmeyi onlarla öğrendim diyebilirim.
  • ankara da haftasonları sıkılanlar için gidilmesi gereken yerler yapılsa başı çeker diye düşünüyorum. çok büyük olmasa da idare eder. yaşadıkları anın 1dk sını dahi kaçırmak istemeyen insanlar ne kadar rahat veriyorsa o kadar rahat gezebiliyorsunuz.
    (bkz: japon turistin fotoğraf çekme arzusu)
  • nata vega avm'de bulunan akvaryum. adrenalin denilen sürüngenler bölümünün pek bir özelliği yok, özel ilginiz yoksa gezmeye değmez bence. akvaryum da öyle mükemmel olmasa da ankara için farklı bir etkinlik. toplamda yarım saatte gezilecek bir yer
hesabın var mı? giriş yap