• bok gibi istanbul trafiğini daha da kaosa çeviren eylem.

    bunları trafikte tanımak ise çok kolay:
    *"ınstagram'a değil önüne bak sığır." desen bile duymazlar.
    *çok yavaş giderler, arkasındaki araba kuruğu ve bir önündeki araç ile geniş mesafe vardır.
    *direksiyon hakimiyeti düştüğü için şeritte kalmakta zorlanırlar ve araç yavaş yavaş diğer şeride geçmeye başlar.
    *trafik kazası riskini bencil bir şekilde arttırırlar.
  • az önce fatih'in ara sokaklarında sirenini son ses açmış giden ambulans şoförünün yaptığı ve bunun sonucunda yolu, park edilmesin diye ortadan ikiye ayıran demiri görmeyerek üstüne çıkmasına sebep olan geri zekalı eylem.
    anında sireni durdurdu. telefonu cebine sokup indi. lakayıt lakayıt da gülüyor. o demirin üstüne çıkarken yana doğru eğildiği sırada kaldırımdan bir anne ve kızı geçiyordu. çocuk korkudan annesinin kucağına zıplayıp ağlamaya başladı.
    bu kadar embesilce bir hareket işte bu.
    arabada telefon kullanmayın! kullananlara pis saydırıyorum.
  • kulaklıkla bile konuşurken risk taşıyan eylemdir. yanlış hatırlamıyorsam aniden tünele girmiş etkisi yapıyormuş. duyu organlarımızı araç kullanırken meşgul etmek doğru bir davranış değil. kulaklıkla bile olsa araç kullandığınızı söyleyip sonra arayabilirsiniz. can önemlidir, can kıymetlidir, sizin canınız da olsa başkasının da olsa. vebale girmemek lazım.
  • çokta abartmamak lazım, olur arada öyle şeyler
  • orospu çocukluğudur. ne zaman araç kullanırken telefonla uğraşan, konuşan birini görsem ana avrat düz giderim. o telefonlar münasip yerinize girsin sizin. o boktan sosyal medya bildirimlerine bakmaya çalışırken bir başkasının canını tehlikeye attığınızın farkında mısınız. çok önemliyse de o sikindirik arabanı müsait bir yere çek ve istediğin kadar konuş, oyna.

    umarım çok ağır para cezası yaptırımları getirilir araçta telefon kullanımına. ayrıca 7/24 mobese üzerinden tespiti yapılıp ceza gönderilmesi sistemine geçilmesini umuyorum.
  • bluetooth üzerinden kullanılmadığı surece ciddi derecede kazaya sebebiyet verecek kullanımdır. eğer gerçekten konuşmanız gerekiyorsa ve acilse kenara çekip konuşmayı denemek en doğrusu.
  • sokaklarda gezerken sürekli denk geldiğim amına koduğumun sığırlarına özgü hareket.

    yol benim falan diye kimseye güvenmeyin arkadaşlar, araba kullanırken sikindirik hayatına whatsapp dan gelen mesajı bir yere veya bir kişiye çarpmaktan daha çok önemseyen binlerce sığır siki trafikte şu an.
hesabın var mı? giriş yap