• bir yola bir telefona bakmak suretiyle kişiyi psikopat gibi gösteren gereksiz haldir. araba kullanıyorum deyip milletin yüzüne telefonun çat kapatıldığı günler unutulmuş; handsfree, bluetooth gibi tüm teknolojik kolaylıklar bir tarafa itilmiş, ille 160 karakterli mesaj yazma gayreti sarmıştır dört bir yanımızı.
  • kadinlarin en basarili oldugu alanlardan biri; mesaj yazmak. araba bir zamandan sonra carpip duruyor zaten.

    bostanci koprusu'nde, mesaj yazarken arabayi durduran(malum yollardan) kadin, captigi arabanin soforune soyle bir bakis atti:
    - ananiskim
    kafasini, 45 derece sola cevirip tekrar cenesini yere dik gelecek sekilde duzeltti*; bir sey mirildandi.
    ve mesaj yazmaya devam etti...

    tum trafik, tanri tarafindan kadina bahsedilmis bu yetenegi izleyerek buyulendi. sonra gec kaldigimdan isten kovulmustum ama gorduklerime degerdi.
  • olum vadisi tarzi yollarda trafigin en az 120 km/s hizla aktigi bir bir yolda gece vakti yapmakta oldugunuz bir eylem ise, ugruna hayatinizi bile bile riske edebilcek birine sahip oldugunuzun gostergesidir..
  • telefonla konusmaktan, mal gibi araba kullanmaktan cok daha tehlikelidir. israri halinde egzantirigi bir elinize alarak, diger elinizde tuttugunuz paspas yardimiyla motor kaputundan cikan duman mesajinizi devam ettirmenize yarayabilir.
  • "kaza" yaz 3589 a gönder arabayı dağıt" uygulaması.
  • normalde, kırmızı ışığa yakalanmamak, sarıyken gazı kökleyip geçmek gibi trafikte duraklama gerektirmeyen hareketler insana nasıl haz veriyorsa, araba kullanırken mesaj yazma olayında da bütün kırmızılara yakalanmak, yolcu indiren bindiren dolmuşu beklemek, karşıdan karşıya geçme niyetinde olmayan yayalara bile yol vermeye çalışmak öyle bir mutluluk kaynağıdır.
    ama bu tip duraklamalar yapamadan, trafik ışıkları olmayan anayola çıktığınızda durum çetrefilleşir.

    amaç : belediye otobüsünde telefonla konuşamayan arkadaşa "10 15 dkya gelirim,sen zıkkımlanadur" yazmak.
    ilk deneme : "1 karakterlik boşluk, 1 adet nokta, 1 adet artı işareti, 1 adet nokta daha, j harfi". kontrol amaçlı göz ucuyla telefona bakıldığında, "hakikaten hiç kafam çalışmıyor,sayı yazmak için uzun basmak gerek" deyip ikinci denemeye geçilir.
    ikinci deneme : "1015 (bin on beş olmuştur, evet) dj ya gelrm sen zıkkımlan" (zıkkımlanadur yazmaya üşenilir)
    mesaj kontrol edilir ve gururla arkadaşa yollanır.
    2-3 dakika sonra otobüsten inen arkadaştan telefon gelir, "ne diyon lan? baban zıkkımlansın".
    emeğe saygı ama ya
  • neler olabileceğine dair çekilmiş bir video için ; http://www.youtube.com/watch?v=a4-4w5xtieo

    edit : gelen mesajlar sonucu belirtmek isterim ki video her bünyeye uygun olmayabilir. kandan ve trafik kazasından etkilenen insanların izlememesi daha uygun olabilir.
  • belki 50-60 yil oto navigasyon ozellikli yer arabalari uretilirse (yer arabasi diyorum bak demek ki baska arabalar da olabilir *) pek sasirtici olmayacak eylem.

    google bir ara surucusuz otomobil olayina kasiyordu; ama en son ne durumdalar, ne ettiler, haberim yok o konuyla alakali simdi.
hesabın var mı? giriş yap