• sıkıcı bulduğum ve nefret ettiğim bir iştir. halbuki araba yikatmak ne kadar güzeldir.
  • son islem olarak arap sabunu bir beze surulerek arabanin lastikleri silinip lastikler kurumaya birakilir, parlatilir, cillop gibi yapilir.
  • yazin islak yerler hemen kuru bir bezle silinmelidir.aksi taktirde tozlu tozlu lekeler kalir..
  • arabanın yıkandıgı yer cok onemlidir. eger toprak bir mevkiide iseniz ve suyu bol harcayarak yıkarsanız arabayı, ihtimaldir ki tekerlekler toprakta gömülebilir, araba çıkmaya çalı$ırken patinaj yapar. yumu$ak topragın patinaj sayesinde arabada bıraktıgı çamur izlerini ve lekelerini temizlemek için bir kez daha tekrarlamak gerekir bu eylemi. (bkz: loop) (bkz: saflık)
  • nefret ettigim olay. babam ise surekli "iki arabamiz var, sukredicegine yikamam diyosun. elaleme yikatip para mi harcayalim?" tadinda geyiklerle beni zorlayarak yikatir. ama bu kadar gerekli olsaydi araba yikatmak muessesesi de olmazdi di mi?
  • bir zamanlar severek yaptigim* hatta tutku haline getirdigim aktivite. aslinda stres atmaya birebir. olay bittikten sonra yarattiginiz sahesere soyle bi bakarsiniz* o zamanki haz hic bir seye degisilmez bence.
  • eğer otomobil güzelse (bkz: klasik otomobiller) yıkaması her zaman zevkli olan uğraş.
    ama eğer otomobil bir tofaş sa angarya olabilecek uğraş.
    (bkz: psikoloji)
    (bkz: insan psikolojisi)
  • bu eylemin bir de ailecek yapılan versiyonu vardır.
    eve erken gelen aile fertleri evin içinde ne yapacaklarını bilmeden deli danalar gibi sağa sola saldırmaya* başlarlar. daha sonra akşam yemeği öncesi spor olsun diye araba yıkamaya karar verilir. ailenin 2 arabası olduğu için harcayacak çok zamanları vardır. malzemeler***alınır, cümbür cemaat sokak işgal edilir. evin küçük çocuğu pikniğe gidildiğini sanır ama sokağa indiklerinde 5 dakikalık bir şok geçirir**. daha sonra eğlencesini* bulur ve onunla oynamaya başlar.
    tabii bir de iş bölümü çok önemlidir. "sevgilim*! sen arabayı sünger ile sil ben hortum ile su tutıyım." denmesiyle oluşan manzara görülmeye değerdir. bu olay,kanımca köydeki adamların tarlaya eşlerini göndermesiyle eş değerdir.
    bu olay, villa tipi evlerde gerçekleşirse sorun olacağını sanmıyorum. ama apartman önlerinde gerçekleşen versiyonları ise evlere şenliktir****. bi kere harcanan su, apartmanın su faturası yansır. apartmanda ahalisi bundan rahatsız olabilir. onlarda intikam çığlıklarıyla başka aktivitelerde bulunabilirler. ayrıca sokaktan geçenlere**** sataşılır veya yanlışlıkla su sıçratılır. bu da hiç iyi değildir.
  • arabasına aşık insanların, bir ayin havasında yaptıklarını tahmin ettiğim aktivite.
  • hortumla yıkadığınızda yaklaşık 550 litre su harcamak durumunda oldugunuz aktivite..
hesabın var mı? giriş yap