• bayilerde aslında sıra vb fazla durumlar olmaz bayilerin o cevabı vermesinin ilk nedeni senin aracinda istediğin extralarin ellerindeki araçlarda bulunmamasıdır.ilk aşamada elindekini vermek isteyecektir sen illa istediklerim olsun dersen zaten ülkemizde doğru düzgün otomobil fabrikası olmadığından yurt dışından senin istediğin özelliklerde bir aracın üretilmesi fabrikada sıraya girecek malzemesi fabrikada tam olacak üretilecek kalite testlerinden geçecek 2 ay da elinde malzeme si olmaz fabrikanın 6 ay bekletir kur iyice anasının gözü olur tabi 6 ay içinde bayi fiyata onuda kaktirir vs vs vs
  • belki de firmalar, stok tutup para bağlamak yerine sipariş alıp getirtme modeline geçmişlerdir. özellikle ithal araçsa şu döviz kurlarıyla mantıklı davranıyorlar demektir.

    ya da, klasik satış taktiğini üzerinizde uyguluyorlardır. kıtlık hissi yaratarak karar vermenizi hızlandırıp satıp geçmek istiyorlardır ki anlatılana bu daha uyuyor gibi.
  • düz modeller her zaman olur, ancak opsionlarda koltuğu kırmızı olsun, öbür jant modeli olsun vs. istediğiniz zaman her opsiyon anlık olarak elde olmayabilir
  • türkiyenin çok genç bir nüfusu var, türkiye'de çok fazla emlak zengini var. zamanında istanbulda 500 metrekare arsa kapatmış herkes bir kaç milyon liraya veya ederi daire karşılığı satmış durumda bu arsaları.

    orta direğin cebinden alındı imamın, hırsızın cebine konuldu. devletin bütün birikimi satıldı bunu kırıştı bu arapçılar. yeni zengin sayısı çok fazla. 5 milyon suriyeli ithal edildi. yani yalan söylemiyor olma ihtimalleri de mevcut arkadaşım. sen dinleme kimseyi, işler iyi gitmeyince hemen kapıdan verirler otomobilini 3 ay beklemen lazım çekmezler. kimse kimseyi kandırmasın.

    bunun dışında eleştiriyorsun insanları ama kendine araba almak derdindesin sanırsam bu da tutarsızlığın dik alası oluyor.
  • sira olmasinin nedeni araclarin satis hizi degildir. su an hicbir ithalatci firma kurlarin ani yukselisi nedeniyle; araclarin hizli bir sekilde satilamama riskini almak, bu yuzden stok tutmak istemez. diger yandan, dovizin tekrar dusmeyeceginin garantisi yok. gecen sene ocak ayinda dolar 3,93 leri gormustu. ithalatci firmalar korkusundan forward kur aldilar, alanlarin ciddi zarari oldu.
    edit : imla
  • 2. el alırken de sıra bekleyecektir. oto eskpertizler yapan yerlerde de sabah 9 dan kuyruk basliyor.
  • kasa tipi, donanım paketi, motor hacmi, yakıt türü, vites tipi, renk ve boya özelliğine kadar çok fazla değişkenin olduğu otomobil piyasasında distribütörler yukarıda da diğer yazarların değindigi nedenlerle çok yüksek adetlerde stoklama yapamıyorlar. müşteri stokta siyah yok diye beyaz, otomatik yok diye manuel, dizel yok diye benzinli almıyor. kapora yatır sipariş geçelim iş modeli distribütörler için daha uygun.
  • bankaların kredi başvuru bankolarında da aynı sıraların mevcut olduğuna delalettir.
  • sınırlı ithalattan dolayıdır. çok da şey etmeyin.
  • 1 eylül 2018 itibarıyla hayaldir.
hesabın var mı? giriş yap