*

  • fizyoloji bilgilerimizi yoklayalım: refleksleri nasıl öğrenmiştik: dıştan gelen bir uyarı sonucunda doğan ve devinim, salgı gibi iç tepkilere yol açan istem dışı sinir etkinliğidir. [vikipedia (ortaokulda fen bilgisi öğretmenimizin adı “vikipedia” idi)]
    ne de güzel söylemiş: istem dışı sinir etkinliğidir. belki benim kadar bu “aracınızı bulunduğu yerden çekiniz” anonslarına maruz kalmadınız, o yüzden ne demek istediğimi anlamıyor olabilirsiniz. dünya üzerinde bir yerlerde bu gibi anonslar sonrası refleksleri olan bir kitle var:

    -yeaaaa, şoföre kaç kere söyledim, park etme her yere benim arabayı diye, kovacam vallaha, it oğlu iti akı akı akı.
    -şşşş, sana söylüyorlar, allooo! aracını gidip çekecekmişsin.
    -sen hala araba mı kullanıyorsun, özel uçak aldım bütün sorunlar kalktı ortadan..

    ve sair, ve limen vekil ve hasbinallah. ben görmedim ki bu anonslardan sonra gelişen spontan esprileri yaptıktan sonra bir de gülmem için gözümün içine bakmayan birini. tedarikli bir insanmışım meğer; dolabımda küçük bir bavul var, o anda biri “hadi siktir olup gidelim bu ülkeden” dese, terkedeceğim ülkeyi o dakikada ve hatta şu dakikada. hayır yaptın yapacağını muzurcuğum, o muhteşem yaratıcılığınla günde otuz kere söylediğin şeyi yetmiş sekizinci kez söyledin, bari gülmemizi bekleme, beni benimle bırak bebeğim. bırak da başka türlü reflekslerimi geliştireyim, bir tanım yapayım, entry i sonlandırmaya çalışayım, entry yazmayı öğreneyim.

    “lütfen şu şu araba arabasını çeksin” konseptli anonslardan sonra espri yapan/yaptıktan sonra kahkaha atılmasını bekleyen bir grup insanın olduğu dünyaya çocuk getirmek istemiyorum (bu kalıbı çok seviyorum elimde değil bebeğim).

    edit: bu gibi esprileri yapan kişiler ola ki ani bir kararla dünyadan geri gönderilirse bu dünyaya çocuk getirmeyi düşünebilirim. eeheh, o kadar da insanlık nesli düşmanı değülüm.
hesabın var mı? giriş yap