• arapça ve farsça'nın daha şiirsel, egzotik ve kulağa daha egzotik gelen bir tınısı mevcut ama söz ve müzikte ilerde diyemeyiz bu da aşikar. günümüz ruhunu yakalayan ve yaratan batı'nın müziğidir. gerçek potansiyelini keşfedemeyen dillerden bulacağımız iki örnek gerçeği değiştirmez ne yazık ki.
  • almanca,italyanca,fransızca,ingilizce şarkıların sözlerini okumuş,anlamış,edebi olarak değelendirmiş gibi yazan bir salağın sanrısıdır. cehalet kötü şeydir,her kim ki arap hayranıdır cahildir,aptaldır,beş para etmezdir. otur trol,sıfır.
  • arap beethovenlar, mozartlar çıkınca doğrulanacak önermedir.
  • işin ilginç yanı çalgılı müzik aletini yasaklayan islamiyet'in gazıyla horasan'dan ispanya'ya kadar yayılan "arap kültürünün" bu konuda iddialı olması. islamiyet'ten önce nasıllardı araştırılması lazım tabii ama tarih cilvelerle dolu.
  • arapçanın ne kadar edebi bir dil olduğunu bilmeyen ekşici her şeyi bilirim tayfanın gazabına uğramış başlık.

    kadim dillerin ve özellikle de arapçanın mükemmelliğinden bir habersiniz. batıdan gelmiyor ya, bize yakın ya, bizden olanı gömmeliyiz ya, tek derdimiz bu.
    hayatında arapça bir şiiri irdelememiş, ya el yalil den başka bir şey bilmeyen adamlar arapçaya laf atıyor.

    (bkz: hay bin yekzan) dan haberi olmadan robinson'u öven tayfadan ne beklersin..
  • sende ilahileri al, altına deep house sound yerleştir olsun sana sağlam miks.. özellikle son dönemde arap yarımadasından çıkan elektronik müzik akımcılarının yaptığı şey de tam olarak budur. ülke ülke uyuşturucu müziği eşliğinde ilahi konserler satıyorlar. çok da güzel iş yapıyorlar. her festivalde arapların aranan isimler olması tesadüf ya da şaşırtıcı değil. damardan giriyor, dozunu öyle bir ayarlıyor ki müzikten aldığın zevki beş katına ulaştırmak için seni uçurup hafifçe yere bırakıyor. çakılmıyorsun aksine yaşadığın ana şükretmeye başlıyorsun. eğer o ilahi ruhu derinlerde hissedebilirsen...ve kesinlikle müzik yaparken kafaları avrupadan çok daha güzel bir kalitenin doruklarında !
  • araplar değil de farsi edebiyat ve musikisi’ne katılabilirim bu konuda
hesabın var mı? giriş yap