• sıkıntı nerede diye sorulmuş,
    kendim için şurada canım; o maaşla ben kongreye katılacağım tüm katılımlar euro üzerinden (yurdışı değil yurtiçi kongre). ben yayın yapacağım sci dergilerin hepsi euro üzerinden ücretlendiriliyor. ben araştırma yapacağım bap ya da tübitak verdikleri bütçe tl, alacağım sarf malzeme euro/dolar üzerinden yetmiyor para. cebimden karşılıyorum.

    sonra bi tane dalyarak çıkacak ve diyecek ki neyine yetmiyor. işimi tam olarak yapmama yetmiyor. ben sikindirik pipet ucunu bile sayarak kullanıyorum yetmediği yerde kendi cebimden karşılıyorum. hatta kredi çektim geçenlerde 450 euro yayın ücreti için.

    elimde yayın var, yayınlayacak dergi arıyorum. hem sci olsun hem ucuz olsun diye, her yaptığım yayına kredi çekecek durumum yok. sonra aynı dingil gelir tr de çalışma yok üniler kötü vs diye ahkam da keser...
  • ankara'da görev yapıyorum. 7500 lira maaş alıyorum. enflasyon farkı + yüzde 5 zam oranı eklendiğinde yüzde 27 civarı bir zam ortaya çıkıyor. bu durumda aşağı yukarı 9500 liraya çıkacak maaşım. ancak bu maaş özellikle taşra üniversitelerinde çalışanların aldığı ek ödemelerle ortalama 10.500, 11 bin bandına çıkacaktır. 2017 başında göreve başladığımda ciddi mânâda alım gücüm çok daha yüksekti. şu an bu dev enflasyon ve zam oranları kıyaslandığında her geçen gün daha da düşen bir alım gücü söz konusu. allah asgari ücretle geçinen, benim gibi çocuğu olan, kirada oturan insanlara ve hepimize akıl sağlığı versin.
  • yardımcı doçent maaşının 11bin seviyesinde olması araştırma görevlisi maaşını iyi yapmaz, yar. doç maaşının düdük gibi olduğunu gösterir.

    bunu anlamayacak/bilmeyecek kadar dangalak bir yardımcı doçent olduğunu sanmıyorum.
    burada yardımcı doçent maaşıyla kıyas yapan, hatta o kıyası da alt kariyer grubuyla yapacak kadar kifayetsiz biri vardır.

    geçiniz.

    önemli ve çok elzem not: baba, anne, eş ve mahalle komşusu dahil ne kadar akrabası varsa üniversitelere doldurup 6 ayda bir ünvan değiştiren grup, kendi içinde, "şş ses etme daa ne istiyosun" diyebilir, bilim insanlarını yoksulluk sınırında maaşla yaşamaya mahkum eden bu düzen değişmese bile iyileşecek umuyoruz.
  • geneli torpille işe giren, çoğunun bilimle alakası olmayan tiplerden oluşan insan güruhunun maaşıdır.

    giriş şartları zorlaştırılsa, hak eden yerleşse, şu anki maaşları düşük olurdu.

    şu anki akademik kadroların büyük çoğunluğu bankamatik memurudur. halkın sırtında yük haline geldiler. üniversitelere bir çeki düzen verilmesi gerekiyor. uluslararası hakemli dergilerde bir tane bile yayını olmayan, hatta bir tane dil bilmeyen binlerce profu var bu ülkenin.

    daha asistan kalitesine gelmiyorum.

    15 temmuz 2016'ya kadar fetocular tüm üniversite kadrolarına doluşuyordu. memuruna, profuna, asistanına, çaycısına kadar fetocular karar veriyordu. şimdi ise akp teşkilatları ve diğer cemaatler genellikle karar veriyor.

    15 temmuz'dan sonra hiç dokunulmayan kurumlardır üniversiteler. fetocuların büyük kısmı hiçbir şey olmamış gibi görevlerine devam etmekte. çünkü akpliler ile sağlam siyasi bağları var. bir üniversiteden atılan, başka üniversiteye yerleşti.

    üniversiteler bitmiştir. yeni gelen yönetimin büyük bir temizlik yapması lazım.
    önceden de harika değillermiş. ama şu an tamamen gücü elinde bulunduranların yandaşlarına iş bulduğu, süreli yayınlara ve bilimsel çalışmalara harcanması gereken paraların devasa binalara sıvanırken yolsuzluk yapıldığı kurumlar oldular.
  • bazilarinca miktari fazla bulunup "fazla bile bunlara bu maas yea" denilen ve bende "bu profesorler doçentler tarlada mi yetisiyo amina koduklarim" seklinde iltifat etme istegi uyandiran maastir efendim. dunyanin hicbir yerinde baba parasiyla ya da hobi olarak keyfe keder akademik kariyer yapanlarin orani %1 i gecmez. 8 bitlik ev atarisi kivamindaki beyinlerinizi bi zorlayin doktora en erken kac yasinda bitirilebilir hesaplayin. bu insanlar ulkenin bilim adami ihtiyaci karsilanabilsin diye istihdam ediliyor. amele pazari mi sandiniz lan universiteleri. hesabi yapabildiyseniz bi de sunu dusunun bu insanlar bi hayat kurmasin mi aile kurmasin mi. sen burdan agzini yaya yaya elestiricen diye bunlar cizvit papazi gibi hayatini vakfetsin bedava calissin di mi aq.
    saygilarimi sunarim efendim.

    editler: imla efendim.
  • istisnai kişileri tenzih ederim

    araştırma görevlilerinin en az %90'ı boş yere maaş almaktadır, vergi israfıdır
  • ne yazık ki, en düşüğü 1.800 değildir. çok daha vahimleri ankara'nın göbeğinde mevcuttur*. ve yine ne yazık ki; bilinenin aksine, türkiye sınırları dahlinde araştırma görevlisi profesyonel öğrenci statüsünde değil, profesyonel memur -ve hatta profesyonel köle- statüsünde takılır ve kendi görevi olan araştırma olayının dışında her türlü idari işe koşulur...
    (bkz: araştırma görevlisi)
  • daha dahi anlamındaki de'yi ayıramayan araştırma görevlilerine sahip üniversiteler olduğunu görmemize vesile olmuş başlık. ne günlere kaldık.

    5500 liranın 100 lirasıyla bi türkçe kursuna gidin lütfen.
  • kırşehir şen kardeşler üniversitesi maliye bölümünde araştırma görevlisi olan tipler özel sektörde iş arayacak diye tir tir titrememe sebep olmuş olay.

    aman abi gözünüzü seveyim şurada iki tas çorbamız kaynıyor sakın siz de özele gelip bizim yerimizi almayın. çok korkuyorum üniversiteden araştırma görevlileri maaşlarını beğenmeyip özel sektöre geçip bizim yerimizi alacaklar diye :’(
  • devlet üniversitesinde 9-4 çalışan hademenin aldığı maaşa 400-450 lira daha ekle, al sana araştırma görevlisi maaşı.
    al al, götüne sokarsın.
hesabın var mı? giriş yap