• üst edit: ürünlerimiz arçelik’in alt segment ürünleri değil ve herhangi bir çeyiz kampanyasından falan alınmamıştır.

    üst edit: makinelerinde sıkıntı olmadıklarını söyleyip ikinci iade talebimizi de reddettiler. ikame çamaşır makinesinde yıkama yaptığımızda çamaşırlarımızdaki problemler çözüldü diyoruz. hala yıkanan çamaşırlarınızda sıkıntı var diye mantık dışı cevap alıyoruz.

    edit: bu rezaletlere sözlük sessiz kaldı ama unutmayın ki bugun bir müşteri olarak benim başıma gelen yarın sizin de başınıza gelebilir.

    not: değerli sözlük yazarları, o kadar sinir bozucu bir süreç yaşıyorum ki ancak bu kadar kısaltabildim.

    2019 mart ayında yaptığımız çeyiz alışverişi sonucu tüm beyaz eşyalarımızı (ankastre set, çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi) arçelik’ten aldık. mayıs ayında evimizde kurulumları yapıldı, düğün sonrası eylül ayında kullanmaya başladık.

    ilk sorunu ocak-şubat aylarında buz dolabında yaşadık. buzdolabı soğutma görevini yerine getiremediği için buzluktaki tüm ürünlerimiz çözülüp çöpe gitti. servis çağırdığımızda kart değişimi olması gerektiği söylendi ve sorun çözüldü.

    ikinci sorun 2020 mart ayında çamaşır makinesinin kıyafetleri ipli ve tozlu çıkarmasıyla başladı. servis sorunun makinenin kazanından kaynaklanabileceğini söyleyip kazan değişikliğine gitti. makinemiz eve geldiği zaman muhtelif yerlerinde çizikler de vardı. kazan değişimi sonrası sorun çözülmedi üzerine ekstra bir de çamaşırlara delinme problemi eklendi. bu süreçte çamaşır makinesi ile ilgili ilgilenmeye gelen servis çalışanı tarafından çamaşır yıkamayı bilmemek, doğru deterjan ve program seçememek, markasız kıyafet kullanmakla (kıyafetlerimiz markalı ama olmaya da bilirdi, her çamaşır makinesi kullanıcısı markalı ürünler giymek zorunda mı?) itham edildik. kıyafetlerin kemerden dolayı yıpranıp delindiğini de söyledi fakat delikler tişörtlerin kol ve sırt kısmında da mevcut. kısacası her argümanını çürütünce çeşitli bahaneler sıralamaya devam etti. çalışanın üslubundan ve tavrından rahatsız olduğum için ismini sorup şikâyet edeceğimi belirttim fakat servis çalışanı ismini vermedi. bu şekilde evden ayrıldılar. servise tekrar bildirdiğimizde bir sorun görmediklerini dile getirdiler. biz de para iadesi ya da ürün değişimi talep ettik ama bölge müdürlüğünce talebimizin reddedildiği cevabını aldık. bu cevaptan sonra ilçedeki yetkili servisten yedek bir makine talep ettik, yıkamalarımızı bu makineyle gerçekleştirip sorunun gidip gitmeyeceğini kontrol edip sorun bu verilen makine ile giderilirse tekrar değişim için başvuruda bulunacağımız konusunda servisle mutabık kaldık. bu verilen makineyle yıkama yaptığımızda delinen ve tüylü çıkan kıyafetlerimizde herhangi bir sorunla karşılaşmadık. servisin ikame olarak verdiği ikinci el çamaşır makinesi kıyafetlerimizde delme yapmadı, çamaşırları ipli ve tozlu şeklinden de arındırdı.

    üçüncü sorun olarak bu nisan ayında bulaşık makinesi bulaşıkları hep kireç lekeli çıkarmaya başlamıştı servis tarafından tuz kutusunun arızalı olduğu söylendi ve değişim yapıldı.

    dördüncü sorun servisten gelen bulaşık makinesinin sesi çok farklı bir şekilde geliyordu 10 günlük bir kullanım sonucunda da makine kurutma işlemi yapmamaya ve seçilen programın normalden uzun süreler sonunda kurutma yapmadan, bekleterek bitirdiğini gördük.

    beşinci sorun tüm bunlar olurken buzdolabının üstündeki bölümünün kapak lastiğinin yırtılmış olduğunu gördük servis değiştirdi ama yeni gelen lastik asla eskisi ve alt kapak gibi tutucu bir yapıda değildi.

    en son ilçe yetkili servisinin sahibiyle yapmış olduğumuz görüşme sonucunda da çamaşır makinesi değişim talebinin tekrar iletileceğini fakat kabul edileceğini düşünmediğini belirtti. bulaşık makinesiyle ilgili de tekrar şikâyette bulunup servisten geldikten sonra çalışma sesinin de değiştiğini ve farklı arıza meydana geldiğini belirtince nahoş bir şekilde “biz sizin dizinizi ameliyat ediyoruz, siz kulağım ağrımaya başlıyor, diyorsunuz. bu nasıl iş, biz makinenize ne yaptık?” gibi üst perdeden cevaplar vermeye başladı.
    korona sürecinde defalarca servis çalışanları evimize gelip gitmek zorunda kaldılar, kıyafetlerimiz delinecek korkusuyla inanın elde çamaşır yıkamak zorunda bile kaldık. bu süreçte defalarca arçelik müşteri hizmetlerini aramamıza rağmen üst yetkili kimse bizimle iletişime geçmedi.

    yarın tüketici hakem heyetine başvuruda bulunacağım.evlenirken bir dünya para verip aldığımız arçelik beyaz eşyalarımızdan sadece ankastre seti arıza vermedi, diğer ürünlerimizle yaşadıklarımız ortada. arçelik marka olarak ürünlerine sahip çıkmıyor.

    evlenecek olanlar ve yeni beyaz eşya alacak olanlar bu durumları göz önünde bulundursun. maddi ve manevi olarak çok yıprandık.
  • oncelikle cok gecmis olsun. okurken ben sinirden delirdim. ama birseyi belirtmek istiyorum ailem de hakeza tum urunleri arcelikten kullaniyor. ara ara sorunlar cikiyor, tamir ediliyor. -zannimca- bu ariza ve sinir bozucu durumlar hangi subeden alindigina ve tanidik olup olmadigna gore degisiyor. .
  • çok geçmiş olsun gerçekten sinir bozucu bir durum. beyaz eşya şans işi derler ama burda şanstan çok daha fazlası var. her ürünü bozulmuş adamın. ne kadar yıpratıcı olduğunu tahmin edebiliyorum. umarım yetkililer bu başlığı görüp iletişime geçerler. gerçekten rezalet ötesi...
  • yazara geçmiş olsun. her bir arızayı anladım ama, bana teknik olarak herhangi bir insan çamaşır makinesinde bir kıyafetin nasıl delinebileceğini anlatabilir mi ya? yani şunun mantıklı tek açıklaması, kazanın metalinde çapaklar olması ve bu çapaklara takılan kıyafetlerin delinmesi. bence bunu el yordamıyla bir test etsin yazar.

    bir çamaşır makinesine isterseniz en kalitesiz ürünü ve en dandik marka detarjanı kullanarak çamaşır atın, çamaşırı delme ihtimali yoktur. belki sadece bir delik varsa, oluşacak savrulma nedeniyle delik genişleyebilir, ama bu bile düşük ihtimaldir.

    arçelik'e karşı nedense bir antipatim var. illa bu gruptan ürün alacaksam beko'dan alırım. aynı ürün denir, görünüşü falan aynıdır evet, ama aynı ürünse neden farklı marka adı altında satılıyor kardeşim? hadi avrupa'da arçelik kolay söylenemiyor diye beko olarak lanse edilmiş de, aynı gruptan, aynı kalitede, hatta aynı fiyata çıkan ürünler neden aynı markada birleşmesin? bir farklılık vardır kesin de, nedir bilmiyorum.
  • rezalet gibi rezalet. muhtemelen elindeki bozuk ürünleri tamir ettiğini düşünüp göndermiş arçelik. açıklama yapılıp mağduriyetin giderilmesi şart.
  • bence satilan urunlerin yenilenmis makinalar olma ihtimali var spot yada minik defolu olarak alindiysa... direk arcelik magazasindan alindiyda enteresan vaka gercekten...hadi digerleri elektronik sorun yasamis, evin tesisatinda skinti var diyelim..camasir makinasinin delmesi normal degil..

    gecmis olsn.
  • bu sözlük nice rezalet başlıkları gördü,çoğuna destek verildi. konu arçelik olunca mı sözlük sessizliğe büründü?
  • konu koç grubu olunca kimseden ses çıkmayan rezalet gibi rezalet. umarım sorunlar çözülüp biter.
  • üstteki yazar arkadaşa ithafen: hiçbir ürünümüzü kampanyalı bir şekilde almadık, hepsini ayrı ayrı parça olarak aldık. yazar arkadaş, bu konuya nereden vardı anlam veremedim, gerçekten. 4 parça ürün ayrı ayrı aldım, üçünde sıkıntı yaşadım. hayır yani arçelik’in sıkıntılı olması için ankastre setinde de mi problem yaşamam gerekiyordu?
  • arçelik alınacaksa alt seviyesi alınmaz en önemli hatadır, bütçe yetersizse profilo filan alsaydınız keşke. profilo da bsh tesislerinde üretilir ve cidden kalitelidir. 10 yıllık cm1001ctr çamaşır makinesini 2. el aldım, sıfır makinelerden çok daha sessiz çalışıyor!

    bütçe uygunsa zaten alman üretiminden şaşmayacaksın, bıçak olacak yalman bulaşık makinesi olacak alman

    (bkz: miele)
hesabın var mı? giriş yap