• murat paktarafından geliştirilen küratör bir yapay zeka botu.
    bu botun websitesi
    proje açıklaması
    "
    who is archillect?
    archillect [archive + intellect] is a synthetic intelligence (or artificial intelligence, depending on the point of view) made to find and share inspiring visuals over social media channels. she is a living inspiration archive. she is a digital muse."
    proje açıklamasında çalışma prensibi de açıklanmış.
  • arşiv ve zeka kavramlarının ingilizce karşılıkları archive ile intellect'in birleşiminden adını alan, sosyal medya kanalları üzerinden esin kaynağı görselleri bulan ve yine bu kanallar üzerinden paylaşan bir sentetik zeka veya bakış açısına bağlı olarak bir yapay zeka.

    mutsuz insanları yaratıcı sanatçılara dönüştürmek için twitter, facebook ve pinterest hesaplarından paylaşımlar yapıp yaşayan bir ilham kaynağı ve dijital müze olmak da amaçları arasında.

    anahtar kelime listesiyle beslenen bir algoritmaya sahip. arama sonuçlarını doğrudan paylaşmak yerine, sayfalar ve yayınlar arasında viki gezintileri** yapıyor ve görüntü, poster, son etkileşimler ve yayının görünür kitlesi gibi çeşitli öğelerle ilgili veriler topluyor.

    bu maddelerin sosyal yapısını, her birinden çıkarabildiği kadar çok veriyle haritalandırıyor. bu soyut yapı, olumlu sonuçları bulmasına yardımcı oluyor, daha da önemlisi, ilgili anahtar kelimeleri keşfetmesini ve sonunda da öğrenmesini sağlıyor.

    http://archillect.com/
    https://twitter.com/archillect
  • twitter'da 770bin takipçiyi geçmiş olan ve her 10 dakikada bir resim paylaşan yapay zeka
  • tamam paylaşımı ile gönlümü kazanan sayfa. görünce gözümde kalpler belirdi
  • aynı anda atatürk, "t a m a m" ve ypg içeren paylaşımlarıyla halkların demokratik melis'i olduğundan şüphelendiğim yapay zeka.

    bir de japonya'nın ekmeğini fazla yiyor.
  • teknik bilgiler yukarıda verilmiş. zaten çok anlamadığım bir konu olduğu için ben biraz bana göre artı ve eksilerinden bahsetmek istiyorum.

    2015 yılından beri takip ediyorum bu hesabı. ya da yapay zeka botu'nu. bir ara çok sıkıcı gelmeye başlamıştı, o dönem sessize aldım ve varlığını da uzun bir süre unuttum. yeniden hatırladıktan sonra şu an severek takip etmeye devam ediyorum. her 10 dakikada bir paylaşım yapması bazen göze çok gelebiliyor ama günün sonunda hesaba girip paylaşılan şeylere topluca bakmak da aynı derecede zevk veriyor. sayesinde bir sürü de yeni sanatçı keşfettim. çoğu fotoğrafçı olmak üzere geri kalanı da çizerlerden oluşuyor. paylaşılan şeylerin kaynak linklerini, paylaşılan şeye hemen mention olarak atan bir de kardeş hesabı var. (bkz: archillect links) bu hesabı da takip etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. nedendir bilmiyorum, bu kardeş hesap arada bir twitter tarafından askıya alınıyor.

    artıları:
    güzel şeyler paylaşıyor ve yeni şeyler keşfetmeyi sağlıyor.

    eksileri:
    10 dakikada bir paylaşım yapması bazen çok gelebiliyor ve aynı şeyleri paylaştığı oluyor. bu da sürekli aynı şeyleri görmekten hesabı sıkıcı hale getiriyor.
  • vay anasını meğer bizdenmiş ya la bu.

    twitter'da 1 milyon 200 bin takipçisi olan bot hesap.
  • bu yapay zekanın yaratıcısı murat pak adlı bir türk. yapay zeka diyorum çünkü bu sayfanın da bir yöneticisi yok. hesap kendi kendini idare eden, internet üzerinden topladığı görselleri belli bir algoritmayla yayınlıyan yapay zeka üzerine kurulu. ayrıca yapay zekanın yaratıcısı murat pak, paylaşımlara hiçbir şekilde dokunmuyor, engelleme yapmıyor. archillect sanal alemde popüler olan konular üzerinde fotoğraflar bulup paylaşımlar yaparak kendini geliştirmeye devam ediyor.
  • katıldığım fotoğraf topluluklarında bile çekim yapmak ve karanlık odaya girmekten çok yapılmış olan çalışmaları inceleyip, eleştirmekten müthiş zevk duyan biri olarak söyleyebilirim ki benim için tahmin edilemeyecek kadar iyi bir kafa dağıtma/ deşarj olma yolu sunmaktadır archillect. arada bir sitede dolanmanın ya da sosyal medyadan takip etmenin insana bakmayı bilirse gerçekten faklı bakış açıları ve ilham katabileceğine inanıyorum.
  • softcore paylaşımların artışı ile ai tarafından yönetildiğine inandığım oluşum. nasıl tık alacağını çözmüş namussuz, dozunu arttırıyor sürekli.
hesabın var mı? giriş yap