• sehremini lisesi'nden henüz geçtiğimiz yıl mezun olmuştur..
  • "harika, super" denilmesi gereken genc. fakat ben bir sure sonra bir sanssizlikla karsilasmasindan korkuyorum.

    cunku cok fazla "mukemmel" bu cocuk..
  • "harika, super" denilmesi gereken genc. fakat ben bir sure sonra bir sanssizlikla karsilasmasindan korkuyorum.

    cunku cok fazla "mukemmel" bu cocuk..
  • 30.01.1987 istanbul doğumlu. g.saray altyapısına 1999 yılında altıntepsi'den alındı. orta saha ve sağ kanatta oynuyor.
  • tekniği oldukça yüksek sağ kanat oyuncusu yıldız adayı tabii önce fiziğini geliştirmeli ve a takımda oynamalı
  • paf ligi'ne iki boy fazla, galatasaray a takımına bir boy eksik gelen, vestel manisaspor 'a pişmeye gönderilen sağ kanat oyuncusu..
  • böyle oynamaya devam ederse 2 ya da 3 sene içerisinde hem galatasaray'ın hem de milli takım'ın sağ kanadını coşturacak olan, süper lig'de yusufla birlikte futbol topuna en iyi hükmeden iki türk futbolcudan biri.

    fatih terim ikinci gelişinde, arda daha 16 yaşındayken, onu sezon başında kamplara götürüp hazırlık maçlarında oynattı. terim gönderildi, hagi geldi, hagi de gitmeden önceki son maçında arda'ya forma verip bir sonraki sezon için işaretler verdi. fakat gerets artık 19 yaşında olan bu futbolcuyu, sağ kanadı sabri ve hasan'a tapulayarak, manisaspor'a kiraladı.

    bu genç arkadaşımız manisa'da ne yaptı? geldiğinden beri her maç ilk 11di. gösterdiği performansla ümit milli takıma seçildi -ki daha küçük yaş gruplarındaki milli takımlarda senelerce forma giydi. ayrıca manisa'da alışık olduğu sağ açık yerine sağ bekte oynamasına rağmen çok önemli görevler üstlendi. yanal'ın taktiğinde savunmadaki bütün toplar arda'da toplanıyor ve arda geriden oyunu kuruyor. ayrıca sağ kanatta yapılan bütün kanat akınlarında ileri çıkıp, pas alabileceği boş alanlar arıyor. belli ki ersun yanal'ın onu bu bölgede oynatmasındaki bir sebep de, gençken ona savunmayı öğretip futboluna değer kazandırmak.

    peki 19 subat 2006 sivasspor galatasaray macinda ne oldu? arda yukarıda bahsettiğim gibi manisaspor'un savunmasındaki tüm topları kullanıp geriden oyun kurdu. karşısında önce bir başka umut vadeden isim aydın vardı. ilk yarı aydın'ı sahadan sildi. daha sonra karşısına hasan şaş geçti. futbolun her yönünde tecrübeli olan hasan sert oyunuyla onu korkutmaya çalıştı -hasan taraftarla yaşadığı çirkin olaylar nedeniyle de gergindi. fakat arda g.s. ceza sahasında hasan'dan kaptığı topla takımına beraberlik golünü getiren asisti şık bir bacak hareketiyle yaptı. bundan bir iki dakika sonra hasan da oyundan alındı.

    peki topa hükmeden bu oyuncu, g.s. sağ kanadında düşünülemez miydi, hasan'ı da sola çekip? veya kazmalıklarıyla usandıran, g.s. savunmasının zayıf halkası cihan'ın yerinde kullanılarak manisaspor'daki gibi geriden oyun kurdurulamaz mıydı, ki g.s.de popescu'dan beri bu işi layıkiyle yapabilen bir futbolcu olmadı.

    gerets'in heinz(aydın)-illic-saidou-hasan dörtlüsüne karşı hasan-ayhan-saidou-arda dörtlüsünün alernatif olarak sunup bitiririm uzayıp giden bu entryi.

    not: hıncal uluç bu adam için 2 senedir ribery'den iyi diye bas bas bağarıyor. bir keresinde de türkiye'nin yattara tipindeki tek oyuncusu olarak lanse etmişti. hadi biz sıfatsız sözlüğe yazıyoruz, hıncal ağanın söyledikleri niye çevirmiyorlar bu gerets'e.
  • gözbebeğimiz, nedir bu futbol, nedir bu terbiye, bu edep... allah bozmasın, önden giden abilerine benzetmesin...
  • bugün oynanan denizlispor maçında yine golünü atmış, enfes futbolunu süslemiştir. iyi ki gitmiş manisa'ya, pişecek dönecek yuvasına.
  • 15 nisan vestel manisaspor fenerbahçe maçında sakat olmasına rağmen forma giyip sanırım iki golde de pay sahibi olan gerçek bir galatasaraylı. iyi ki kiralamışız. aydın ferhat uğurs içeride, arda ile zafer dışarıdan yavaş yavaş örüyorlar zaferimizin duvarını...
  • vestel manisaspor'da oynadığı her maçta asist ve çalıma doyamamıştır. özellikle büyük takımlara karşı, (galatasaray ve fenerbahçe) müthiş bir performans sergilemiştir.

    15 nisan 2006 vestel manisaspor fenerbahçe maçından sonra 22 nisan 2006 fenerbahçe galatasaray maçında da keşke sahada olsa dedirten, türk usulü, edeb sahibi yattara.
hesabın var mı? giriş yap