• fakir, yoksul halkın kaybedeceği versus.
  • bir o kadar birlik olması gereken hoca futbolcu iken bir o kadar belki daha fazlası kadar itici olmaları şaşırtıcı. zira ikisinide zerre sevmeyen galatasaray'lı olsamda arda turan'ın kadroya almaması yüzünden fatih terimi eleştiremiyorum ama kendisinin de milli takımı bırakmasını istiyorum. ikinizden de tiksiniyorum.
  • ikisi de galatasaray'ı arka bahçeleri olarak görüp 'istediğim an oraya gidecem' mantığını taşıyor.

    asırlık camia için bu iyi birşey değil.
  • kesişim kümeleri gs olan vs.
  • benim anladığım şu; mesele gerçekten de prim falan değil, hatta bu konuda fatih terim b,iraz işgüzarlık yapıyor ve oyuncuların da hocaya kırgınlığı bundan.

    yazacaklarım tamamen farazi yorumlarımdır.

    benim anladığım kadarıyla barcelona' ya gidince iyice bir tarafı kalkan the bayrampaşalı, adam, gurur, yasin, kün fe yekün arda ile egolu eleman fatih terim arasındaki ego mücadelesinin bir sonucudur tüm bunlar, başka bir şey değil. milli forma için prim istenir mi istenmez mi mevzuu çok başka bir tartışma ama bence istenebilir. benim baklış açıma göre bu böyledir. her ülke de oyuncusuna prim verir. miktarını tartışabiliriz ama aynı şekilde milletvekili maaşları, harcamaları da dahil olmalı bu tartışmaya o zaman. bakanım, başkanım vs. diye birilerinin yaptıklarına ses çıkartılmazken tüm hesap futbolculardan sorulmaya kalkılırsa ayıp olur. neyse konuyu dağıtmayayım. daha önceki turnuvalarda da defalarca olduğundan emin olduğum şekilde oyuncular ile yöneticiler arasında şaka amaçlı başlayan bir olay olduğunu düşünüyorum ben bu prim mevzuunun. galatasaray uçağında da bu olmuştu, basketbol takımın galibiyetinin ardından hido' nun ''maddi manevi'' olayında da bu olmuştu, şimdi de benzer şey oldu bence. ki tekrar söylüyorum ben bunda hiçbir yanlışlık görmüyorum. mesele olayın ne kadar ciddileştiği v ne seviyelere geldiğidir. işte gelmesinin sebebinin de ego olduğunu düşünüyorum. arda' yı seversin sevmezsin ama bir gerçek var; ne arda, ne emre belöoğlu, ne volkan demirel ne de nefret ettiğiniz başka bir oyuncu çıkıp da bana şu akdar para vermezseniz milli formayı giymem falan demez. dememesinin sebebi vatan milelt sevgisi falan değildir, götü yemez. buranın nasıl bir ülke olduğu, insanların hassas noktaları belli.bunu düşünebilirler, ama bu şekilde asla dile getiremezler. zaten bu direkt denmiş olsa eleman terim çoktan bunu açıklardı. ama o da üzeri çok kapalı konuşuyor. çünkü iki tarafın da hataları var olayda bence.

    eleman terim dün 1 saat konuşup 5 dakikada söylenebilecek akdar bile bir şey söylemedi yine. ancak satır aralarından bir şeyler çekip çıkarıyorum işte. olay prim olsa, bu oyuncular bize bu kadar para verin dese eleman fatih çıkar tek tek söyler hepsine de yol verirdi ve kahraman olurdu. bir kişi de çıkıp elemana laf edemezdi. oysaki bence fatih terim, arda' nın başka şımarıklıklarının sonucu olarak prim olayında kendi lehine kullanabileceği bir şeyi yakalayıp buna patladı. zaten kanımca bayrampaşalının tepkisi de buna. mevzuu prim değil ama sen oradan vurmaya kalkıyorsun demeye getiriyor. ama iki taraf da ne özelde ne genelde her şeyi açık açık konuşamadıklarından mecburen etrafından dolanıyorlar her şeyin.

    fatih terim, 2. galatasaray döneminde kendisine bana bağırıp durma diyen felipe gibi türkiye futbol tarihinin en başka oyuncularından birine sırf bu çıkışı yüzünden yol vermiş bir adam bilirsiniz. arda ile karşılıkla başlayan ufak sürtüşmeler arda' nın siyasilerle de yakınlaşmasının ardından bir futbolcudan çok bir yönetici moduna girmesiyle zirve yaptı bana kalırsa. bu prim mevzuunda da arda, bir futbolcu gibi değil bir yönetici gibi fatih terim' i yok sayarak falan direkt üst tarafla konuştu benim tahminime göre. mesele şu kadar para verin de olabilir ama arda bunu kendi şahsi çıkarları için yapmadı. yani yaptı da maddi çıkarı için yapmadı. arda' nın o 500 bin euroya ihtiyacı yok, ama şakayla karışık başlayan mevzuuda kendisi takımın sesi olmak istedi, üstüne belirlenen primin dağıtımı konusunda var olduğunu düşündüğü adaletsizliği de bir futbolcunun dile getireceği şekilden daha kararlı ve inatçı bir şekilde üst tarafa dile getirdi. neden yaptı bunu? çünkü yapabileceğine inandığı ve bunu göstermek istediği için yaptı. ego! film de burada koptu. kendi egosunun zedelenmesine asla tahammülü olmayan eleman terim, bayrampaşalı, dua, adam, namaz arda' nın bu olayının ardından arda ile ciddi şekilde kapıştı bence.

    özetle; belki arda gerçekten tek derdi para olan biridir ki sanmıyorum ama öyle bile olsa bunu ''ben paramı istiyorum'' şeklinde dile getiremez. getirmiş olsa terim direkt söyler bunu. arda' nın kızgınlığı da buna. terim' in kendisini böyleymiş gibi göstermeye çalıştığını, bunu basın eliyle yaptığını sebep olarak da kendisini kıskandığını falan düşünüyor bence. terim ise arda' nın şımarıklıklarından, egosunu zedelemesinden rahatsız ama sen benim egomu zedeliyorsun diye arda gibi bir oyuncuyu kadrodan gönderemeyeceği için başka yollar arıyor. işte arda da bu prim olayının çarpıtılarak basına sızdırıldığını düşünüyor. düşünüyor düşünmesine de gerçekten prim pazarlığı yapıldığı için de çıkıp yok asla yapılmadı diyemiyor. size yansıtılan şeklinde dğeildi diyor.

    hido kameraların önünde bir espri olarak ''maddi manevi'' diyorsa kameraların olmadığı yerde neler nasıl konuşuluyordur düşünün işte.

    peki bence kim haklı; ikisine karşı da objektif değilim, fatih terim' e kırgınım, arda' yı ise sevmiyorum. vizyonsuz, eğitimsiz bir kasabalı kendisi benim için ama iyi futbolcu o ayrı. gösterişi ne kadar seven biri olduğunu da düşününce fatih terim' i haklı bulmakla birlikte seçtiği yolu haklı bulmuyorum. keşke arda ben seni takımda istemiyorum diyebilseydi. ama sanki bunu diyemeyip ya da dese dahi üstten kabul edilemeyeceğini bilip (çünkü arda birilerinin reklam yüzü) egosu iyice zedeleneceğinden fırsat kolladı. şöyle bitireyim; enes' in, cengiz' in, çağlar' ın olduğu bir milli takıma, siyaset de takımdan elini çekerse eğer sempati besleyebilirim tekrar, şimdiki takım ise umrumda değil.
  • fatih terimin daha az tiksindirici olduğu için kazanacağı versus.
  • futbol denince türkiyede konuşulan tek şey. sıkıldım valla
  • egoların savaşı
    paranın gücü
    hangisi daha itici
    hangisi daha iyi mafyacılık oynar

    ikiside türk futbolunda ki saygınlıklarını yitirdiler arda türkiye ye gelirse 1-2 seneye biter adam kendi ile kavga ediyor çünkü derdi var kavgası var helede o artis artis konuşmalardan sonra milli takıma dönerse yazıklar olsun hem onu çağırana hem de ardaya

    fatih hoca da artık eski saygınlığı yok ama kim ne derse desin tesadüf falan filana inanmam türkiyenin en kariyerli hocası
  • bugün biri diğerini elinin tersiyle kenarıya itmiştir..

    ben milli takım olaylarında fatih terim’e haksızlık yapıldığını düşünenlerdenim..

    hakkın yerini bulduğu böyle anlar, buzdolabının sarsılarak boşalması şiddetinde orgazmdan daha zevkli anlara çok güzel bir örnek..

    taktik maktik yok bam bam bam.
hesabın var mı? giriş yap