• havaalanlarında çalışan itfaiyeci. muhtemelen yapacak pek işleri olmuyor.
  • (bkz: arff)
  • en az 3000 tl maaş aldığını öğrendiğim memur kadrosu. ek ödeme-mesai-zımbırtı falan filan derken 4.000 tl'yi gören de varmış.
  • oldukça düşük puanlarla yerleşen memur kadrosu. bir de forumlardan okuduğum kadarı ile en rahat ve keyiflisi bu arkadaşlar oluyormuş, genel olarak bir yangın bir kurtarma durumu oluşacakta işte o zaman devreye giriyorlar. bir de itfaiye olduğundan eğitim tatbikatları vardır bu arkadaşların. daha önce 3001 kadrosu ile alınırken şimdi iki yıllık itfaiye ve savunmadan alıyorlar. yani en azından son atamalarda -kpss 2012/2- böyleydi. puanlarına baktım 67 ile yerleşmiş eleman genel olarak 73-69 arası bir ortalama.
  • sivil savunma ve itfaiyecilik önlisans mezunlarının görev yapabileceği memurluk pozisyonu.
  • arff isminin açılımı 'aircra rescue and fire fighng' olup anlamı “hava kurtarma ve yangınla mücadele’dir.
    bu işi yapan kişilere de 'arff memuru' denir.

    arff memurları genellikle nöbet sistemi ile çalışan, hava alanlarında çıkabilecek yangınlara müdahale etmek, uçaklara yakıt ikmali yapılırken yangın ihtimaline karşın uçak başında beklemek gibi görevleri olan dhmi personelleridir. maaşları oldukça iyidir.

    bu mesleği yapabilmek için 'itfaiyecilik' bölümü meslek yüksek okulundan mezun olunmalıdır. bölüm örgündür. açık öğretim fakültesinde bu bölüm bulunmamaktadır.
  • açılımı "aircraft rescue and fire fighting" türkçesi "gökteki huzurun yerdeki güvencesi" ucak kaza kırım, uçuş güvensizliği..vs uçağa dair her olaya müdahale...

    ayrica 5 mart türkiye arff memurları günü.. bu sene kutlamalarını afrin şehitleri için yapiyorlar...

    simdiden günlerini kutluyorum...
  • gerek fiziksel gerek zihinsel olarak yeterince bir şeylerle meşgul olamadıklarındandır ki ezici çoğunluğu(!) diğer birimlere mesnetsiz ve yalnızca kendilerinden beklenecek bir performansla saldıran "devlet memurları"dır. oysa her işini doğru(!) yapan gibi onlarda saygıya değer ve gösterir olmalıydılar. bir yerlerde birileri çok büyük yanlışlar yapıyor. çok uzak gelecekte, farkına varma olgunluğuna eriştiklerinde çok geç olmuş olacak.

    bu arkadaşların bu vurdum duymaz ve rahat batar durumunu gördükçe açıkçası gerçek emekçi itfaiye erlerine çok daha saygı duyuyor ve haklarını alamadıkları için üzülüyorum.

    bu hallerini görünce üniversitelerde ömürlerini çürüten, hayalleri öldürülen kardeşlerime haykırarak bu pozisyonlara yönlendirmek isteği uyanıyor. en azından daha iyi nesiller yetiştirecek. kazandığının ağırlığı altında karakteri ezilmeyecek ve kendini bilen insanlarla muhattap oluruz.
  • (bkz: airport barbeque and volleyball playing)

    ve tabiki de boşluktan bol bol dedikodu.
  • karşılaşmak istemeyeceğiniz meslek mensuplarındandır. uçakta ciddi bir sorun varsa ancak görebilirsiniz.
    arff memurları, itfaiyeciler, tahlisiyeciler, arama kurtarma personelleri, arka planda çalışırken, günlük hayatın akışında ancak başınızın (veya yakınlarda birinin başı da olabilir) belada olduğu anlarda karşınıza çıkarlar.
hesabın var mı? giriş yap