• arı sütü; işci arıların gırtlak bezelerinden salgılanan bir bal emülsiyonudur. kraliçe arının besini olup, besin değeri son derece yüksektir. tüm yaşamı boyunca arı sütü ile beslenen kraliçe arının ömrünün uzunluğuna da en önemli işarettir. diğer arılar sadece 2 ay yaşarken, kraliçe arının ömrü 6 yıldır. bu besinde, kraliçe arının niçin inanılmaz büyük (iri), uzun ömürlü, verimli ve diğer arılarla mukayese edildiğinde neden daha fazla enerjiye sahip olduğunun sırrı saklıdır. kraliçe arı, sadece arı sütü ile beslenerek günde 3.000 ve bu emülsiyon kraliçe arıyı sağlıklı ve güçlü tutmak için gerekli besinleri de sağlar.
  • hayatlarının ilk 2 günü bebek arılar (lavra), işci arılar tarafından yapılan özel bir karışımla beslenirler. işci arıların yutmaksızın çiğnedikleri, çiçek tozlarından yaptıkları ve başlarının üstündeki bir bezede sakladıkları özel bir madde ile karıştırdıkları bu maddeye biz arı sütü diyoruz. ilk 2 günde, bu kuvvetli protein gıdası bebek arıları (larvaları) küçük bir arıya dönüştürür. bu işlem gerçekleştikten sonra, işci arılar arı sütü üretimini azaltırlar ve sadece mevcut kraliçe arı ve bir sonraki sefer kraliçe arı olarak seçilen arı için üretime devam ederler. hem kraliçe arı hem de prenses arı bu gıda ile beslenmeye devam eder.
  • küçük küçük şişelerde satılır. pahalıdır. bir yaşlılara bir de küçümen çelimsiz çocuklara verilir.
  • kandaki hücreleri yenileyici ve kansere karsi etkili oldugu iddia edilmektedir.
  • ari sütünün kullanim alanlarinin asagidakiler oldugu belirtilmektedir:
    * kandaki hücreleri yenileyici.
    * kansere karşı etkili.
    * kalp ve damar rahatsızlıklarında.
    * tansiyon düzenleyci ve şekere karşı etkili.
    * zihinsel ve fiziksel gelişmelerde.
    * sindirim sistemi, verem, astım ve ünserde.
    * felç rahatsızlıklarında kalp atışını düzenleyici
    * damar genişletici, cilt ve saç rahatsızlıklarında.
    * sinirsel ve ruhsal hastalıklarda
    * iştah açıcı ve kuvvetlendirici.
    * büyüme ve gelişmeyi fiziksel ve zihinsel olarak yardımcı olur.
  • tıpkı e vitamini gibi hücre yenileyici, onarıcı ve yapıcı etkisi olduğu düşünülürse mükemmel cilde kavuşturucu.**
  • ari sutu oldugu iddia edilen, etrafta siselerce satilan ama aslinda bir kac grami yuzmilyonlarca lira olan $ey. ataturk orman ciftliginden edinebiliyorsunuz.
  • şişede dururken gözünüze iğrenç bir tadı varmış gibi gözükebilir fakat çok lezettlidir,insanın yedikçe yiyesi gelir.tadına aldanıp fazla yenmemelidir,azı karar çoğu zarar bir üründür.lakin olur da kendini tutamayıp fazla tüketen erkekler için tavsiyem o gün evden çıkmayın,çıkarsanızda bayanların yoğun bulunduğu yerlere gitmeyin,çayıra çimene gidin dağa çıkın.süper enerji verir,besleyicidir,insan kendini 98 oktanlı benzin konulmuş ferrari gibi hissedebilir.
  • ışık, metal ve ısıdan uzak tutulması gereken doğa mucizesidir. bu durumda tüketilirken ve arılardan alınırken ahşap aksamlar kullanılmalı, güneş ışığından uzak tutmak için koyu renkli cam kavanozlarda ve 5 derecenin altında saklanmalıdır. bunlar göz ardı edilirse arı sütü bütün besin değerini yitirir. yani eczane raflarında satılan arı sütünden kimseye fayda gelmez. salep kıvamında ve ekşimsi bir tadı vardır. saf satılmaz, balla karıştırılır; bu hem arı sütünün dayanıklığını arttırır, hem de alınacak miktarın belirlenmesini kolaylaştırır. güvendiğiniz bir yerden almıyorsanız elinizdeki küçük kavanozda kaç gram saf arı sütü olduğunu bilmeniz mümkün değildir. günde 500 mg ya da en fazla 1 gr tüketilmesi gerekir, fazla miktarda alsanız bile maddi yük olmaktan öteye gitmez, faydasını arttıramazsınız. bütün bunların yanında gizemli bir maddedir, zira içinde henüz bilimin tespit edemediği madde ya da maddeler bulunur. kısırlık tedavisinde * olumlu sonuçlar verebildiği gibi, psikolojik açıdan da iyi gelir, durduk yerde ekistiradan mutlu olmanızı sağlar. kısaca doğanın mucizesi işte.
  • dyn abeille yani dinç arıların ürettiği kraliçe arıyı beslemek için kullandığı çok yararlıdır siiddetle titreyerek tavsiye edilir, sonra dualar kbul edilirrrrr zzz
hesabın var mı? giriş yap