• istanbul'da kagıthane ilçesine baglı ufak bir yerle$im merkezi. diger ismi hasdal'dır. kemerburgaz yolu üzerinde bulunur. otobanın kenarında, metro otobüslerinin duragının arka tarafındadır.
  • kemer country'ye gidi$ ve geli$lerde lüks otomobillerin geçmek zorunda olduklari, $ehirlerarasi otobüs firmalarinin yolcu indirme bindirme yeri haline gelmi$ dagba$i yerle$im yeri.
  • devlete ait hazine arazisinin nasıl peşkeş çekilip hiç edildiğinin kanıtı olan semt.

    2002-2003 senesine kadar böyle bir yerleşim yoktu. sonra ne oldu, ne bitti bilmiyorum, otobüs firmaları bir anda buraya girmeye başladılar. hem de hepsi! hem de zorla! hemen tüm otobüs firmalarının yazıhanesi kuruluverdi buraya. nerede miydi yazıhaneler? bir anda yeşilliğin ortasında peydahlanıveren bir caminin altında. e tabi, böyle işlerin olmazsa olmazıdır cami, inşaatı farketsen bile yıkamazsın, yemez. din düşmanı mısın lan sen?

    böyle böyle cortladı arıcılar. o camiyi oraya yapıp altına yazıhaneleri açtıran, bir şekilde otobüs firmalarını oraya sokturan herif zengin oldu. peşinden de gerisi geldi, caanım orman her gece biraz da piç edildi, iğrenç çirkin beton binalar yapıldı pislik herifler tarafından. sonra kemerburgazlı zenginler kemerburgaz'ın da dışına çıktı, falan fıstık.
  • aynı zamanda ordu'nun mesudiye ilçesine bağlı bir köy.
hesabın var mı? giriş yap