• mitolojik bir $ahis. akabinde buradan hareketle urunlerini isimlendiren artema'nin armatur serilerinden birinin de ismidir.
  • arion, midillide yaşayan çok yetenekli ve ünlü bir ozan imiş. günün birinde dünyayı dolaşmak istemiş, pılısını pırtısını topladığı gibi bir gemiye atlayıp korinthos'a gitmiş. halk ondan o kadar etkilenmiş ki, kralları periandros onunla tanışmak istemiş ve kısa sürede çok iyi dost olmuşlar. zamanla bestelerinden kazandığı seveti ne yapacağını bilemeyen arion, italya ve sicilya'yı da görmeyi istemiş, şarkılarını ve şiirlerini bir süre bu ülkelerde söylemiş , ününe ün, servetine servet eklemiş. nitekim dostu periandros'u özleyip geri dönmeye karar vermiş, korinthos'lu bir geminin tayfasıyla pazarlığa girişmiş, anlaşmışlar, ama denize açıldıklarında tayfaların aralarında fısıldaşarak kendisi için korkunç bir plan hazırladıklarını işitmiş; plana göre denizciler onu suya atıp paralarının üzerine oturmayı hedefliyorlarmış. zavallı adam gemicilere paralarımı alın, ama hayatımı bağışlayın diye yalvarmış, adamlar bana mısın dememişler. bunun üzerine arion, en güzel elbiselerini giyerek bir gece önce rüyasında gördüğü tanrı apollona dua etmiş ve son isteği olarak denize bakarak sazını çalmayı dilemiş. öyle güzel ve içli çalmış ki, apollon'un kutsadığı yunuslar geminin etrafında belirip dinlemeye başlamışlar. arion şarkısını bitirince denize atlamış, ama yunuslardan biri hemen onu sırtına alarak yunan kıyılarına kadar taşımış. haydut denizciler korinthos'a dödüklerinde, merakla arkadaşının nerede olduğunu soran kral periandros'a, ozanın denize düşüp boğulduğunu söylemişler, ama tam o sırada arion çıkagelmiş. periandros gemicileri çarmıha gerdirmiş, apollon da sevdiği bu ozanı kurtaran yunusu gökyüzünde bir burca çevirmiş.
    hikayesi böyledir, aynı zamanda arion dithyrambosu ilk defa söyleyen ozan olarak da bilinir ve bazıları bu nedenle onu, trajedyanın babası olarak görür.
  • nesilda$ım mitolojik yazar.
  • yolladığı enerjisiyle gözlerimdeki ışığı arttıran, uzaktan hissedebilme ve tedavi edebilme yeteneğine sahip olduğuna inandığım ama en önemlisi susuşabildiğim * ender insanlardan.
  • andre campra'nın bir kantatı. flüt, klavsen ve bass de viole ile insan sesinin raksi belki de. sonundaki atipik resitatif spoiler içeriyor. zaten hikâyeyi bilenlerse zevkle dinliyor...
  • kieslowski'nin üçlemesi gibi 3 kardeşin biri bu kişi. hepsi tek tek harika. üçü bir arada olursa kaymaklı ekmek kadayıfı. bir de müjdeli haberler verdi bana bu son zamanlarda öff.

    keyif verici madde.
  • bugün, "bir iyi haber, bir kötü haberi götürür" düşüncesine bir adım yaklaştıysam, sebebi bu insandır. tesadüf olmayan karşılaşmamdır kendisi.
  • yerli pop şarkıları çalan bir yunanistan radyosu..
  • (bkz: aion)
hesabın var mı? giriş yap