aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • yerde yatan, bir yandan kıpırdayıp, bir yandan ıııh aaahh diye inleyen dayak yemiş adamın boynundan nabzına bakıp "yaşıyor!" diyen polislere sahip dizi.

    adam bu saçmalığa dayanamayıp öldü o ayrı.

    yoğun istek üzerine link: https://youtu.be/6txlji1u7o8?t=2942
  • hayatimi borclu oldugum dizi. trafik kazasindan sonra 6 aylik komadaydim. tum ailem perisan haldeydi. bir turlu uyanmiyordum. bir gun televizyonu acmislar arka sokaklar varmis. hemen kalkip kapatmisim. kendilerine tesekkur ediyorum...
  • mistisizm ve felsefe yüklü bölümlerini izlemeden uyuyamadığım fantastik dizi. hüsnü ve ailesinin başından geçen gizemli olaylar favorim. ayrıca rıza babanın baba ünvanını nasıl aldığını acilen bir flashback veya sabitle açıklamalılar zira bu olay dizinin en büyük gizemi. yıllardır bu olayı merak etmekten uyku uyuyamadım.
  • şu an yayınlanan bölümünde, bıyıklı polisin otelin bir haftalık güvenlik kamerası kayıtlarını almak için otel çalışanına 4 gb lık flash diski uzattığı dizi.

    tost makinesiyle çekildi herhal görüntüler.
  • bu dizide enteresan bir şekilde hiç kurşun izi kalmaz etrafta. müthiş teknolojik bir dizi. çok gerçekçi yani... bir de senaristlerin zekasına hayranım genelde 6-7 kişi gezen ekipte herkes olayın hikayesini biliyor ama birbirlerine anlatıyorlar ve sürekli birbirilerini tamamlıyorlar.

    örnek;

    - kadın yoldan çıkıncaaa...
    + bir plan yapıp...
    * ortadan kaldırdı.
    - böylece suçuuu...
    + başkasına atabilecektiii
    * aferin çocuklar süper iş çıkardınız. dağılabilirsiniz...

    bu ne lan?! oyuncu saıyısı o kadar çok ki hababam sınıfındaki gibi herkes iyi kötü bi replik söylesin istiyorlar herhal. ahahah...
  • türkiye'nin en iyi polisiye dizisi! yersen!

    ilk zamanlarda bizim ufaklık bakıyor diye biz de göz ucuyla bakıyorduk diziye. zaman içerisinde bağımlılık yaptı meret! yemekten önce bir bölüm almazsam yediğim yemekten bir şey anlamıyordum. bağımlılık yaptı, müptezel oldum.

    işin esasında kafa yormayan bir dizi. dizinin sonunun nasıl biteceğini bilmemize rağmen oturup izliyoruz. kafa yormuyor, şüphe oluşturmuyor. hani bazen sadece ses olsun diye televizyon açılır ya, bu dizi de o hesap.

    neyse arka sokaklar başlığına girince kahramanlarımız! tanıtan bir yazının mevcut olmadığını gördüm. nerden baksan 10 senedir devam eden, aynı bölümünü kaç kez izlediğimi bile hatırlamadığım bu diziye ait bir guide oluşturmaya karar verdim.

    şimdi karakterleri tanıyalım:

    - rıza baba: istanbul emniyet müdürlüğü asayiş şube’de emniyet amiri. ekibin lideri, çimentosu, babası. sezgileri, iradesi ve tecrübesiyle kendini mesleğine, ailesine, hayata adamış bir adam.

    aslında rıza baba istese atomu bile parçalardı ama kendisini mesleğe adamış olduğundan ve tavassuttan uzak durduğundan bu mevkiye gelebilmiş. bir dönem bütçe müdürlüğüne sürülmüş ise de, bir şekilde yine ekibin başına dönmüştür.

    efsanevi bir karakter. örnek vermek gerekirse, adamın biri gözünü kırpmadan 10 kişiyi keser doğrar ama rıza baba ''hadi bırak o bıçağı evlat'' dediği anda bu cani ruhlu adam süt dökmüş kediye döner.

    bir ara başka bir birime sürülse de , allem etmiş kallem etmiş ekibin başına dönmüştür.

    adam pisliğin teki çıktı rıza baba , rıza baba facts başlıklarında bahsi geçen şahıs rıza baba'dır. rıza baba'nın led ampullü istanbul haritası şeklinde tabir edilen haritası ile tüm istanbul'a hükmetmektedir. bu gücün en önemli destekçisi ise beyaz minübüstür. misal rıza baba, büyülü minibüsü ile beykoz civarında dolanmaktadır, taksim'de bir olay olduğu anonsu geçilince minübüs adeta ışınlanır.

    rıza baba, bir kişi için ''fazla ceza alması için elimizden geleni yapalım'' dediyse, vay ki o adamın haline. rıza baba; yasama, yürütme ve yargıyı bir potada eritmiş nadir insanlardandır.

    son olarak kendisinin veciz bir sözünü entrymize eklemeyi borç bilirim
    ---------- bu meslekte, yaşamak da ölmek de bir ekip işidir, yaşamak da, ölmek de -----------

    mesut : özel ekibin komiserlerinden. 90’lı yıllarda doğuda özel harekat’ta görev almış. bu görevden kalma travmalarla dönmüş istanbul’a. oğlu tunç’u neredeyse tek başına büyütmüş-büyütmekte. işinde de özel hayatında da sert-sivri. ama aile içinde, yani ekipte, sevilen sayılan bir ‘ağabey’.

    ekibin sert elemanı. dizel motorlu araba gibi gülüşü, sorgularda içinden hulk çıkması gibi kendine has özellikleri var.

    hüsnü çoban: ekibin rıza baba’yla birlikte en eskisi. istanbul pahalılığında beş çocuğu ve karısını tek polis maaşıyla geçindirmeye çalışıyor ve bunu zor da olsa başarıyor. ekibin gülümseyen-gülümseten yüzü. başına gelen türlü aksiliklerden yılmayan, insani sıcaklığını asla kaybetmeyen bir yurdum insanı.

    her bölüm karısı suat'ın bir olayı ile ugrasıyor. her ne hikmetse, suat ne zaman bir mevzuya karışsa televizyondan ya da telsizden öğreniyor. telsiz bunlara özel bir kanal açmış herhalde.

    murat : özel ekibin hızlı komiserlerinden. mesleğe neredeyse rıza baba’nın elinde başlamış. hayatının her aşamasında mesleği ve ekip arkadaşları var, burada sevmiş –evlenmiş-baba olmuş-ayrılmış. ama aileden hiç kopmamış. işinde hırslı, başarılı. sakin gibi dursa da patlaması bela.

    murat'ın en önemli özelliği kapı kullanmaması. bölümlerin büyük bir çoğunluğunda pencereden, bacadan, balkondan eve girmektedir. genelde suçluya arkadan yanaşır. suçlulara ön cepheden müdahale ettiği de görülmüştür ama hoplama - zıplama dedin mi akla murat komiser gelir.

    zeynep : çocukluğundan beri başka bir meslek başka bir hayat istememiş, şehit polis memuru babasının izinden gitmiş ve polis olmuş. trafik şube’deki görevinden özel ekibe geçişiyle hayatı tamamen değişmiş. murat’la da burada tanışmış, aşkları böylelikle başlamış. evlilik ve çocuktan sonra bir süreliğine yurt dışı görevde bulunsa da dönüp dolaşıp istanbul sokaklarına ve ailesi gibi sevdiği insanların yanına-ekibe geri dönmüş.

    zeynep komiser en önemli özelliği ölümsüzlük şerbetinden içmesi. gerçi 292.bölüm itibariyle hakkın rahmetine kavuştu ancak ondan önceki bölümlerden nice ablukaları yarıp çıkmış, azrail'i çalım manyağı yapmıştı.

    melek : narkotik şube’den özel ekibe transfer olan melek, ekibe son katılan komiser. başından bir evlilik geçmiş şirin isminde bir kızı var. annesi ve kızıyla birlikte yaşıyor. uzun süre boğuştuğu zorlukların ardından ekibe ve yeni görevine alışması, melek’in de hayatını değiştirmiş.

    ali: rıza baba'nın damadı. ekipteki keskin nişancı.

    ekip içerisinde lale olarak tabir edilse de özellikle son sezonlarda mesut gibi bir ses tonuna kavuştu.

    doktor yavuz: murat komiserin kardeşi. aslında doktor yavuz başlı başına bir entry konusu olabilir. türk tıp tarihine damga vuran isimler arasında muhakkak ki doktor yavuz ismi altın harflerle yazılmalıdır. tıp ilmini yalayıp yutmuş bir arkadaşımızdır. kadın doğum, üroloji, ortopedi, beyin ve sinir hastalıkları, kardiyoloji, fizik tedavi ve daha niceleri. doktor yavuz, bir sağlık sorununa teşhis koymamışsa o hastalık henüz bulunmamıştır. bu durum ülke çapında bilindiğinden, kartal'da yaralanan bir hasta bile taksim ilk yardıma götürülür. çünkü sağlığımızın teminatı doktor yavuz oradadır.

    doktor yavuz tam bir jokerdir. misal geçen gün halı saha maçı kadromuzdaki 1 kişi sakatlandı. hemen doktor yavuz'u aradık. biz pendik'teyiz, doktor yavuz üşenmeden atladı geldi. bizim arkadaşı tedavi ettiği yetmezmiş gibi 7 gol atarak bu alandaki klasını da gösterdi.

    şimdilik bu kadar yazalım. aklımıza geldikçe, bizim ufaklık izlemeye devam ettikçe yeniden yazarız belki.
  • şimdi yalan yok, ben bu diziyi izliyorum. "kanal değiştirirken denk geldim", "dedem izlerken gözüm takıldı" ayaklarına yatmayacağım.

    benim bu dizide anlamadığım bir şey var. memurlarda bu kıdem işleri nasıl yürüyor pek de bilgim yok ama bildiğim kadarıyla polisler belli bir yıldan sonra kıdem alıyorlar, rütbe alıyorlar.

    rıza baba dizi ilk başladığında başkomiser idi. yine ilk sezonda rütbe alarak emniyet amiri oldu.

    lakin dizi başladığından beri komiser olan mesut ve hüsnü çoban aradan geçen 9 yıla rağmen hala komiser. şimdi wikipedia'dan da baktım, akademi mezunu komiserlerin rütbe bekleme süresi 4 yıldır, memurluktan sınavla komiser yardımcısı olup, yükselip gelenlerin de 6 yıldır diyor.

    hadi mesut arada milletvekili oğlu dövüp kıdem tenzili alıyor diyelim. peki sürekli takdir alan, berat alan hüsnü çoban niye 9 senedir komiser lan? artık en azından başkomiser falan yapsanıza şu adamları. yine wikipedia, akademi mezunu başkomiserlerin rütbe bekleme süresi 3 yıldır diyor.

    oha lan dizi başladığında komiser olan sicili pırıl pırıl hüsnü çoban'ın akademili olduğunu varsayarsak şu saatte emniyet amiri olması lazımdı. akademili değilse bile en azından başkomiser olmalıydı.

    yanlışım varsa düzeltilmesini, yanlışım yoksa senaristler tarafından bu hususun dikkate alınmasını saygılarımla arz ederim.

    edit: rıza baba'yı müdür yaptılar sonunda. ama ötekiler hala komiser.

    ikinci edit: hüsnü çoban da başkomiser oldu.
  • geçenlerde televizyonun karşısına geçmiş, çılgınca zap yaparken izleyecek birşey bulamadım, açtım izledim ve şöyle bir diyaloğa tanık oldum;

    --- spoiler ---

    adam bıçağı kendi boğazına dayamış bir şekilde 'yaklaşmayın, keserim kendimi' diyor.

    bizim bıçkın polis de 'at o bıçağı yoksa ateş ederim' diyor.

    ahahahaha abi siz neyin kafasını yaşıyorsunuz ya?!

    --- spoiler ---
  • engin başkomiyi ameliyat eden kürşat hoca tıbbın anasını sikmiş.

    1 ampul adrenalin, yarım dakika sonra 4 ampul adrenalin, sonrasında 10 ampul bikarbonat verdi. ritm kontrolü yapmadan 2 kez defibrile etti. şimdi soruyorum kürşat hoca neden tıp?
  • ilk çıktığı dönemden beri eleştiriyoruz, yeriyoruz ancak bir yönden çok büyük hakkının yenildiğini düşünüyorum. o da bu dizi gibi yapımları takip eden genelde sosyoekonomik olarak altlarda bulunan kitleye bir şeyler verebiliyor oluşudur. yıllardır akşamları işten eve gelip de yorgunlukla tv karşısına çöktüğümde haber öncesinde bu program oluyor. çocuk gelinler, kumar, töre, uyuşturucu, terör gibi onlarca toplumsal konuda bilinç yaratıyorlar. bunun kötü bir şey olduğunu zihinlere sokuyorlar. alt sosyoekonomik tabaka içinde yetişen gençlerin genelde yatkın olduğu türlü türlü illeti rıza baba figürüyle babacan bir tavırla irdeliyorlar. sadece bu yönden başarılı buluyorum. onun haricinde kan bile dökülmeden vurulanlar, üstüne üstlük anında ölenler, onlarca kurşun sıkılmasına rağmen bir tek kurşundeliği bile olmayan araçlar, basit kurgu, vasat senaryo... onlarca kusur, onlarca sorun ancak mainstream medya içinde bu tip şeylere de ihtiyacımız var. varsın gençler kurtlar vadisi izleyeceklerine bunu izlesinler de saçma sapan yollara düşmesinler.
hesabın var mı? giriş yap