• yemin ediyorum bu çevre özenerek seçilmeli arkadaş. dur dedim ariyim şunları sırasıyla aynı evi paylaşacağım adamları aradım ve şöyle diyaloglar yaşandı;

    bzay; nabion la?
    1. arkadaş; abiğ ben seni 5 dakika sonra ariyim abiğ 2 tane kanhal var peşimde laaaaahuuahaan
    bzay; olm çok da fena havlıyorlar lan arkadan duyuyorum run gökhan run. hohoahahah.
    1. arkadaş; huaaaaaaaaaaaaaaaa.

    bzay; müdür ne yaptın?
    2. arkadaş; kanka napim. yine başımı iş aldım dur dur.
    arkadan gelen kızın sesi; ben bu hayvandan şikayetçiyim ya. kullandı attı beni orospu çocuğu ya.
    2. arkadaş; lan ne kullandım attım? memur kardeş bu geldi kendi bana verdi şimdide suçluyor. böylesini cezalandırın abi. başgaan nedir bu karı milletinden çektiğim ya.
    bzay; olm yarrağı yedik ya edirne de daha beter olursun sen amk hahah
    2. arkadaş; al bu kızı memur kardeşim, beni kötü emellerine alet etti bu kız ya hohoahahah alla aşkına broo şu tipime 2 defa bak. nereye gitsem 10 tane hatun yazıyo zaten ciddi ciddi bununla mı uğraşıcam ben? alın bunu gitsin.
    arkadan gelen kız sesi; memur bey yalvarırım bu hayvanı alın götürün ya.
    2. arkadaş; başgaan, galiba bu gece kodesteyiz hadi öptüm seeenii

    insanın arkadaşlarını cidden eleye eleye seçmesi gerek...
  • 20'li yaşlarda en geniş sınırlarına ulaşıp, 30'ların başında yavaş yavaş uzay mekiği modülü misali yaşanan kopmalarla 30'ların ikinci yarısına doğru kalan sağlar ile yolun geri kalanına devam edilen çevredir.

    30'lu yaşlar önemli bir dönemeçtir. birbirinden alakasız bir sürü etken ile arkadaş çevreniz giderek seyrelmeye başlar; iş değişikliği, taşınma, evlilik, çocuk, vb. gibi konular ile insanların öncelikleri baştan aşağı değişiverir.

    20'li yaşlarda haftanın bilmemkaç günü görüştüğünüz türlü türlü maceralara atıldığınız can ciğer kuzu sarması arkadaşlar ile birden senede 1-2 defa görüşür hale gelirsiniz.

    sizin boş vaktiniz ötekine uymaz berikinin buluşmasında öbürünün işi çıkar falan derken hayat geçip gidiverir.

    "abi özledik bi' görüşelim yaa"
  • insanın hayatını şekillendiren en önemli unsurlardan biridir.

    özellikle gençlik donemlerinde oluşan arkadaş çevresi geleceğiniz üzerinde çok etkili bir şekilde rol oynar.
  • (bkz: itle yatan bitle kalkar)

    aslında bir anlamda kişinin kendi için çizdiği yolu, hayatta durmak istediği yeri ifade eder arkadaşlık tercihleri.

    hani siyasiler için "çalıyor ama çalışıyor" gibi bisey denir ya,
    arkadaşlık ilişkilerinde de benzer bir toleransı (?) göstererek yaptığınız duygusal yatırım, son derece ölü bir yatırım oluyor uzun vadede (siyasi olarak olduğu gibi)
    hatta bu yanlış tercihler kişiyi dibe çeken, ilerlemesine engel teşkil eden ve hatta onu bulunmak istediği noktadan çok daha niteliksiz bir noktaya kitleyen bir etken haline gelebiliyor

    ta 15 yıl öncesinden dostlugumun olduğu, ama son yıllarda hayat gailesinden dolayı gorusemedigim arkadaslarla (eski muhitime taşınmam vesilesiyle) yeniden sık görüşmeye başladık...

    yıllar bize neler katmış, hangi ayrı yollardan yurumusuz, su an neredeyiz... gerçekten mutluyum tekrar birbirimizi bulduğumuz için.

    öyle düzgün, saygıdeğer, iyi kalpli ve dost canlısı insanlar ki...gerçekten şanslı hissediyorum arkadaş cevreme baktığımda kendimi.

    ama aslında sans değil bu. ben seçtim çünkü bu çevreyi.

    erken yaşlardan itibaren, doğru ilişkilere, düzgün insanlardan oluşan bir çevreye duygusal yatırım yapmak çok önemli bu anlamda.
    ve galiba insan bunu biraz da ailesinden görüyor, öğreniyor..

    son olarak bir jung sözüyle bitirelim;
    "ben başıma gelenlerin sonucu değilim,
    ben olmayı seçtiğim kişiyim"

    arkadaş çevreniz, aslında olmayı seçtiğiniz insanı yansıtır büyük oranda.
  • bir kişinin nasıl biri olduğunu anlamak açısından çok önemlidir.
    bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim diyen atasözüne katılıyorum.
    insan annesini, babasını, doğduğu yeri seçmez ama eşini dostunu kendi seçer, seçmelidir en azından.
  • tek başına söylendiğinde sanki pek bir anlamı olmayan ancak içten içe bastırılmış ve gizlenmiş derin anlamları olan kelime topluluğu. insan tek yaşayamaz, çevresi ile yaşar, yanındakilere destek olur ve yardım ister. birileriyle birlikte yaşar.
    hayata genelde kan bağıyla yada bazı yasal bağlarla başladığı ailesiyle başlar, sonra kendi zevki ve tercihine göre -kendi dengine göre arkadaş çevresiyle devam eder. aile seçilemez, elde ne varsa idare edilir, nadiren aile konusunda çok şanslı olunabilir ama genelde aileler sıkıntıdır. aile kurmak bu sıkıntıyı kabul etmektir, aile kuranlar sıkıntılıdır.
    ama arkadaş çevresi yürütmek sürdürmek gerçek demirden taşak gerektirir. maddi yada manevi olanak gerektirir. arkadaş ilişkisini sürdürmek ciddi istikrarlı sebep gerektirir. şanslı olmak da gerekir, arkadaşlık için. tek taraflı yapılacak şey değildir. bir çocuk bile tek başına yapılabilir. bir gecede halledilir. 9 ay sabredilir. bir çocuk çok kolayca yapılabilir, evlilik ve aile de aynı şekilde dahil edilir. yasayla bağlayabilir bir insan başka bir insanı. aile toplum tarafından desteklenir.
    arkadaşlık zordur. bunu birkaç kişiyle yapmak çok zor. arkadaş çevresi oluşturmak zordur. yaş ilerledikçe özellikle daha da zorlaşır. yalnızlık başlar.
  • insanın hem ufkunu hem de yolunu belirler, çok önemlidir.
  • zaman içinde bireylerin kendilerini yaklaşık hızlarda geliştirerek evrilmesi gereken, aksi taktirde uyuşmazlıkların baş göstereceği önemli oluşum
  • kesinlikle özenerek seçme kısmı çok doğrudur. benimkilerin bir kısmı viking çakması gibi dolaşıyor. siyah saç beyaz ten kombinimi; "sus lan cadı, vampir" demek suretiyle kınıyorlar. ben ise sarı doğmadığım için şükrediyor ve onları ezikliyorum. geçinip gidiyoruz.
  • alayı doktor olunca size biraz tuhaf bakılıyor. (bkz: hastalık hastası)
hesabın var mı? giriş yap