• gerçek ismi nikoleta tsapra olan yunan kadın şarkıcı. serenata isimli şirincik parçasıyla tanıdım, ardından başka güzel parçalar da geldi. hakkında birkaç kelam öğreneyim diye internete göz atınca, kendisiyle ilgili sınırlı sayıda bilgiye ulaşabildim. yunanistan'da bir dönem seveni bol bir sanatçıymış ama ülke dışında çok popüler olmamış sanırım. karşı kıyının müziklerinden yeni sesler dinlemek isteyenler için:

    http://www.youtube.com/…0zfuxfmsko8&feature=related
  • o kadar derinlere iner ki arleta'nın sesi içinizde, hiçbir gücün erişip de kirletemediği o tertemiz ilk sevginize ulaşır, annenizin sıcacık kucağına alır kalbinizi, sıkmaz, bırakmaz, ordasınızdır, ama aynı zamanda yavaşça kaybolup gidersiniz, denizi, geceyi, zeytin ağaçlarını, güneşin teninize değişini rüzgârın o dokunuşla oynayışını hissedersiniz.

    zitate na sas po şarkısına ilişkin şu yorumu böyledir işte, şarkı bambaşka şeyleri anlatır ama sözleri ve yunanca'yı bilmez de dinlerseniz, şu yukarda yazdığım cümleyi hissedersiniz.

    sözleri bilip de dinleyince ise, bu insana hayran olursunuz.

    tanım: yunan mitolojisinde afrodit.
  • yunan muzisyen.
  • son derece rahatlatıcı, usulcacık ruha dokunan sesin sahibi, yunanistan'da neo kyma (yeni dalga) adlı müzik akımının önemli isimlerinden. idi. uzun zamandır kötüye giden sağlığı el vermedi, geçtiğimiz 8 ağustos'ta vefat etti.
    o güzelim sesi başka alemlerde yankılanacak artık...
    kalo paradeiso!

    https://www.youtube.com/watch?v=6qrxlqbcbua
  • mia fora thymamai şarkısı, "ruhumu dinlendirenler" listesine eklenmiş olan rum şarkıcı.
  • sözlükte bir şarkısı hakkında yazılan entry sayesinde tanıdım. neyse ki burada hala daha güzel insanlar var.
    ilk dinlediğim şarkısı, ta ısiha vradia idi.
    bu şarkıyı defalarca; günlere ve aylara yayıp dinledim, sürekli. arada hala açar dinlerim, ilk kez dinlemişim gibi her defasında...

    bu albümü çok güzel, dinlemek isteyenlere öneririm, link
  • erhetai kryo diye bir şarkısı var, birinin bu şarkıyı yapabilmesi için allah filan olması gerekiyor, haliyle tapıyorum.
hesabın var mı? giriş yap