• gayet lezzetli ürünleri olan bir çiğköfte zinciri. çiğköfteleri lezzet açısından komagene, aziz usta, adıyamanlı çiğköfteci vs. rakiplerine çok yüksek oranda fark atmaktadır. acısı ve kıvamı gayet yerindedir. her gün yesem bıkmam, o derece yani. "etsiz çiğköfte"nin en iyisi diyebilirim.
  • ürünleri tatlıses çiğ köfte'yi bile geride bırakacak kadar lezizdir. ayrıca çiğ köftenin yanında verdikleri yeşillikleri de birçok firmanın aksine ''gerçekten'' yıkarlar. yani hijyen + muhteşem lezzet = daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu.
  • hiç tartışmasız istanbul'daki en lezzetli etsiz çiğ köfteyi yapan zincirdir. evimin dibinde olması son derece mutluluk verici olmakla birlikte, arada geçtiğim cadde ve sokaklarda mini mini şubelerinin açıldığını görmem olur da bir gün taşınırsam zorda kalmayacağımı düşündürerek bünyemde rahatlamaya sebep olmaktadır. ayrıca yemeksepeti'ne bir an önce girmesi yegane temennimdir zira ev dışında olunca komagene falan bildiğin attan inip eşşeğe binmek olmaktadır sözlük.
  • gunlerdir agzim sulanarak dusledigim cig kofteyi dun aksam evime getirmis cig kofteci. en azindan ilk isirigi alana kadar dusledigim cif kofte oldugunu dusunuyordum.

    sevgili arsamiea,

    sana ilk ve son sorum cig kofte durumun icinde rokanin isi ne ? bildigim kadariyla cig koftenin anavatani ic anadolu ve dogusu. sosyal bilimler kitaplarini karistiriyorum, roka ege ve akdenizde yetismekte. ne ara oradan oraya uzandin, nasil bir hastalik gecirdin, nasil bir ruh hali icerisindesinde aklina cig kofte durume roka koymak geldi. benim burada ne isim var dercesine yapraklarini porsutmus rokaya mi uzulsem, cig kofteye mi.

    arsamiea,

    cig kofte dedin mi akla marul, yesil sogan, limon ve nar eksisi gelir. racona uy, adami hasta etme.
  • çok güzel bir kıvam tutturmuşlar. daha iyi bir çiğköfte tadıncaya kadar bu lezzetten vazgeçmem.
    (bkz: lokum gibi)
  • fiyat/performans olarak zirvede yer alan çiğ köfteci.
  • kimse sormamış ya da açıklamamış o zaman ben sorayım. arsamiea ne demektir kardeş? nasıl bir isim ne anlamı var, bilen varsa yeşili yaksın.

    edit: tembelliğime geldi sorarken ama hemen de baktım.

    arsamiea; bugün fırat havzası olarak da adlandırılan adıyaman iline 70 km mesafede olan kahta yöresinde milattan önce 2. yüzyılın başlarında kommagene'lerin atası arsemiea tarafından kahta çayının doğusunda eski kahta kalesinin karşısında kurulmuş krallığın başkenti ve idare merkezidir. geleneksel anadolu mutfağının vazgeçilmezlerinden olan çiğ köftenin de tarihi bı bölgeye dayanmaktadır.

    kaynak: http://arsamieacigkofte.com.tr/…nda/arsamiea-tarihi
  • çiğ köfede dürüm olayına noktayı koymuş çiğ köfteci.
  • daha ilk lokmada insanı çiğ köfteden soğutan yerler yüzünden uzun süredir çiğ köfte yemeyen insana (bkz: ben) gecenin bu vaktinde keyifle çiğ köfte yemeyi nasip etmiştir. ellerine sağlık diyorum.

    ek olarak; yukarıda da belirtilmiş, bir tek benim dikkatimi çekmemiş demek ki: yanında gönderdikleri malzemeleri cidden yıkamışlar. son tahlilde hızlı, temiz, lezzetli. 10 10 10 puan!
  • geçenlerde bizim apartmanın karşısında şube açtılar, en son sokağa fiber geldiğinde bu kadar sevinmiştim.

    edit: birkaç ay içinde battılar. çiğköfte iyi güzel de insanın düzenli yiyesi gelen bir şey değil.
hesabın var mı? giriş yap