• kutupsal denklemi r=a.theta olan spiral.
  • r(t) = (t cost)i + (t sint)j >= 0 seklınde formulize edilen, arsimetin buldugu spiral
  • 2 boyutlu düzlemde, merkezden çıkan ve sabit açısal hızla dönmekte olan bir doğru üzerinde, sabit hızla dışarıya doğru ilerleyen bir noktanın izleyeceği eğridir. bu spirale 30 saniye bakarsanız, göz retinası ilgili şekli göz ribosomuna kopyalacağından bir süre etrafı döner atılımlı görmeye devam edersiniz. 30 dakika direk bakarsanız, retina kopyalama belleğini dolduracağından, sadece normal simgeleri görebilme açıklığınız düşecektir, bir sonraki cümlede bahsi geçen deformasyon gerçekleşmez. uzun bakışların kalıcı hasarlara yol açabilme olasılığından söz edilmektedir, denemedim.
  • muazzam bir algoritma. birkaç gece önce fibonacci dizileri ile uğraşıyordum kafa dağıtmak için, görüntü işlemeyi çok severim sonra dedim bu spiralleri gerçek bir fotoğrafa uygulayıp genlikleriyle resim çizdirsek nasıl olur şöyle bir şey kodladım:

    https://twitter.com/…ent/status/1633832215200296962

    aslında zoom yaparsanız, göreceğiniz tek şey siyah çizgiler, görüntüyü uzaklaştırısanız retina görüntedeki daha düşük uzamsal frekans bilgisini işleyeceğinden benim yüzümü beyindeki görsel sistem, bilgiyi daha iyi bir şekilde işleyecektir.
hesabın var mı? giriş yap