• tecavüz sonrasındaki yaratıcılık kervanına katılan ünlü ressamlardan
    ışık ve gölge karşıtlığı tekniğini daha parlak renkler kullanarak geliştirmiştir anatomi üzerine çizimleri muhteşemdir.
  • 17.yy barok italyasında yaşamıştır. 1597'de roma'da doğup, 1652'de napoli'de ölmüştür. babasının kıskançlığına, piskopatlığa varan sevgisine, babasının yakın dostları gözüken ressam ve devlet adamlarının cinsel baskısına uğramış italyan kadın ressam.
    genelde mitoloji'de kötü erkekleri katleden kadınları resmeder.*
    "holofern'in kafasını kesen judith" tablosu dillere destandır..tabloda ilginç olan judith'i aynı kendi olarak çizmesidir. çoook acılar çekip, sonunda paraya, başarıya, özgürlüğe kavuşsa da hiçbir zaman babasına ve mutluluğa ulaşamaz.
  • 2.5 ayımı verdiğim tez konum. ayrıca yakınlarda cnbc-e ekranlarında hayatını konu alan filmi * izleme şansına ereceğimiz 17 yy.ın mor ineklerinden biri olan yetenekli bayan ressam.

    edit:izlediğim en kötü filmlerden biridir. böylesi değerli bir sanatçının bu derece enteresan hayatı bu derece kötü anlatılabilirdi.
  • artemisia gentileschi tarihte canına okunmuş binlercesinden sadece biridir. tecavüze uğradığı zaman 20 yaşında olan artemisia tecavüzcüsünü öldürmeye kalkmış ancak sadece adamın göğsüne bir çizik atabilmiştir. ardından olay mahkemeye yansır ancak tecavüzcü ufak bir ceza alarak olaydan sıyrılınca artemisia hıncını başka bir yolla almaya karar verir. hemen romadan ayrılıp napoliye gider.

    romada muhtemelen caravaggio'nun judith beheading holofernes tablosunu görmüştü artemisia ancak o kendi tablosunu yapacaktı. tablosunda judith'i birebir şekilde kendisi olarak, holofernesi de tecavüzcüsü agostino tassi olarak çizer. tabloda büyük bir soğuk kanlılıkla ve hatta hafiften zevk alan bir şekilde judith holofernesin boğazını kesmektedir. böylece ibreti alemlik bu tabloda judith olarak görünen artemisia'nın acısı, bu resme her bakan tarafından hissedilecek ve bu hisle holofernesin o pörtleyen gözlerine acımayacaktı. çünkü herkes hikayeyi biliyordu.kimse kimseyi bu şekilde öldürmek istemezdi. mutlaka bir neden olmalıydı. neden de zaten belliydi. tablonun yapılmasından kısa bir süre sonra agostino tassi artık onursuz bir adam olarak anılacaktı. adalet onu aklamıştı ama etrafındakiler bu konuda pek emin değildi. onurunu kaybeden bir kadına karşılık onurunu kaybeden bir adam. deal.

    bu tablo her ne kadar caravaggio'nun judithleri kadar estetik ve mükemmel olmasa da gerçek bir hikayenin dehşetli bir intikamını yansıtması nedeniyle korkutucu bir gerçekliğe sahiptir. bakanın canına okur mu?..hem de nasıl.
  • 1593-1652 yılları arasında yaşamış,ressam orazio gentileschi'ninkızı ve öğrencisidir.bir rivayete göre kendisine tecavüz eden kişiye açtığı davada doğru söylediğini kanıtlamak için kendisine işkence yapılmasını kabul ettmiş ve bu süreçten başarıyla çıkmıştır.
  • ressam olanını bilmem de friendfeed'de olanı cüneyt özdemir'i fena dedelere getirmiş :))))
  • friendfeed celebrity'lerinden biridir. üstelik kendisi candır, canandır. herşeyimdir.

    cüneyt özdemir'i dedelere getirmesinden tutun da ff'te rahatsızlık veren insanların teker teker ağzına sıçmıştır kendisi.
    yalancının mumunu söndürür. o derece.
  • bu gece siminya'nın blogunun linkinin verildiği bir forumda yazılan yorumları friendfeed'e taşımış (niyeyse), sonra o forumu tabiri caizse "basmış", ardından gelen cevaplara karşılık friendfeed hesabını silmiş bir blog yazarı(ymış ben bugün duydum)

    söz konusu forum sayfası şurası -üşenmeden okuyan çıkar elbet- : http://bit.ly/fk9w9d
    söz konusu friendfeed feed'i de burası: http://img696.imageshack.us/…g696/4364/46831245.png

    pek eleştiri kaldırmıyor, hakkında konuşmamanızı, yorum yapmamanızı, fazla ses çıkarmamanızı tavsiye ederim.
hesabın var mı? giriş yap